Ο Άρης αντέχει το… ξύλο

Ο Άρης αντέχει το… ξύλο

Με 111 κερδισμένα φάουλ ως τώρα στο πρωτάθλημα, ο Αρης έχει πετύχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στη συγκεκριμένα κατηγορία.

Ένα στοιχείο που δεν έχουμε συναντήσει σε παλαιότερες ομάδες του Άρη (μεταξύ των οποίων και καλές) συναντάμε στη φετινή που χτίζει ο Πάκο Ερέρα. Ο Αρης καταφέρνει να διατηρεί το ίδιο πρόσωπο κόντρα σε οποία ομάδα κι αν παίζει και σε όποια έδρας.

Κι όταν λέμε το ίδιο, εννοούμε ποδόσφαιρο κατοχής, με καλή κυκλοφορία και πολλές πάσες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς της Τούμπας στο οποίο ο «               Θεός του πολέμου», παρότι έπαιζε σε μια δύσκολη έδρας και κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Παρά το γεγονός ότι ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 87ο λεπτό, αντί στα υπόλοιπα λεπτά να… κάτσει πίσω ώστε να διαφυλάξει το 1-0, βγήκε μπροστά για να σκοράρει και πάλι, κάτι το οποίο και κατάφερε. Τέτοια είναι δηλαδή η νοοτροπία της ομάδας που φτιάχνει ο Πάκο Ερέρα.

Ένα τέτοιο προφίλ όμως και το… τίμημά του. Με αυτό εννοούμε ότι οι αντίπαλοι του «Θεού του πολέμου» αναγκάζονται αρκετές φορές να επιστρατεύσουν αρκετή σκληρότητα προκειμένου να τον εμποδίσουν να κάνει το παιχνίδι του και να δημιουργήσει.

Αυτό «αποτυπώνεται» στα κερδισμένα φάουλ των κιτρινόμαυρων, τα οποία απαριθμούνται  στα 111! Μάλιστα ο Αρης, είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην συγκεκριμένη κατηγορία, μαζί με τον Ατρόμητό, ενώ πρώτος είναι ο Παναιτωλικός με 127.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από αυτά τα 111 κερδισμένα φάουλ ο Αρης έχει μετουσιώσει σε γκολ τα τέσσερα. Συγκεκριμένα, τα δύο πέναλτι που κέρδισε ο Ματέο Γκαρσία με Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης από τα οποία σκόραρε ο Γιουνές. Επιπλέον το γκολ που σημείωσε ο 21χρονος Αργεντίνος επί των Βοιωτών, μετά την απευθείας ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μενέντεθ και 4ο είναι το τέρμα του Ντιγκινί στη Λαμία, που σημειώθηκε επετεύχθη από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ