Αμφισβήτησε τα πάντα η ΑΕΚ για να γλιτώσει το -3!

Αμφισβήτησε τα πάντα η ΑΕΚ για να γλιτώσει το -3!

Το νομικό επιτελείο της ΑΕΚ προσπάθησε να πείσει τον αθλητικό δικαστή ότι για τα επεισόδια... δεν ευθύνεται η ίδια για τα επεισόδια, ότι δεν έγιναν στον «εν γένει χώρο του γηπέδου», ενώ ανέφερε ότι δεν... πιστεύει τα βίντεο!

Μόνο… «δεν» περιείχε η απολογία της ΑΕΚ για τα επεισόδια που έγιναν στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η Ένωση, στην απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει τη βαριά τιμωρία (μεταξύ άλλων κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών), κάτι που αν συμβεί θα πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, στην απολογία της ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Super League, Πρωτοδίκη Χριστόφορου Μάρκου, το μεσημέρι της Παρασκευής (12/10), δεν αρνήθηκε τα επεισόδια, αλλά αρνήθηκε την ευθύνη της και στο τέλος ζήτησε και την απαλλαγή της.

Η ΑΕΚ λοιπόν, υποστήριξε δια του αντιπροέδρου της Μηνά Λυσσάνδρου ότι τα επεισόδια στο ημίχρονο του αγώνα, έγιναν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου και δεν έχει ευθύνη η ομάδα.

Ότι δεν υπήρχαν βιαιοπραγίες, ούτε σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας, που απαιτούνται από τον πειθαρχικό κώδικα για να επιβληθούν οι ποινές με το άρθρο με το οποίο κατηγορείται η «Ένωση». Μάλιστα, ειδικά για τις βιαιοπραγίες, ο Μηνάς Λυσσάνδρου τόνισε… «Η έννοια της βιαιοπραγίας πρέπει να καθορίζεται με βάση το αθλητικό δίκαιο. Ο αθλητικός νόμος αναφέρει ότι απαιτείται υλική ενέργεια και σωματική επαφή…». Στην ερώτηση δε, αν η ρίψη βόμβας μολότοφ θεωρείται βιαιοπραγία απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι θεωρείται ρίψη, προκαλώντας την έκπληξη του αθλητικού δικαστή.

Ότι τα επεισόδια δεν τα έκαναν οπαδοί της παρά το γεγονός ότι στην έκθεση της Αστυνομίας γίνεται λόγος, για οπαδούς της ΑΕΚ που βγήκαν  από τις θύρες 1 και 35. Επικαλέστηκε μάλιστα, η Ένωση την έκθεση του παρατηρητή της Super League που κάνει λόγο για άγνωστους οπαδούς. Ποιος ξέρει, μπορεί να ήταν του Ολυμπιακού που δεν είχαν πάει στο γήπεδο…

«Δεν αρνούμαστε τα επεισόδια αλλά δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Οι οπαδοί βγήκαν εκτός από το σημείο προελέγχου, σημείο όπου φτάνει ο εν γένει χώρος του γηπέδου. Τα βίντεο που υπάρχουν στο internet δεν προκύπτει με ασφάλεια ότι είναι από τον συγκεκριμένο αγώνα. Μπορεί να είναι και από προηγούμενο… Δεν τηρείται ούτε το θέμα των σημαντικών φθορών, ούτε των βιαιοπραγιών» ανέφερε ο Μηνάς Λυσσάνδρου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ