Ολυμπιακός : Τι κατέγραψε η «κρυφή κάμερα» του Ρέντη

Ολυμπιακός : Τι κατέγραψε η «κρυφή κάμερα» του Ρέντη

To10.gr «είδε» και έμαθε τα πάντα από το φιλικό του Ολυμπιακού: Η «πειραματική» 11άδα, ο 19χρονος στόπερ, το δίδυμο-φωτιά, η άνοδος του Τουρέ, η συντήρηση του Γκιγιέρμε, οι «μικροί» του Μαρτίνς, η επιστροφή των «παλιών, που έπαθαν πλάκα με το Ρέντη και η ατάκα «έπαιζαν σβηστά και φάγαμε 7»!

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάσει ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αήττητου Σπάτων, το οποίο λήγει με σκορ 7-1; Για τον Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο ήταν ένα πολύ καλό τεστ για τους παίκτες του (όσους τέλος πάντων έχει στη διάθεσή του αυτές τις ημέρες), αλλά ήταν και μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα, σχηματισμούς, αλλά και να διαπιστώσει την ετοιμότητα και την ποιότητα ορισμένων «μικρών» που χρησιμοποιήθηκαν. Αλλά όχι μόνο αυτά. Το10.gr έβαλε «κρυφή κάμερα» στο Ρέντη, «είδε» και έμαθε τα πάντα και τα καταγράφει. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από τον αρχή…

Κατ’ αρχάς να αναφέρουμε ότι η 11άδα που παρέταξε ο Πορτογάλος τεχνικός στην αναμέτρηση με την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν άκρως πειραματική. Χουτεσιώτης και Ζοσέ Σα μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο στα γκολπόστ, ο Πάρντο χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπακ, ο Κούτρης αγωνίστηκε αριστερά και στο κέντρο της άμυνας πήραν θέση ο Μιράντα με τον 19χρονο (17/06/1999) στόπερ της ομάδας Νέων, Νίκο Πέιο, τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει ξανά ο Μαρτίνς. Ως κεντρικοί μέσοι στο 4-4-2 του 48χρονου τεχνικού χρησιμοποιήθηκαν οι Ναουέλ και Τουρέ, με τους Βρουσάι και Ποντένσε στα άκρα και δίδυμο επιθετικών τους Γκερέρο και Μάνο.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε ως αλλαγές τους Φέκα και Ξενιτίδη, αντί των Τουρέ και Ποντένσε, δίνοντας ευκαιρίες στα νέα παιδιά της ακαδημίας να δείξουν τι μπορούν να κάνουν με αντιπάλους άνδρες και όχι συνομήλικούς τους. Με τον Μαρτίνς να μένει ικανοποιημένος από την εικόνα τους. Και κυρίως από τον Πέιο, ξεκίνησε και τελείωσε το ματς.

Τι συμπεράσματα προέκυψαν από αυτή την πειραματική σύνθεση;
1) Ο Κούτρης ανεβαίνει διαρκώς και όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει να μοιράζεται τον χρόνο με τον Τσιμίκα.
2) Ο Βρουσάι δεδομένα μπορεί και πρέπει να πάρει ευκαιρίες, καθώς φέτος είναι ακόμη πιο ώριμος και έτοιμος σωματικά.
3) Ο Τουρέ κερδίζει διαρκώς τον χαμένο χρόνο, βελτιώνει φυσική κατάσταση και… χάζεψε τους ανθρώπους του Αήττητου.
4) Το δίδυμο Γκερέρο-Μάνου στην επίθεση, προκάλεσε… πνιγμό στη συμπαθή ομάδα των Σπάτων. Με τους δύο φορ του Ολυμπιακού να αλληλοσυμπληρώνονται εντυπωσιακά και να πρεσάρουν ασταμάτητα την αντίπαλη άμυνα.

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από την καταγραφεί των παικτών που αγωνίστηκαν στο φιλικό με τον Αήττητο, στη λίστα δεν υπάρχουν τρία ονόματα. Αυτά των Γιαννιώτη, Τοροσίδη και Γκιγιέρμε. Ο πρώτος δεν αγωνίστηκε καθώς ο Μαρτίνς ήθελε να δώσει χρόνο και ρυθμό στους Χουτεσιώτη, Σα και ο δεύτερος επειδή είναι τραυματίας. Οσο για τον Βραζιλιάνο; Επιλέχθηκε να κάνει συντήρηση αυτές τις ημέρες, καθώς τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια πολύ υψηλής έντασης στα οποία αγωνίστηκε (Μίλαν, ΑΕΚ) τον επιβάρυναν και τους προκάλεσαν κάποιες μικρές ενοχλήσεις.

Ο Γκιγιέρμε έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, με σκοπό να αποφορτιστεί και να μην υποστεί κάποιον αχρείαστο τραυματισμό. Ειδικά τώρα που ξεκίνησε να παίζει και να αποτελεί σημαντικό κομμάτι στο αγωνιστικό παζλ του Ολυμπιακού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς.

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ» ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη νεοφώτιστη στη Β’ εθνική ομάδα των Σπάτων δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Καθώς στους αντιπάλους των Πειραιωτών υπήρχαν πολλά γνώριμα πρόσωπα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αποστολή των φιλοξενούμενων υπήρχαν 7 ονόματα πρώην παικτών των Ερυθρόλευκων! Πρόκειται για τους Γιώργο Κοκολάκη (βοηθός του Σούλη Παπαδόπουλου), αλλά και έξι παιδιά που βγήκαν από την ακαδημία, τους Γιώργο Κατσικογιάννη (έφυγε το 2010), Λευτέρη Ματσούκα (έφυγε το 2008), Γιώργο Νικλητσιώτη (έφυγε 2011), αλλά και τους Χατζηιωαννίδη, Κουγιό και Αμπάρα, οι οποίοι έως και πέρυσι ανήκαν στην ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε είναι ότι ειδικά οι τρεις «παλιοί» επέστρεψαν για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη μετά την αποχώρησή τους από τον σύλλογο του Μεγάλου Λιμανιού. Και δεν έκρυβαν ότι έπαθαν πλάκα από όσα είδαν. Εξάλλου, το Ρέντη δεν έχει καμία σχέση με ό,τι θυμούνταν. Με τις σαρωτικές αλλαγές και την εντυπωσιακή βελτίωση του προπονητηρίου να τους αφήνουν άναυδους. Όπως, βεβαίως και όλα τα μέλη της αποστολής του Αήττητου, που έμειναν άφωνοι με τις ανέσεις που προσφέρει ο Ολυμπιακός στους ποδοσφαιριστές του.

«ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΒΗΣΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ 7…»

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, τώρα, ένα παιχνίδι που έχει λήξει με σκορ 7-1, δεν σηκώνει ιδιαίτερη ανάλυση. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα ανέφεραν παίκτες του αήττητου για το παιχνίδι, τονίζοντας με… έκπληξη ότι «ο Ολυμπιακός έπαιζε «σβηστά» και φάγαμε 7 γκολ! Η ποιότητα που έχει από τη μέση και μπροστά είναι απίστευτη και φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, γιατί μπαίνει – βγαίνει παίκτης, η απόδοση είναι ίδια»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ