Η επιμονή του Μαρτίνς και η εμπιστοσύνη στον Τσιμίκα

Η επιμονή του Μαρτίνς και η εμπιστοσύνη στον Τσιμίκα

Η εμφάνιση του Τσιμίκα στο ματς της Εθνικής φανερώνει πρώτα απ' όλα την εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει στα νέα παιδιά. Κι αυτό έχει πει εδώ και καιρό ο Πέδρο Μαρτίνς στους συνεργάτες του. Τόσο για τον Τσιμίκα όσο και για τον Καμαρά.

Ο Κώστας Τσιμίκας έδειξε στο ματς της Εθνικής μας ομάδας με την Ουγγαρία πως είναι παίκτης που πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, σε σχέση με δυο χρόνια πριν. Είναι ένα αριστερό μπακ που μπορεί να είναι βασικός στον Ολυμπιακό αλλά και στην Εθνική μας ομάδα.

Φάνηκε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο στο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Κι εδώ λοιπόν πρέπει να σταθεί κάποιος στην προσπάθεια που έχει κάνει ο 22χρονος αμυντικός αλλά και στον τρόπο με τον οποίο τον βοήθησε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Τσιμίκας έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια. Έχει δουλέψει για να πάρει την θέση του βασικού αριστερού μπακ του Ολυμπιακού και για να κληθεί στην Εθνική ομάδα.

Από την άλλη όμως πρέπει να σταθεί κάποιος στον Πέδρο Μαρτίνς και την διαχείριση που έκανε στον διεθνή αμυντικό ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε στην εμπιστοσύνη που έδειξε στον Τσιμίκα.

Και to10.gr σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ για τις σκέψεις του Πορτογάλου προπονητή, αναφορικά με τις ευκαιρίες που πρέπει να δίνει ένας προπονητής στα νέα παιδιά.

«’Ολα τα νέα παιδιά πρέπει να παίρνουν ευκαιρίες. Αν δεν παίξουν πως θα δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν; Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης» έλεγε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά.

Κι αυτό το έλεγε όχι μόνο για τον Τσιμίκα, αλλά και για τον Καμαρά. Και είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί πως αυτά τα λόγια τα έλεγε ο Μαρτίνς στους συνεργάτες του πριν ακόμα δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν. Όταν ο Πορτογάλος σχεδίαζε τη νέα του ομάδα για να παίξει με την Λουκέρνη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος με την απόδοση του Τσιμίκα στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας. Όπως έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για τον Καμαρά.

Ο 48χρονος τεχνικός των ερυθρόλευκων έδειξε εμπιστοσύνη σε δύο νέα παιδιά και αν μη τι άλλο αποδεικνύεται στην πράξη, πως έκανε πολύ καλά που επέμεινε με τον Τσιμίκα και τον Καμαρά.

Βέβαια αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Τσιμίκας έκανε ένα πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του, παίζοντας στην Εθνική ομάδα αλλά ο νεαρός μπακ είναι υποχρεωμένος να δουλέψει ακόμα περισσότερο.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να χαμογελά με την χθεσινή εμφάνιση του νεαρού αμυντικού. Γιατί πολύ απλά έδειξε εμπιστοσύνη στον Τσιμίκα.

Επέμεινε στην επιλογή του νεαρού μπακ και δεν ζήτησε να γίνει μεταγραφή στην συγκεκριμένη θέση, γιατί πολύ απλά διέκρινε πράγματα στο παιχνίδι του Τσιμίκα και του έδειξε εμπιστοσύνη. Όλα τελικά καταλήγουν σ’ αυτή την λέξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ