Ο Σιμόες θέλει να μπει στην «κλίμακα Λιβάγια»

Ο Σιμόες θέλει να μπει στην «κλίμακα Λιβάγια»

Πόσα ζητά ο Αντρέ Σιμόες για το νέο συμβόλαιο, τι θέλει να πετύχει, τι σκέφτεται η ΑΕΚ.

Ο Αντρέ Σιμόες αποκτήθηκε το καλοκαίρι της επιστροφής στην Super League και με την φανέλα της ΑΕΚ (124 ματς!) έχει ζήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου την πρώτη σεζόν απέναντι στον (κυρίαρχο) Ολυμπιακό και την περσινή κατάκτηση του Πρωταθλήματος κόντρα στον (δυνατό) ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος μέσος μάλιστα είναι και στους αρχηγούς της ΑΕΚ και μαζί της για πρώτη φορά είδε το… σεντόνι του Champions League από κοντά.

Ηδη μετρά μια επέκταση συμβολαίου το 2016 για ακόμη τρία χρόνια. Ετσι από τον Γενάρη αν δεν βρεθεί λύση θα είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει. Ναι; Ναι. Οπως έγινε με τον Γιόχανσον πέρυσι, όπως έγινε και με τον Λάζαρο παρότι του τελευταίου η υπόθεση έχει… μπέρδεμα με τον παίκτη να «υπόλογος» για την ΑΕΚ, που τον «σέρνει» στα δικαστήρια.

Στην περίπτωση Σιμόες, η ΑΕΚ πρέπει και οφείλει να μην… καεί. Εχει δείξει ότι τον κορμό της δεν θέλει να τον «πειράζει». Και ο Σιμόες είναι στην 4η σεζόν του στα «κιτρινόμαυρα», έχει ανέβει επίπεδο, στην Ελλάδα είναι top class κόφτης και στην ΑΕΚ ξέρουν καλά ότι δύσκολα ξαναβρίσκεις τέτοιο «λαχείο» (ελεύθερος από την Μορεϊρένσε). Ο κόσμος τον αγαπά, ο ίδιος έχει «δεθεί» με το κλαμπ, περνά καλά στην χώρα μας, παντρεύτηκε την καλή του και έγινε πριν λίγο καιρό μπαμπάς και θα ήθελε το καλό συμβόλαιο του (γίνεται 29 ετών) να είναι με την Ενωση.

Μέχρι στιγμής ο Κιμ Ριμπέιρο, μάνατζερ του, ξέρει καλά ότι η χρηματιστηριακή αξία του Σιμόες έχει… εκτοξευτεί από την ημέρα που τον έφερε ως… άσημο χαφ στα μέρη μας. Η πρώτη ουσιαστική κουβέντα που έγινε με την ΠΑΕ ΑΕΚ έδειξε το καλό κλίμα και τις καλές προθέσεις και από τις δύο μεριές, αλλά έφερε στην επιφάνεια και τη διαφορά τους. Στο οικονομικό κομμάτι.

Η πλευρά Σιμόες θεωρεί ότι πρέπει να πάει στην κλίμακα με τα top συμβόλαια της ΑΕΚ μιας και είναι ο βασικός χαφ, ο άνθρωπος που είναι καθοριστικός στον άξονα και στην ραχοκοκαλιά της. Ο Λιβάγια αμείβεται με 700.000 ευρώ, Πόνσε-Μπογέ παίρνουν 600.000 και 550.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ κοντά στα 600.000 ευρώ είναι και ο Μάνταλος. Ο Σιμόες την ίδια ώρα είναι στα περίπου 300-340.000 ευρώ, στην κλίμακα… Μοράν. Στόχος του ίδιου και του εκπρόσωπου του να μπει στην «κλίμακα Λιβάγια», στα υψηλότερα συμβόλαια της ΑΕΚ.

Η Ενωση, από την πλευρά της, εκτιμά όσα έχει προσφέρει ο Πορτογάλος ωστόσο δεν δείχνει τη δεδομένη στιγμή πρόθεση να δώσει τόσα πολλά. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι… διαφορά. Και στα τριετή συμβόλαια γίνεται πιο εύκολα ξεκάθαρη.

Χρόνος υπάρχει, αλλά όχι πολύς. Σε τρεις μήνες ο Σιμόες θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει αν δεν τα έχει βρει με την ΑΕΚ. Δεδομένο ότι μέχρι τον Δεκέμβριο ο Ριμπέιρο θα ξαναέρθει προς τα μέρη μας για το κρίσιμο ραντεβού. Αυτό θα κρίνει και… πολλά. Διότι αν τα βρουν ο Σιμόες θα έχει προοπτική… «Αγιάς Σοφιάς» πια. Σε διαφορετική περίπτωση τα μεγάλα ελληνικά κλαμπ θα τον γλυκοκοιτάξουν καθώς έχουν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός… θέμα στον κόφτη. Και ένας ελεύθερος και μπαρουτοκαπνισμένος Σιμόες δεν περνά ποτέ… απαρατήρητος. Για αυτό και υπάρχει η αίσθηση ότι η ΑΕΚ δεν θα κάνει τέτοιο «δώρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ