Ζόραν Λάκοβιτς: «Δεν ήρθαμε να δώσουμε μαθήματα αλλά να βοηθήσουμε»

Ζόραν Λάκοβιτς: «Δεν ήρθαμε να δώσουμε μαθήματα αλλά να βοηθήσουμε»

Ο τοποτηρητής της FIFA στην ΕΠΟ, Ζόραν Λάκοβιτς, στάθηκε στην καλή θέληση που θα πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων.

Ο τοποτηρητής της FIFA στην ΕΠΟ, Ζόραν Λάκοβιτς, έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης και της συζήτησης που είχαν οι δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές με τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως είπε, οι δύο συνομοσπονδίες έχουν τη βούληση να βοηθήσουν, αλλά χρειάζονται την αρωγή των ιδιοκτητών των συλλόγων.

«Ο σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να δούμε τον αγώνα της Εθνικής (με την Ουγγαρία), αλλά βρήκαμε την ευκαιρία για μια ανεπίσημη συνάντηση με τις ομάδες, για να μιλήσουμε για σημαντικά θέματα. Θα συναντηθούμε και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και με τον κ. Βασιλειάδη, γιατί μας ενδιαφέρουν οι απόψεις όλων των φορέων», υπογράμμισε ο κ. Λάκοβιτς.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε μαθήματα, αλλά για να βοηθήσουμε. Τους χρειαζόμαστε όλους. Μου αρέσει η χώρα και οι άνθρωποι, το ποδόσφαιρο έχει πολύ πάθος, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι».

Παράλληλα, ο Ζόραν Λάκοβιτς αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ. «Στηρίζουμε την Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της πάρα πολύ. Πιστεύουμε ότι έχει πολύ καλές ιδέες και σκοπούς και είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε. Πρέπει όμως να αλλάξει πολλά πράγματα και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα χρόνο».

Ακόμη, ρωτήθηκε αν οι δύο ποδοσφαιρικές Αρχές είναι ικανοποιημένες από την ελληνική διαιτησία. «Προσπαθούμε να βγάλουμε την πίεση από τους νέους διαιτητές και γι’ αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε με τους ξένους ρέφερι. Υπάρχει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής για να δοκιμάζονται οι Έλληνες διαιτητές και σε άλλα πρωταθλήματα. Είναι πείραμα αυτό με τους ξένους διαιτητές και ως τώρα στιγμής πάει καλά».

Όσο για τις εντυπώσεις του από τους παράγοντες των ομάδων με τους οποίους ήρθε σε επαφή; «Είναι νέοι άνθρωποι και πολύ καλά καταρτισμένοι. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από όσα συμβαίνουν, κάποιοι λιγότερο… Σαν FIFA και UEFA προσπαθούμε να βοηθήσουμε, αλλά χωρίς τα αφεντικά των ομάδων, την ΕΠΟ και τον Τύπο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν δεν είμαστε όλοι έτοιμοι για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε, δεν πρόκειται να έχουμε κανένα αποτέλεσμα».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λάκοβιτς θεωρεί ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. «Νομίζω ότι ναι, μπορεί, γιατί η χώρα είναι ποδοσφαιρική. Χρειαζόμαστε όμως πολλή δουλειά και βοήθεια και από τα ΜΜΕ», ήταν η εκτίμησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ