Ο παραμικρός κίνδυνος για Ολυμπιακό και Ατρόμητο

Ο παραμικρός κίνδυνος για Ολυμπιακό και Ατρόμητο

Γιατί Ολυμπιακός και Ατρόμητος δεν έχουν τίποτα απολύτως να φοβούνται από την παραπομπή σε δίκη των ισχυρών ανδρών των ΠΑΕ τους.

Ο παραμικρός κίνδυνος δεν υφίσταται για Ολυμπιακό και Ατρόμητο μετά την παραπομπή σε δίκη των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, Γιάννη Αγγελόπουλου και Ρικάρντο Σα Πίντο για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων που όσο κυλάει ο καιρός τόσο «καταρρέει». Απόδειξη και το γεγονός ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από τους… εξυγιαντές να «φορτωθούν» κατηγορίες, τελικά παραπέμφθηκαν για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα για τα οποία μάλιστα δεν υπάρχουν αποδείξεις πέραν από τα «μου είπε, του είπε, άκουσα πως του είπαν…» όσων προσπάθησαν να ανοίξουν την υπόθεση.

Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρος ποιος είναι ο πραγματικός στόχος γύρω από αυτή την υπόθεση, η δικαστική δηλαδή ομηρία. Όπως και να έχει η αντίστροφη μέτρηση για να τελειώσει μια καλή αυτή η υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει.

Επειδή λοιπόν είναι αναμενόμενο από τα γνωστά κέντρα της… εξυγίανσης να αρχίσουν τα γνωστά «παραμύθια» πάμε να δούμε τι επιπτώσεις έχουν οι παραπομπές στους συλλόγους. Εν προκειμένω στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο. Με μια λέξη, ΚΑΜΙΑ! Η υπόθεση του Ολυμπιακός – Ατρόμητος που στηρίζεται απλά και μόνο σε μια αόριστη καταγγελία του Φύσσα δεν έχει εξεταστεί σε πειθαρχικό επίπεδο, ούτε όταν είχαν γίνει οι καταγγελίες και είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στους κατηγορούμενους, ούτε όταν το πρώτο βούλευμα είχε παραπέμψει τους εμπλεκομένους.

Και αυτό γιατί οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ δεν αρκούνται με την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη. Θέλουν απόφαση από τα ποινικά δικαστήρια και μάλιστα τελεσίδικη, σε δεύτερο βαθμό δηλαδή, για να εξετάσουν αν θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις.

Όσο για την ΟΥΕΦΑ; Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις την ΟΥΕΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ που όλο αυτό το διάστημα που «σέρνεται» το θέμα δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή κύρωση προς τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί τα «μου είπαν, σου είπαν» δεν αρκούν για την ΟΥΕΦΑ για να καταδικάσει έναν σύλλογο. Και αυτό ισχύει και τώρα.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως ο αγώνας Ολυμπιακός-Βέροια έχει κλείσει όσον αφορά το πειθαρχικό σκέλος. Για τον Ολυμπιακό άλλωστε δεν άνοιξε ποτέ αυτή η υπόθεση καθώς απολύτως λογικά οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, έκριναν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος του. Η καταγγελία άλλωστε, που ξεκίνησε από τον Μελισσανίδη και συνεχίστηκε από τον Γεωργέα ανέφερε πως ο πρόεδρος της Βέροιας ζήτησε από τους παίκτες του να χάσουν.

Η Βέροια που είχε κατηγορηθεί, είχε αθωωθεί και στους τρεις βαθμούς. Ο πειθαρχικός κώδικας εκείνης της αγωνιστικής περιόδου (2012-13), για την δωροδοκία προέβλεπε παραγραφή έπειτα από 3 χρόνια, οπότε δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στο σκαμνί της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ