ΠΑΟ εμπιστευτικό: Smells like… green (teen) spirit

ΠΑΟ εμπιστευτικό: Smells like… green (teen) spirit

Η γνωστή ρήση «ουδέν κακό αμιγές καλού» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στον Παναθηναϊκό, αφού η περσινή δραματική εικόνα του συλλόγου, έχει δώσει τη θέση της σε ένα σύνολο παικτών που πραγματικά χαίρεσαι να βλέπεις. Οι αριθμοί της περσινής ομάδας, μπαίνουν σε σύγκριση με αυτούς των 6 πρώτων αγωνιστικών και η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Πρώτη φετινή απώλεια (εάν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια) για τον Παναθηναϊκό αυτή στον αγώνα της Τρίπολης και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στην συνείδηση του κόσμου της ομάδας, ήταν η πιο ανώδυνη ισοπαλία των τελευταίων ετών. Το τριφύλλι έχει αντιστρέψει τελείως το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε γύρω από την ομάδα στην αρχή της σεζόν, ενώ πλέον μπορεί να ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον.

Οι πράσινοι λοιπόν, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, παραμένουν αήττητοι στην Super League μέχρι στιγμής, μετρώντας 5 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συνδυάσει θέαμα και ουσία, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτή η απροσδόκητα καλή πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, είναι ικανή να κάνει τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν την περσινή χρονιά-εφιάλτη πολύ γρήγορα. Δεν χρειάζεται να δει κάποιος τους αγώνες της ομάδας σε αυτό το διάστημα για να το καταλάβει, καθώς οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την κάκιστη συνολική εικόνα που έδειξε στο περασμένο πρωτάθλημα. Εάν πάλι, μπουν σε σύγκριση με τους αντίστοιχους φετινούς, διαπιστώνεται εύκολα η πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ και 4 μήνες στην ομάδα, αλλά και η χαοτική διαφορά σε σχέση με πέρσι.

Τριάντα. Τόσα ήταν τα γκολ που έβαλε ο Παναθηναϊκός σε όλο το περσινό πρωτάθλημα, δηλαδή έπειτα από 30 αγώνες. Οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη, σε μόλις 6 παιχνίδια, έχουν πετύχει σχεδόν τα μισά(!), 13, αριθμός που αποτελεί την καλύτερη επιθετική συγκομιδή μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη Σούπερ Λιγκ.

Παράλληλα, οι πράσινοι έχουν γίνει πολύ πιο αποτελεσματικοί, καθώς τα 13 τέρματα που έχουν πετύχει, έχουν προέλθει από μόλις 62 τελικές προσπάθειες. Δηλαδή 1 στα 5 σουτ καταλήγει στα δίχτυα, ποσοστό εκπληκτικό για οποιαδήποτε ομάδα. Και το ποσοστό εμμέσως μαρτυρά και άλλα πράγματα που μυρίζουν… ποδόσφαιρο. Το ποσοστό προκύπτει απο τις προϋποθέσεις. Από τον τρόπο με τον οποίο φτάνει ο Παναθηναϊκός να απειλεί την αντίπαλη εστία. Το ποσοστό περνά απο το ποδόσφαιρο, τον ορθολογισμό, το πλάνο του προπονητή. Την λειτουργία της ομάδας στο χορτάρι.

Δεκαέξι. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τις ασίστ του Παναθηναϊκού την περασμένη χρονιά. Όπως και στα γκολ, έτσι και σε αυτή την στατιστική κατηγορία, οι πράσινοι, έπειτα από 6 αγώνες έχουν δώσει ακριβώς τις μισές, δηλαδή 8. Τις περισσότερες στην φετινή Super League φέτος. Ασίστ σημαίνει συνεργασία. Σου δίνει επίσης το δικαίωμα να αντιληφθείς γιατί το ποσοστό ευστοχίας είναι τόσο υψηλό στην εκτέλεση. Απο φάσεις… πάρε -βάλε στέλνει τον αντίπαλο στη «σέντρα» η ομάδα του Γιώργου Δώνη.

46,4. Τόσα ήταν τα λάθη τα οποία έκανε ανά παιχνίδι η ομάδα πέρσι, έξι περισσότερα από αυτά που κάνει φέτος, καθώς μετράει 40,2, στοιχείο αρκετά παράδοξο αν αναλογιστεί κανείς την απειρία των παικτών λόγω του (πολύ) νεαρού της ηλικίας του.

Το μοναδικό στατιστικό στο οποίο υπερέχει η περσινή ομάδα της φετινής, είναι οι πάσες ανά αγώνα, 65,1 έναντι 54,5. Ωστόσο, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, η υπεροχή αυτή μεταφράζεται σε ποδοσφαιρική φλυαρία.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ρόστερ με το οποίο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την σεζόν 2017-2018, κοστολογούταν στα 10 εκατομμύρια ευρώ, τον Ιανουάριο έπεσε στα 5, ενώ αυτό της χρονιάς που διανύουμε έχει αξία μόλις 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσα από αυτήν την εικόνα των πρασίνων, υπάρχει και ένα παιδί που ξεχωρίζει. Ένας παίκτης που παρά τα 21 του χρόνια, επωμίστηκε μεγάλο μέρος των ευθυνών του φετινού εγχειρήματος και πλέον, μέσα από τις εμφανίσεις του έχει κερδίσει την αναγνώριση που του αξίζει. Ο λόγος για τον Τάσο Χατζηγιοβάννη ο οποίος με 2 τέρματα, 3 ασίστ(πρώτος στο πρωτάθλημα) και 3 κερδισμένα πέναλτι (το 1 εκτέλεσε ο ίδιος), έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ, από οποιονδήποτε άλλο παίκτη του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Μπορεί για δύο χρόνια στην ομάδα να μην κατάφερε να βρει ρυθμό ή να πάρει τις ευκαιρίες που άξιζε, ωστόσο πλέον, μέρα με τη μέρα μετατρέπεται στον νέο ηγέτη του Παναθηναϊκού και υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά έχουν καταφέρει να κερδίσουν ξανά τον κόσμο του τριφυλλιού.

Λένε, πως «η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέμματα», στην περίπτωση του Παναθηναϊκού όμως, απλώς επιβεβαιώνει την χαοτική διαφορά της φετινής ομάδας με αυτήν της προηγούμενης χρονιάς, ενώ επαληθεύει την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πράσινοι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ