Οι… ταυτότητες Πρίγιοβιτς και Λιβάγια στον Μεριά

Οι… ταυτότητες Πρίγιοβιτς και Λιβάγια στον Μεριά

Ένα από τα μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι ο Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος στόπερ «έσβησε» τους δύο πρωτοκλασάτους επιθετικούς και έδειξε πως έχει προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ άφησαν πικρή γεύση για τους ερυθρόλευκους. Το γιατί έχει αναλυθεί πλήρως. Δύο ντέρμπι που τα κέρδη θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν τεράστια αλλά τελικά ο Ολυμπιακός έμεινε με την απόλυτη υπεροχή επί του ΠΑΟΚ και το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και το χαμένο τρίποντο μέσα από τα χέρια του απέναντι στην ΑΕΚ με την ισοφάριση στο 90΄και την τεράστια ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 94΄.

Μπορεί τα αποτελέσματα να μην ήρθαν όπως τα ήθελε και όπως τα δικαιούταν όμως παρόλαυτα οι προσδοκίες που έχει δημιουργήσει παραμένουν υψηλότατες. Όλο και περισσότερο μπαίνουν στο κλίμα της ομάδας οι νέοι παίκτες, όλο και πιο πολύ ο Μαρτίνς «γεμίζει» την ομάδα και εμπιστεύεται πλέον όλους όσους έχει στη διάθεση του.
Ένα από τα μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού μέσα από τα ντέρμπι είναι και η παρουσία του Γιασίν Μεριά.

O Τυνήσιος στόπερ τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την ΑΕΚ είχε εξαιρετική παρουσία παίζοντας εντυπωσιακά στο ένας με έναν και «εξουδετερώνοντας» πλήρως τα βασικά «όπλα» των δικεφάλων.

Τόσο απέναντι στον Πρίγιοβιτς, μια εβδομάδα μετά τα «όργια» του Σέρβου επιθετικού κόντρα στην ΑΕΚ όσο και χθες στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Λιβάγια ο Μεριά βγήκε θριαμβευτής στις «μάχες».

Ο Γιασίν Μεριά άλλωστε ήταν ο αμυντικός που «χρεωνόταν» σε μεγάλο βαθμό τόσο τον Πρίγιοβιτς όσο και τον Λιβάγια καταφέρνοντας να τους πάρει τις… ταυτότητες. Συνάμα βοήθησε πολύ και στο ΟΑΚΑ στο ψηλό παιχνίδι ενώ ακόμη και απέναντι στον πολύ γρήγορο Κλωναρίδη είχε σωστές τοποθετήσεις και γρήγορες αντιδράσεις.

Συνολικά ο Μεριά δείχνει πλέον πως έχει καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το βασικό ζήτημα για τον βασικό στόπερ της Εθνικής Τυνησίας ήταν πως δεν είχε βρεθεί ποτέ στην Γηραιά Ήπειρο για να αγωνιστεί.

Με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έκανε το βήμα που αναζητούσε στην καριέρα του και γρήγορα δείχνει πως έχει όλα τα φόντα για να μπορέσει να δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας που πίστεψαν στις δυνατότητες του και τον έφεραν στην ομάδα.

Ο Μεριά από την πρώτη στιγμή στα πλάνα του Μαρτίνς ήταν ο παίκτης που ήθελε να «κουμπώσει» με τον Βούκοβιτς ως τα βασικά στόπερ της ομάδας όπως και έχει συμβεί πλέον με τα ντέρμπι να δείχνουν πως πρόκειται για έναν αμυντικό που έχει να προσφέρει πολλά στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ