Άρης : Το «κρας τεστ» των αποδείξεων!

Άρης : Το «κρας τεστ» των αποδείξεων!

Η μεγάλη πρόκληση του Άρη: Τα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν οι κίτρινοι καταφέρουν να... ανησυχήσουν από τώρα τους υπόλοιπους «μεγάλους», ή αν το πολύ ενδιαφέρον σύνολο που «χτίζει» ο Ερέρα χρειαστεί περισσότερο χρόνο ώστε να επανέλθει εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

Δώδεκα βαθμούς σε έξι αγωνιστικές μετράει ο Άρης, με ενεργητικό τερμάτων 9 και παθητικό μόλις 2. Ένας διόλου ευκαταφρόνητος απολογισμός αν κανείς αναλογιστεί τα έξι πολύ δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν για τους κίτρινους, οι οποίοι ουσιαστικά «φυτοζωούσαν».

Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψιν ότι οι άνθρωποι και οπαδοί των κίτρινων παρουσιάζονται… σκασμένοι από τις δύο (ομολογουμένως άδικες) ήττες σε Γιάννενα και Νέα Σμύρνη, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ο Αρης βρίσκεται στον σωστό δρόμο, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ως νοοτροπία.

Ναι ο Αρης δεν ήταν τόσο καλός αγωνιστικά στα δύο αυτά ματς, όμως από την άλλη σίγουρα δεν ήταν χειρότερος από τους αντιπάλους του. Ειδικά στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Πανιώνιο, μπορούσε και άξιζε να πετύχει την ολική ανατροπή. Αρκεί να ήταν λίγο πιο εύστοχος σε κάποια από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε κι αν φυσικά προηγουμένως είχε καταλογιστεί υπέρ του το πέναλτι… μαρς του Μπανανά στον Γκαρσία.

Τέλος πάντων αυτά τα δύο ματς ανήκουν στον παρελθόν και δεν κάνει καλό στους κίτρινους να «στριφογυρίζουν» γύρω τους, παρά μόνο να δουν τα λάθη τους και να τα διορθώσουν. Καμιά φορά άλλωστε μια ήττα μπορεί να κάνει περισσότερο καλό από μία νίκη. Ειδικά σε μια νέα ομάδα όπως είναι ο Αρης.

Το πιο σημαντικό για τους κίτρινους είναι ότι διαθέτουν ένα αξιόλογο και αρκετά γεμάτο ρόστερ που δείχνει ικανό για να πάει τον «Θεό του πολέμου» ψηλά. Αρκεί φυσικά ο Πάκο Ερέρα και οι παίκτες του να το αποδείξουν στο χόρτο.

Μάλιστα η συγκυρία το φέρνει έτσι ώστε η τριάδα αγώνων που ακολουθεί να είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι κίτρινοι να δείξουν μέχρι που μπορεί να πάει… η βαλίτσα. ΠΑΟΚ εντός (7η αγωνιστική), ΑΕΚ εκτός (8η αγωνιστική) και Ολυμπιακός εντός (9η αγωνιστική) αποτελούν ουσιαστικά ένα μεγάλο «κρας τεστ» για τον φετινό Άρη.

Τα ματς αυτά, με τις άλλες μεγάλες ομάδες, θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό αν είναι έτοιμος να κάνει από φέτος το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Φυσικά το να «χτυπήσει» τον τίτλο είναι πολύ δύσκολο. Και η αλήθεια είναι ότι το να διεκδικήσουν οι κίτρινοι το πρωτάθλημα από φέτος, είναι από υπερβολικό έως και άδικο να το απαιτήσει κανείς.

Το να καταφέρει όμως να πραγματοποιήσει πειστικές εμφανίσεις απέναντι στις τρεις αυτές ομάδες, συνδυάζοντάς τες μάλιστα με θετικά αποτελέσματα, θα πρόκειται για κάτι πολύ πολύ σημαντικό. Πρώτα από όλα σε ψυχολογικό επίπεδο για τον ίδιο, ενώ παράλληλα θα έχει στείλει το μήνυμα στις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν θέση στην 5άδα ότι «…εγώ είμαι το αφεντικό» για την 4η θέση. Επιπλέον θα έχει καταφέρει να παραμείνει βαθμολογικά κοντά στους δύο δικέφαλους και τους ερυθρόλευκους… ανησυχώντας τους.

Ηδη ο Άρης το «τεστ» του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το  πέρασε και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό. Σε μια δύσκολη έδρα και με τον Ερέρα να κάνει «πειράματα» (Σόουζα δεξί μπακ, Μάβραϊ ντεμπούτο) οι κίτρινοι απέσπασαν 1-1 και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα είχαν φύγει με το «διπλό». Αποδεικνύοντας έτσι και το «βάθος» του και την ικανότητά του ως ρόστερ σε διάφορα πρόσωπα και σχήματα.

Εστω και αν έχει εμφανίσει κάποια μειονεκτήματα, ο Αρης διαθέτει κάποιους παίκτες με προσωπικότητα, με ποδοσφαιρική αξία και με αρκετά υψηλές παραστάσεις στην καριέρα τους, ενώ στον πάγκο του βρίσκεται ένας «ψημένος» τεχνικός που θεωρείται ικανός να διαχειριστεί τέτοια ντέρμπι και μάλιστα απανωτά.

Αν τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν έρθουν, κανείς στους κίτρινους δεν θα πρέπει να τα βάψει… μαύρα. Μιλάμε για μια ομάδα μόλις δύο μηνών που καλά-καλά δεν έχει ακόμη κασταλάξει στη βασική της 11άδα και τη διάταξη που της ταιριάζει. Απλά θα χρειάζεται κι άλλο χρόνο.

Αν όμως έρθουν και τα αποτελέσματα με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, τότε ο κόσμος του Άρη θα μπορεί να αισιοδοξεί ότι η καθιέρωση και η επάνοδος ανάμεσα στους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έρθει συντομότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ