Το 2ο ελληνικό ρόστερ του Ολυμπιακού

Το 2ο ελληνικό ρόστερ του Ολυμπιακού

Πώς ο Πέδρο Μαρτίνς «ετοιμάζει» την επόμενη ημέρα της ελληνικής αγωνιστικής ταυτότητας του Ολυμπιακού, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ!

Ακριβώς 29. Τόσοι είναι οι ποδοσφαιριστές που έχει να διαχειριστεί σε καθημερινή βάση ο Πέδρο Μαρτίνς. Από αυτούς μόνο δύο δεν έχουν πάρει ακόμη επίσημα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους. Ο 3ος γκολκίπερ Λευτέρης Χουτεσιώτης και ο Δημήτρης Νικολάου. Ολοι οι υπόλοιποι, λιγότερο ή περισσότερο έχουν πάρει το βάπτισμα. Με τον 48χρονο τεχνικό του Ολυμπιακού να έχει αποφασίσει συνειδητά να μοιράσει παιχνίδια, ρόλους και αρμοδιότητες. Αλλά και να κατανείμει σε άτυπα γκρουπ ετοιμότητας τους ποδοσφαιριστές του.

Η απουσία 15 ποδοσφαιριστών από το Ρέντη, λόγω την διεθνών τους υποχρεώσεων, έχει μετατρέψει το προπονητήριο του Ολυμπιακού σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Με τον Μαρίν και τους συνεργάτες του να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους ποδοσφαιριστές που έμειναν πίσω. Μια διαδικασία με συγκεκριμένη στόχευση και πλάνο. Καθώς ο Πορτογάλος, πέραν του ότι θέλει να παραμείνουν σε καλή κατάσταση οι παίκτες που χρησιμοποιεί, έχει βαλθεί να προετοιμάσει και το… δεύτερο ελληνικό ρόστερ των Πειραιωτών.

Τους ποδοσφαιριστές που… έρχονται πίσω από τους Φορτούνη, Τοροσίδη, Γιαννιώτη, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη και οι οποίοι έχουν όλο το «πακέτο» να έχουν εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο με τους προαναφερθέντες. Ο Μαρτίνς, λοιπόν, έχει αποφασίσει ότι οι Κούτρης, Μάνος, Βρουσάι, Μασούρας, Νικολάου και Ανδρούτσος είναι παίκτες που πρέπει να αρχίσουν να μπαίνουν σταδιακά στο «κόλπο» της 11άδας και των αποστολών, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερο βάθος.

Επειδή, λοιπόν, οι τρεις τελευταίοι δεν βρίσκονται αυτό το διάστημα στο Ρέντη, λόγω της παρουσίας τους στην εθνική Ελπίδων, η προσοχή του Μαρτίνς έχει πέσει στους Κούτρη, Μάνο και Βρουσάι. Οι οποίοι ήταν εκ των πρωταγωνιστών και κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού στη φιλική νίκη επί του Αήττητου Σπάτων. Ένα παιχνίδι που μπορεί να μην είχε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψη σκορ, καθώς εξελίχθηκε σε περίπατο για τους Ερυθρόλευκους (7-1), αλλά για τον Μαρίνς ήταν σημαντικό.

Στο μυαλό του Μαρτίνς και οι τρεις είναι παίκτες για το σήμερα και το αύριο του Ολυμπιακού. Ο Κούτρης προφανώς και δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά, καθώς αποτελεί εν δυνάμει βασικό ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών και τώρα που επέστρεψε 100% υγιής, θα αποτελέσει σοβαρό αντίπαλον δέος για τον Τσιμίκα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ήταν ο περσινός βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, με σπουδαία χρονιά στην πλάτη του, με συμμετοχές στο Champions League. Για αυτό και οι απαιτήσεις του Μαρτίνς είναι μεγάλες. Και για αυτόν τον λόγο τον πέρασε από…. τεστ, χρησιμοποιώντας τον βασικό στο παιχνίδι με τη Μίλαν, όπου η απόδοσή του ήταν εξαιρετική.

Οι Μάνος και Βρουσάι είναι παίκτες που αποτελούν κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Στοιχήματα που η ομάδα του Πειραιά θέλει να τα κερδίσει. Και δικαίως, καθώς ο πρώτος προέρχεται από μία μαγική χρονιά σε μια «δύσκολη» ομάδα όπως ο ΟΦΗ, με 27 γκολ και 10 ασίστ σε 26 ματς στη Football League. Νούμερα που δεν ήρθαν τυχαία, όπως επιβεβαιώνεται διαρκώς στο Ρέντη, αλλά και στο μοναδικό επίσημο παιχνίδι που έπαιξε ο 24χρονος φορ, κόντρα στον Λεβαδειακό, όταν και σκόραρε. Όπως φυσικά δεν είναι τυχαία περίπτωση ο Μάριος Βρουσάι. Ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό. Ενας παίκτης μόλις 20 ετών, με τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά δυσεύρετα.

Ο Μαρτίνς τους «ετοιμάζει», ώστε να αποτελέσουν την επόμενη ημέρα της ελληνικής αγωνιστικής ταυτότητας του Ολυμπιακού. Τους παίκτες που «θα μπουν να παίξουν». Με τον στόχο του Πορτογάλο, αλλά και του συλλόγου, να είναι η καλύτερη προετοιμασία τους, αγωνιστικά, πνευματικά και ψυχολογικά. Κάτι που ισχύει και για τους Ανδρούτσο, Μασούρα και Νικολάου. Ολοι παίκτες με ταλέντο, δυνατότητες και μέλλον, που ο σύλλογος τους υπολογίζει, τους πιστεύει και θέλει να τους δώσει ευκαιρίες. Ουσιαστικές και όχι στα λόγια. Αλλά πρώτα θέλει να τους ετοιμάσει. Και να τους φτάσει στο επίπεδο που αρμόζει σε έναν παίκτη που θέλει να καθιερωθεί ή να έχει… μονιμότητα στα αγωνιστικά λεπτά του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ