Το γεμάτο ρόστερ και το «μοίρασμα της τράπουλας» από τον Μαρτίνς

Το γεμάτο ρόστερ και το «μοίρασμα της τράπουλας» από τον Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες. To10.gr σας παρουσιάζει πως έχει «μοιράσει την τράπουλα» ο Μαρτίνς στο πρωτάθλημα και τα πλάνα του 48χρονου τεχνικού που δουλεύει μ’ ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ.

Διακοπή λοιπόν στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και οι προπονητές των συλλόγων προσπαθούν πάντα να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα των ομάδων τους.

Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει στις 20 Οκτωβρίου και αυτή είναι η δεύτερη διακοπή λόγω Nations League και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε, σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, τον τρόπο με τον οποίο μοίρασε την… τράπουλα ο Πέδρο Μαρτίνς μετά και την ολοκλήρωση της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν το καλοκαίρι να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Ένα γεμάτο ποιοτικό ρόστερ που δίνει την δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να έχει πολλές επιλογές. Κι αυτό άλλωστε φάνηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με την επιλογή του Πορτογάλου να κάνει έντεκα αλλαγές στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους ροσονέρι για το Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει έναν στόχο. Να μπορεί να βασιστεί ανά πάσα στιγμή σε όλους τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της η ομάδα του λιμανιού. Και όπως θα διαπιστώσετε είναι προφανές ότι όλο και περισσότεροι παίκτες παίρνουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Υπάρχει μάλιστα και συνέχεια κι αυτό θα φανεί άμεσα, δηλαδή στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Πρώτοι Γιαννιώτης και ακραίοι μπακ

Πάμε όμως να δούμε τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ρόστερ του Ολυμπιακού ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά κι ένα πρώτο συμπέρασμα αφορά την αμυντική γραμμή των ερυθρόλευκων. Βλέποντας κάποιος από τις συμμετοχές και τα λεπτά που έμειναν κάποιοι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, ότι ο Ανδρέας Γιαννιώτης (λογικό σαν τερματοφύλακας) και οι δύο ακραίοι μπακ, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Κώστας Τσιμίκας έχουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Και οι τρεις έχουν παίξει και στα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος και ήταν στην βασική εντεκάδα της ομάδας του λιμανιού, έχοντας 569 λεπτά συμμετοχής. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο ήταν στο βασικό σχήμα των πειραιωτών και στα έξι παιχνίδια, αλλά δεν έγιναν αλλαγή σε κανένα ματς του πρωταθλήματος.

Αν μη τι άλλο ο Μαρτίνς έδειξε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος και από τους τρεις και αν για τον τερματοφύλακα δεν είναι σύνηθες να γίνεται αλλαγή στην διάρκεια ενός αγώνα, για τους ακραίους μπακ είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν παίξει βασικοί σε έξι ματς χωρίς να αντικατασταθούν.

Ο «δυναμίτης» Μαντί Καμαρά

Δεν χωρά αμφιβολία πως η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι ο Μαντί Καμαρά. Ο νεαρός μέσος μπήκε από τα φιλικά της προετοιμασίας στην εντεκάδα των ερυθρόλευκων και δεν… βγαίνει. Ο Καμαρά ήταν λοιπόν βασικός και στα έξι παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι πειραιώτες, έχοντας 558 λεπτά συμμετοχής. Έχει δηλαδή παίξει έντεκα λεπτά λιγότερα σε σχέση με Ομάρ και Τσιμίκα.

Ο «φάκελος» των στόπερ

Πάμε όμως να δούμε και τον «φάκελο» στόπερ για την ομάδα του Πειραιά. Εδώ λοιπόν ο Μαρτίνς ξεκίνησε την χρονιά έχοντας στο μυαλό του δίδυμο Βούκοβιτς – Μιράντα. Ο Σέρβος παραμένει βασικός στο μυαλό του Πορτογάλου προπονητή κι έχει παίξει και στα έξι ματς (533 λεπτά) αλλά δεν ισχύει κάτι ανάλογο και με τον Μιράντα.

Ο Πορτογάλος κεντρικός μπακ έχει αγωνιστεί σε δύο ματς του πρωταθλήματος καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει εμπιστοσύνη στον Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και έχει πλέον πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα (474 λεπτά).

Σε ότι αφορά τους άλλους κεντρικούς αμυντικούς των πειραιωτών, ο Πάπε Σισέ και ο Δημήτρης Νικολάου δεν έχουν ακόμα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Όλα πάντως δείχνουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το επόμενο διάστημα τον νεαρό Σενεγαλέζο.

Ο άξονας της μεσαίας γραμμής

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου σε μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, με τον Γιάγια Τουρέ να φορά και πάλι τα ερυθρόλευκα. Ο διεθνής σούπερ σταρ της ομάδας του Πειραιά έχει παίξει σ’ ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό απέναντι στην ΑΕΚ (σαν αλλαγή) και είναι σίγουρο πως μετά την διακοπή θα είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Για τον Τουρέ και τα όσα μπορεί να προσφέρει δεν χρειάζονται λόγια, καθώς όλοι γνωρίζουν τις ικανότητες του Αφρικανού μέσου.

Σε ότι αφορά λοιπόν τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Καμαρά (όπως προαναφέραμε) είναι ο παίκτης που έχει θέση βασικού στα έξι πρώτα ματς της σεζόν και ο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρίες στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος έχει πέντε συμμετοχές (372 λεπτά).

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού βάζει πλέον στο «κόλπο» και παίκτες με την ποιότητα του Γκιγιέρμε και του Νάτχο οι οποίοι θα έχουν σίγουρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Γκιγιέρμε έχει δύο συμμετοχές (110 λεπτά) και ο Νάτχο έχει αγωνιστεί σε τέσσερα από τα έξι παιχνίδια των πειραιωτών.

Φορτούνης, Λάζαρος, Ποντένσε

Οι δύο Έλληνες και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, έχουν σημαντικό ρόλο στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς και ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού ποντάρει πολλά και στους τρεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος έχουν παίξει και στα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ ο Ποντένσε έχει πέντε συμμετοχές. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μαρτίνς έχει δώσει ευκαιρίες και στον Γιάννη Φετφατζίδη, καθώς ο διεθνής εξτρέμ έχει αγωνιστεί σε πέντε από τα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Η κορυφή της επίθεσης

Σε ότι έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης είναι προφανές πως ο προπονητής του Ολυμπιακού υπολογίζει εξίσου τον Γκερέρο με τον Χασάν. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί και στα έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (415 λεπτά) ενώ ο Αιγύπτιος σέντερ φορ έχει πέντε συμμετοχές και 276 λεπτά.

Θα δώσει κι άλλες ευκαιρίες

Αναφερθήκαμε στον Πάπε Σισέ και στην πρόθεση του Πέδρο Μαρτίνς να δώσει ευκαιρίες και στον νεαρό Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό. Προφανώς δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που θα πάρει ευκαιρία από τον προπονητή του. Κι άλλοι παίκτες όπως ο Ναχουέλ, ο Μάνος, ο Κούτρης και ο Μασούρας θα πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή τους.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Τοροσίδης στάθηκε άτυχος λόγω τραυματισμού ωστόσο με την επιστροφή του σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων θα είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα του Πειραιά και φυσικά ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει τον έμπειρο αμυντικό.

Αυτό λοιπόν που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα όσα αναφέραμε είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ και ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ