Ερέρα: Τα ερωτηματικά και τα διλήμματα του για το ντέρμπι

Ερέρα: Τα ερωτηματικά και τα διλήμματα του για το ντέρμπι

Ο Ισπανός προπονητής σχεδιάζει το Άρης – ΠΑΟΚ με πολλές επιλογές αλλά και αρκετές αγωνιστικές μεταβλητές.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη απολαμβάνουν τις ώρες της ξεκούρασης του διήμερου ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής τους. Ο Πάκο Ερέρα εφάρμοσε ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα προπόνησης στην εβδομάδα που πέρασε με τρίωρο καθημερινό πρόγραμμα.

Έδωσε σε όλους 48 ώρες αποφόρτισης, σήμερα και αύριο και από τη Δευτέρα η προετοιμασία για το «κλάσικο» της Θεσσαλονίκης μπαίνει στο ουσιαστικό της κομμάτι με τη δουλειά στο τακτικό μέρος της αναμέτρησης.

Ο Ισπανός, έχει σήμερα μια σειρά από ερωτηματικά στα οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Σε ορισμένα, αυτές θα έρθουν από την ιατρική ομάδα του κλαμπ, σε άλλα πάλι από τις αποφάσεις του για τον τρόπο που θα παρατάξει την ομάδα του.

Το πρώτο και μεγαλύτερο θέμα, βέβαια, είναι η διάταξη που θα προτιμήσει. Κάτι για το οποίο είναι πραγματικά αδύνατον, σήμερα, να γίνει μια εκτίμηση.

Θα είναι το 4-3-3 που έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο; Ή μήπως το 4-2-3-1 που του επιτρέπει να έχει λίγο πιο κοντά στον επιθετικό του έναν ελεύθερο μέσο; Κι αν θελήσει να εκπλήξει; Θα δοκιμάσει το 3-4-3 που δούλεψε καλά για ένα ημίχρονο στον τελευταίο αγώνα;

Σε πρόσωπα, τώρα:

ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Το ερωτηματικό εδώ είναι… μεγάλο, γιατί αφορά περισσότερους του ενός παίκτες. Η πρώτη μεταβλητή είναι αν θα παίξει ο Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός επιστρέφει από τη χώρα του μετά από ένα πενθήμερο θεραπειών. Υποστηρίζει ότι νιώθει καλύτερα και πιστεύει ότι θα μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων άρα και στο σχεδιασμό του Ερέρα. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι ένας από τους δυο στόπερ.

Αυτό θα παίξει ρόλο ακόμη και για τη δεύτερη θέση κεντρικού αμυντικού. Με το Βέλεθ στο γήπεδο, ο στόπερ που αναζητείται είναι ο αριστερός, θέση για την οποία Δεληζήσης και Μάβραϊ υπερτερούν του (πάντα) δεξιού Σόουζα.

Δυο από τους τρεις τελευταίους θα παίξουν αν ο Βέλεθ δεν πάρει το ΟΚ του γιατρού των κιτρινόμαυρων.

Στα πλάγια, αν ο Βαλεριάνος προπονηθεί κανονικά θα είναι υποψήφιος, αλλά ο Μενέντεθ έρχεται από το καλύτερο του ματς με τη φανέλα του Άρη.

Δεξιά ο Τζανακάκης είναι η πρώτη επιλογή του Ερέρα, ωστόσο ο Κωνσταντινίδης φώναξε παρόν στη Νέα Σμύρνη.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όποια και αν είναι η απόφαση για τη διάταξη, τα δεδομένα είναι τα εξής: Μπάσα και Ματίγια, που έχουν παίξει σε όλα τα ματς ως τώρα δεν είναι πια «αταλάντευτοι» και οι λόγοι είναι οι εξής δύο: Ο Μανώλης Σιώπης και ο Νίκο Μαρτίνες. Ο Έλληνας υπόσχεται πολλά τρεξίματα, δυναμισμό στις μονομαχίες και ταχύτητα στην πρώτη πάσα μετά από κερδισμένη μονομαχία στο κέντρο.

Ο Αργεντινός από την άλλη, είναι «το δεκάρι» του ρόστερ. Ο παίκτης που μπορεί να κολλήσει στην πλάτη του Γιουνές, να τον αξιοποιήσσει κάθετα περισσότερο από κάθε άλλον αλλά και να πάρει πρωτοβουλία για ντρίμπλα, συνεργασία με άλλον στην τριάδα της επίθεσης για να πατήσει περιοχή, αλλά και τελείωμα με σουτ από μέση απόσταση.

Η επιλογή εδώ, θα δείξει εν πολλοίς τον τρόπο με τον οποίο θέλει να διαχειριστεί τη μπάλα ο Ερέρα. Με την τριάδα Μπάσα, Σιώπη, Ματίγια για παράδειγμα, ο Άρης θα κυκλοφορήσει πολύ, παράλληλα στο δικό του μισό, ψάχνοντας τις καλύτερες επιλογές για να περάσει τη μπάλα στα φτερά.

Με τον Μαρτίνες στην εξίσωση, οι επιλογές για κάθετες επιθέσεις αυξάνονται την ίδια στιγμή.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Εδώ τα… κουκιά, μοιάζουν μετρημένα: Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία. Ότι άλλο θα είναι έκπληξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ντιγκινί (ακόμη και σαν φορ) και ο Ναζλίδης δεν θα είναι στην τσίτα όλη τη βδομάδα για να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ: ΣΤΑ ΓΚΟΛΠΟΣΤ

Το τελευταίο αλλά κάθε άλλο παρά έσχατο ερώτημα: Θα παίξει ο Χουλιάν Κουέστα; Ο Ισπανός κίπερ εμπνέει εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή και η πρωτοκαθεδρία του δεν αμφισβητείται. Όμως με το μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού σε νάρθηκα λόγω κατάγματος θα χρειαστεί να φτάσουμε τουλάχιστον στο μέσον της εβδομάδας για να έχουμε τελική ετυμηγορία.

Αναγνωστόπουλος (στο rotation του Ερέρα είναι σειρά του να πάρει θέση στην αποστολή) και Καντιμοίρης δηλώνουν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί να υπερασπιστούν την κιτρινόμαυρη εστία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ