Ο «εθνικός φόβος» του Πέδρο Μαρτίνς

Ο «εθνικός φόβος» του Πέδρο Μαρτίνς

Το μόνο που είπε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ ο Πέδρο Μαρτίνς αφορούσε στους 15 διεθνείς του Ολυμπιακού. To10.gr αποκαλύπτει τι ανέφερε στην ομιλία του και εξηγεί ποιος είναι ο μεγάλος φόβος του Πορτογάλου.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είχε τελειώσει λίγα λεπτά νωρίτερα και οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών είχαν ήδη επιστρέψει στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, για να προετοιμαστούν για να την αναχώρησή τους. Το κλίμα για την ισοπαλία βαρύ, καθώς παρά τη νέα καλή εμφάνιση, η νίκη δεν κατακτήθηκε. Το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να μην είχε φύγει από το αποτέλεσμα, αλλά τα λόγια που επέλεξε να πει στους παίκτες του δεν αφορούσαν το παιχνίδι. Αλλά αυτό που… έρχεται. Και το οποίο μπορεί να επηρεάσει (ξανά) την ομάδα του. Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε τα εξής στους παίκτες του: «Αυτό το παιχνίδι τελείωσε. Κοιτάζουμε παρακάτω. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Με όσους μένουν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στη διακοπή. Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Οσοι φεύγετε για τις Εθνικές ομάδες θέλω να προσέχετε. Θέλω να γυρίσετε καλά, όχι όπως την προηγούμενη φορά, που πολλοί δεν επιστρέψατε σε καλή κατάσταση. Δεν θέλω να γυρίσετε κουρασμένοι και εκτός ρυθμού. Πρέπει να τρώτε καλά, να προσέχετε τη ζωή σας και να ακολουθείτε το πρόγραμμα που σας έχουμε δώσει».

Ποιος ήταν ο λόγος που ο Μαρτίνς επέλεξε να αναφερθεί στο τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του στη διακοπή και δεν είπε οτιδήποτε αφορούσε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ; Διότι ο 48χρονος τεχνικός έπαθε και έμαθε. Ο Ολυμπιακός έπαθε και έμαθε. Με την προηγούμενη διακοπή (του Σεπτεμβρίου), να βγάζει εκτός ρυθμού τους Ερυθρόλευκους, να κουράζει-μπερδεύει βασικούς ποδοσφαιριστές του και να επηρεάζει φανερά, τόσο την απόδοση του συνόλου όσο και τα αποτελέσματα!

Στις 2 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αμέσως μετά οι ερυθρόλευκοι διεθνείς σκόρπισαν για σχεδόν δύο εβδομάδες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και της Αφρικής. Οι τελευταίοι επέστρεψαν στις 13 Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες μετά οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον Αστέρα Τρίπολης και νίκησαν (2-1) με γκολ του Νάτχο στο 93′. Εδωσαν μάχη με την Μπέτις, νίκησαν στις καθυστερήσεις τον Πανιώνιο, ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ (σε ένα παιχνίδι-μαγική εικόνα), ηττήθηκαν με ατομικά λάθη από τη Μίλαν, και έμειναν στην ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Στο διάστημα αυτό, ο Νάτχο (Αστέρας), ο Χασάν (Πανιώνιος) έγιναν «ήρωες» της μιας βραδιάς. Αντίστοιχα ο Τσιμίκας (αποβλήθηκε με τη Μπέτις στο σημείο που ο Ολυμπιακός πίεζε για το γκολ της νίκης), ο Βούκοβιτς με τον Γιαννιώτη (πρωταγωνιστές στο αυτογκόλ της ήττας από τον ΠΑΟΚ), ο Σισέ (καταπληκτικός για εβδομήντα λεπτά στο Μιλάνο αλλά και μέσα στα γκολ των Ιταλών στο δεκάλεπτο μπλακ-άουτ που άλλαξε το αποτέλεσμα), κουβάλησαν τον… σταυρό του μοιραίου στα ματς που οι Ερυθρόλευκοι δεν πήραν εκείνο που άξιζαν.

Όλα αυτά κάνουν τον Πέδρο Μαρτίνς να ανησυχεί. Και να προσέχει… για να έχει. Ο Πορτογάλος έθεσε τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους, καθώς δεν θέλει να υπάρξει καμία «παραφωνία». Θέλει άπαντες να επιστρέψουν σε καλή κατάσταση, να προσέξουν τους εαυτούς τους ως επαγγελματίες και να έχουν στο μυαλό τους ότι η επιστροφή από τις διεθνείς υποχρεώσεις, φέρνει εξίσου απαιτητικό πρόγραμμα για τους Ερυθρόλευκους. Για αυτό επέλεξε τα λόγια του πολύ προσεκτικά. Διότι δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον.

Για την ιστορία, ο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του συνολικά 15 ποδοσφαιριστές για τις επόμενες 10-12 ημέρες. Πρόκειται για τους Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Τσιμίκα, Χριστοδουλόπουλο, Φετφατζίδη, Νικολάου, Μασούρα, Ανδρούτσο, Χασάν, Νάτχο, Καμαρά, Ομάρ, Σισέ, Μεριά, Βούκοβιτς, οι οποίοι ήδη έχουν ενσωματωθεί στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων. Οι παίκτες στους οποίους απευθυνόταν κάθε λέξη που ανέφερε ο προπονητής τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ