Ξάνθη – Λάρισα 1-0

Ξάνθη – Λάρισα 1-0

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 της Λάρισας στο ματς που έριξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής στη Superleague, σε ένα από τα πιο σκληρά ματς του πρωταθλήματος με 37(!!) φάουλ και δύο αποβολές για τη Λάρισα!

Η Ξάνθη υποδέχτηκε στα Πηγάδια τη Λάρισα στο ματς που έριχνε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Superleague. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να ανέβουν στη βαθμολογία.

Γρήγορα όμως οι δύο ομάδες… ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Αφορμή ήταν το σκληρό μαρκάρισμα του Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς που λίγο έλειψε να του προκαλέσει πολύ σοβαρή ζημιά και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα, στο 11’.

Από εκεί και πέρα η αναμέτρηση έγινε πολύ σκληρή. Είχαμε 19 φάουλ, 6 κίτρινες κάρτες (από τρεις εκατέρωθεν) και μια αποβολή του Ζίζιτς με δεύτερη κίτρινη απόλυτα δικαιολογημένη. Όσον αφορά το… ποδόσφαιρο, η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά με τον Σουλεϊμάν και τον Γέντρισεκ να είναι πολύ κινητικοί και πιεστικοί, αλλά η φάση του ημιχρόνου άνηκε στην ΑΕΛ όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς μετά από τυφλό γέμισμα έσπασε το οφσάιντ της Ξάνθης, σούταρε δυνατά αλλά αστόχησε για εκατοστά στην προσπάθειά του να… σκοτώσει τον Ζίφκοβιτς στο 32’. Το 0-0 ήταν δικαιολογημένα στο σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά. Ελάχιστες φάσεις και… ξύλο και των γονέων! Και πάλι η καλύτερη φάση άνηκε στην ΑΕΛ, όταν στο 59’ και μετά το 1-2 μεταξύ Ντέλετιτς και Μιλοσάβλιεβιτς, το γύρισμα του πρώτου πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους βυσσινί.

Και πάλι η δύναμη και το σκληρό παιχνίδι κυριάρχησαν. Οι βυσσινί έμειναν με 9 παίκτες με δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Καρανίκα στο 73’. Τελικά το γκολ ήρθε για την Ξάνθη με τον συνήθη ύποπτο Γέντρισεκ. Ο Λάμπρου έδωσε πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα του Γκόλια στον Μπρίτο που ξεκίνησε εκτός περιοχής και ο Σλοβάκος έκανε το 1-0 στο 81’, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πολύ σκληρό ματς με 37 φάουλ στο σύνολο, 12 κίτρινες εκατέρωθεν και δύο αποβολές για τη Λάρισα με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας του Κάμπου να έχει φρικτά παράπονα από το διαιτητικό τρίο και τον Γιώργο Λάμπρου ειδικότερα και να ξεσπαθώνει κατά της διαιτησίας τόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με ανακοίνωση όσο και μετά τη λήξη του ματς σε δηλώσεις του…

Το «κλειδί»: Παίκτης κλειδί δεν υπάρχει. Θα επικεντρωθούμε στη φάση κλειδί. Στην μη αποβολή του Ντε Λούκας στο εγκληματικό τάκλιν του στον Μιλοσάβλιεβιτς που λίγο έλειψε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον παίκτη της ΑΕΛ και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα. Μια υπόδειξη που άλλαξε σίγουρα τη ροή του ματς.

Το 10άρι: Ο σκόρερ Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος είχε την ψυχραιμία σε ένα πολύ σκληρό ματς με τεταμένα νεύρα, να ευστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με το 4ο προσωπικό του τέρμα.

Στον πάγκο: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Λάμπρου, που τα έκανε μαντάρα στον πειθαρχικό έλεγχο και έδωσε πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση, με το τράβηγμα του Γκόλια στον Μπρίτο να ξεκινά εκτός περιοχής.

Γιατί κόουτς: Αυτό που μπορούμε να καταλογίσουμε και στους δύο διαιτητές ήταν το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ηρεμήσουν τους ποδοσφαιριστές τους, οι οποίοι επιδόθηκαν σε διαγωνισμό… κλωτσοπατινάδας.

Ξάνθη – Λάρισα 1-0

Γκολ: 82′ Γέντρισεκ
Κίτρινες κάρτες: Ντε Λούκας 10’, Καμαρά 35’, Μπαξεβανίδης 38, Γέντρισεκ 53’, Λισγάρας 70’, Μπρίτο 78’ / Ζίζιτς 19’, Καρανίκας 23’, Ντέλετις 76’, Φατιόν 84’
Αποβολές: Ζίζιτς (δεύτερη κίτρινη 43’), Καρανίκας (δεύτερη κίτρινη 73’)
Διαιτητές: Γιώργος Λάμπρου, Απτσόγλου και Γιαννίκος (βοηθοί), Φωτιάδης (4ος)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (35′ Κάστρο), Καντά (64′ Μπρίτο), Σιλά, Σουλεϊμάν (46′ Ντουρίτσκοβιτς), Καμαρά, Γέντρισεκ.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (70′ Μπαρκάν), Πίτι (46′ Γρομητσάρης), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ακόστα (87′ Κόεφ), Φατιόν, Σαχίτι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ