Κωνστάντος, η απαρχή των αλλαγών

Κωνστάντος, η απαρχή των αλλαγών

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, στέλεχος της ΑΕΛ και δεξί χέρι του Πηλαδάκη, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη κίνηση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, έπειτα από εισήγηση του Νίκου Νταμπίζα. Θα είναι υπό τον Γκραντ και ουσιαστικά η «γέφυρα» μεταξύ γραφείων και «Γ. καλαφάτης».

Η παρουσία του Κώστα Κωνστάντου δίπλα στον Νίκο Νταμπίζα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό και στο ματς κυπέλλου ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ο Κωνστάντος έχει συμφωνήσει ν’ αναλάβει σημαντικό πόστο στην ΠΑΕ, θα είναι ουσιαστικά διοικητικό στέλεχος (Football Administrative Officer), υπό τον Αβραάμ Γκραντ, που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει τεχνικός διευθυντής. Ο Κωνστάντος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και θ’ αποτελέσει την απαρχή των αλλαγών που θα γίνουν σταδιακά στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για την πρώτη κίνηση της εποχής Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Την έλευση του πρώην  διοικητικού στελέχους της ΠΑΕ ΑΕΛ (με ιδιοκτήτη τον Κώστα Πηλαδάκη), εισηγήθηκε ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει άριστες σχέσεις με τον Κωνστάντο, όπως φυσικά κι ο Γιώργος Δώνης. Από την εποχή που ο Νταμπίζας έπαιζε στη θεσσαλική ομάδα και ο τεχνικός του «τριφυλλιού» βρισκόταν στον πάγκο της.

Επαφές με Πιεμπονγκσάντ, Γκραντ

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο γιος του Πιτ και ο Γκραντ έχουν γνωρίσει τον Κωνστάντο, συναντήθηκαν και μίλησαν μαζί του παρουσία του Νταμπίζα και συμφώνησαν εδώ και καιρό την πρόσληψή του. Ενημερώθηκαν για τις ικανότητές του, τις διασυνδέσεις του στον χώρο του ποδοσφαίρου κι έτσι αποτελεί την πρώτη τους κίνηση με την είσοδό τους στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σ’ αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Ο Κωνστάντος δεν θα μπει στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να ξεκαθαρίσει το… χαρτοφυλάκιο. Ούτε έχει γίνει σαφές ακόμα πότε θα πιάσει επίσημα δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ο άνθρωπος που θα ενημερώνει τη διοίκηση για οτιδήποτε αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα και το αντίστροφο. Να φέρουμε ένα παράδειγμα. Πέρσι με τον πανικό που υπήρχε στο «Γ. Καλαφάτης» δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να μιλήσει στους παίκτες. Πήγαινε ο Κωνσταντίνου, αλλά έπειτα από ένα σημείο χάθηκε η αξιοπιστία. Αν ήταν στην ΠΑΕ ο Κωνστάντος, θα ήταν αυτός που θα ενημέρωνε το τμήμα για κάθε εξέλιξη.

Εδώ και χρόνια, άλλωστε, δεν υπήρχε «γέφυρα» μεταξύ ΠΑΕ και «Γ. Καλαφάτης». Ο πρώην διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος ήταν ένας άνθρωπος που οι αρμοδιότητές του αφορούσαν αποκλειστικά δουλειά γραφείου. Ο Κωνστάντος, παράλληλα, αν και στη Λάρισα είχε αναλάβει το κομμάτι των θεσμικών οργάνων, στον Παναθηναϊκό δεν θα έχει ανάλογο ρόλο. Ενδεχομένως μία φορά να χρειαστεί η συνδρομή του, αλλά θα προστεθεί άλλο στέλεχος γι’ αυτή τη δουλειά (ίσως ο Πιλάβιος). Στην ΑΕΛ να θυμίσουμε ότι εκπροσωπούσε την ομάδα και σε κληρώσεις όταν αυτή έπαιζε στην Ευρώπη, ενώ είχε ασχοληθεί και με την κατασκευή του γηπέδου.

Μπάσκετ ΠΑΟ, Ηλυσιακός, ΑΕΛ

Ο Κωνστάντος έγινε γνωστός μέσω του ποδοσφαίρου, αλλά αγαπάει απεριόριστα το μπάσκετ. Ξεκίνησε να παίζει, άλλωστε, στον Παναθηναϊκό, που είναι και η αγαπημένη του ομάδα! Αγωνίστηκε γι’ αρκετά χρόνια στα παιδικά και τα εφηβικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Είχε, μάλιστα, συμμετοχή και στον νικηφόρο τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό το 1986 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην Α1 κατέγραψε δύο συμμετοχές τη σεζόν 1986-87 και στη συνέχεια αποχώρησε και έπαιξε για μερικά χρόνια στον Τριφυλλιακό. Το λες και πεπρωμένο, την άφιξή του στο «τριφύλλι»…

Κατόπιν, μετακινήθηκε στο ποδόσφαιρο. Εργάστηκε στον Ηλυσιακό, όπου εκεί αποτέλεσε το δεξί χέρι του Πηλαδάκη και γνωρίστηκε πρώτη φορά με τον Δώνη. Έχει ασχοληθεί ακόμα και με νυχτερινά κέντρα και γι’ αυτό λέγεται ότι έχει αδελφικές σχέσεις με τον Αντώνη Ρέμο. Τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ γνωρίζεται με σπουδαίους μάνατζερ και η εμπειρία του και οι διασυνδέσεις του είναι απαραίτητα στον Παναθηναϊκό. Η στελέχωση με ικανά άτομα, γίνεται αντιληπτό, ότι αποτελεί προτεραιότητα του Πιεμπονγκσάντ και του Νταμπίζα και με τη σύμφωνη γνώμη του Αλαφούζου θα γίνουν κι άλλες σημαντικές προσθήκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ