Ατρόμητος: Ομάδα και προπονητής αστέρι!

Ατρόμητος: Ομάδα και προπονητής αστέρι!

Ο Ατρόμητος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, εντυπωσιάζοντας και με την μέχρι στιγμής πορεία του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Περιστερίου είναι πρώτη στην βαθμολογία, αήττητη και ο Νταμίρ Κάναντι «χτίζει» σε πολύ γερές βάσεις. Ο Αυστριακός προπονητής κάνει την διαφορά και όλοι «βγάζουν το καπέλο» στον 48χρονο τεχνικό.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να εντυπωσιάσει στην διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Και τι δεν έκανε η ομάδα του Περιστερίου στο περσινό πρωτάθλημα χωρίς μάλιστα να περιμένει κανείς τέτοια εικόνα από τον Ατρόμητο. Κι όμως οι Περιστεριώτες κατάφεραν να πετύχουν ένα μικρό «θαύμα». Όλα αυτά για πέρυσι. Γιατί αυτό που γίνεται στο φετινό πρωτάθλημα αποδεικνύει πως ο Ατρόμητος της περασμένης σεζόν δεν ήταν «πυροτέχνημα».

Οι Περιστεριώτες εντυπωσιάζουν και την φετινή αγωνιστική περίοδο αποδεικνύοντας ότι είναι μια ομάδα που έχει «χτίσει» σε σωστές βάσεις και τούτο οφείλεται κατά κύριο λόγο στον προπονητή της, Νταμίρ Κάναντι. Ο Ατρόμητος φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον ΠΑΟΚ) έχοντας 16 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά οι Περιστεριώτες είναι αήττητοι έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία και συνεχίζουν την πορεία τους. Μια ομάδα που βασίζει πολλά στη συνοχή της σε ότι αφορά το αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού καθώς μετά από έξι αγωνιστικές έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Συνεχίζουν λοιπόν οι Περιστεριώτες στις «ράγες» της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, παρά το ότι παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ο Γιαννιώτης και ο Ουάρντα, έχουν αποχωρήσει από τον Ατρόμητο.

Κι αυτό ήταν ένα «στοίχημα» για τον Ατρόμητο τη νέα σεζόν. Και για να είμαστε ακριβείς τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά, λόγω του αποκλεισμού στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ από τη Ντινάμο Μπρεστ. Ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να το φανταστούν οι φίλοι και η διοίκηση του Ατρομήτου. Ίσως να μην μπορούσε να το φανταστεί και ο προπονητής του.

Ωστόσο έγινε και η χρονιά δεν ξεκίνησε με καλό τρόπο για τον Ατρόμητο. Ο Κάναντι λοιπόν αποδείχθηκε εκτός από καλός προπονητής και καλός «καπετάνιος» στην διαχείριση κρίσεων. Ο Αυστριακός προπονητής δεν έχασε τον έλεγχο. Αντιθέτως, κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βρει και πάλι την καλή ψυχολογία η ομάδα του κι αυτό σίγουρα πιστώνεται στον έμπειρο τεχνικό.

Ο Ατρόμητος λοιπόν έχει καταφέρει να δείξει τις δυνατότητες του και στο φετινό πρωτάθλημα. Και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Κάναντι έχει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ποδοσφαιρική «άνοιξη» του Περιστερίου. Ούτε και ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοια εξέλιξη, όταν αποφάσιζε την πρόσληψη του Αυστριακού στον πάγκο της ομάδας του.

Κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Κάναντι είναι προπονητής που έχει αφήσει το «αποτύπωμα» του στην ομάδα του Περιστερίου. Είναι κόουτς που δεν διστάζει να πάρει ρίσκο και σε ότι αφορά τα πρόσωπα αλλά και την διάταξη της ομάδας του και πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ατρόμητος είναι από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες του πρωταθλήματος.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο 48χρονος τεχνικός έκανε καλές επιλογές σε μεταγραφές. Από πέρυσι τον Γενάρη αλλά και το φετινό καλοκαίρι, ο Κάναντι έδειξε ότι πήγε σε προσεγμένες αποφάσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας του.

Όλοι λοιπόν αναγνωρίζουν την δουλειά που έχει κάνει ο Αυστριακός προπονητής και η αλήθεια είναι ότι η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εντυπωσιακός Κουλούρης με τέσσερα γκολ

Όπως προαναφέραμε ο προπονητής του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του Περιστερίου, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που έχουν περίοπτη θέση στον «καμβά» που έχει δημιουργήσει ο Ατρόμητος.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι Ευθύμης Κουλούρης έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τέσσερα γκολ. Ο 22χρονος στράικερ που αγωνίζεται στην ομάδα του Περιστερίου με την μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, έχει πετύχει ήδη ένα γκολ παραπάνω απ’ όσα πέτυχε σε όλη την περσινή σεζόν.

Ο Κουλούρης είναι σε πολύ καλή φόρμα και με τα γκολ που έχει πετύχει έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει δώσει και μια ασίστ. Αναμφίβολα είναι ο MVP της μέχρι στιγμής πορείας του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα, με τον Κάναντι να δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στον νεαρό σέντερ φορ.

Καλή αμυντική λειτουργία

Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας του Περιστερίου. Όπως προαναφέραμε ο Ατρόμητος έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σ’ έξι παιχνίδια πρωταθλήματος κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική επίδοση. Είναι κάτι που αποδεικνύει την καλή λειτουργία της μεσαίας γραμμής αλλά και της άμυνας του Ατρομήτου. Η ουσία για τους Περιστεριώτες είναι ότι έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα, μια σκληροτράχηλη ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

Και είναι μεγάλη επιτυχία του Κάναντι ότι έχει φτιάξει ένα πολύ δεμένο σύνολο, που βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τους βαθμούς ακόμα και όταν η απόδοση του Ατρόμητου δεν είναι σε υψηλά επίπεδα.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ