Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο!

Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο!

Από τις 16 φετινές ομάδες του πρωταθλήματος, οι εννέα είναι από την επαρχία. Εκτός, δηλαδή, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Είναι, λοιπόν, πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να αγωνίζονται μεταξύ τους. Τα επαρχιακά ντέρμπι, που λένε. Αυτή την αγωνιστική, λοιπόν, υπάρχουν τρία τέτοια. Από τον Βορρά, από εκεί ξεκινούν, μέχρι το Νότο, εκεί τελειώνουν ΄και με στάση στην […]

Από τις 16 φετινές ομάδες του πρωταθλήματος, οι εννέα είναι από την επαρχία. Εκτός, δηλαδή, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Είναι, λοιπόν, πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να αγωνίζονται μεταξύ τους. Τα επαρχιακά ντέρμπι, που λένε.

Αυτή την αγωνιστική, λοιπόν, υπάρχουν τρία τέτοια. Από τον Βορρά, από εκεί ξεκινούν, μέχρι το Νότο, εκεί τελειώνουν ΄και με στάση στην κεντρική Ελλάδα.

Σε αυτούς τους τρεις αγώνες υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η ομάδα που είναι στη βαθμολογία κάτω από τον αντίπαλο στο συγκεκριμένο ματς, αν τον κερδίσει τον φτάνει ή και τον ξεπερνάει. Ντέρμπι, λοιπόν, με τα όλα τους!

Σάββατο 25/11, 15:00: ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη. Εκεί ανοίγει και η αυλαία της 12ης αγωνιστικής. Η ομάδα των Ιωαννίνων με 14 βαθμούς είναι 9η. Η ομάδα της Θράκης με 16 είναι στην πεντάδα. Παιχνίδι για να ανατραπούν οι συσχετισμοί ή για να ανοίξει η ψαλίδα; Μιλάμε για ομάδες που κατά καιρούς έχουν υπάρξει πρότυπο λειτουργίας επαρχιακών ομάδων.

Κυριακή 26/11, 17:15: Παναιτωλικός – ΑΕΛ. Τον τελευταίο καιρό διαγράφουν αντίθετες πορείες. Ίσως και παράδοξες, σε σχέση με αυτό που περιμέναμε. Η ομάδα του Αγρινίου πάει από το κακό στο χειρότερο και είναι προτελευταία, εκείνη της Θεσσαλίας καλπάζει από επιτυχία σε επιτυχία. Κι όμως, αν ο Παναιτωλικός πάρει το ματς φτάνει την ΑΕΛ στους 13 βαθμούς. Μπλέξιμο…

Κυριακή 26/11, 17:15: Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός. Μέχρι πριν τρεις αγωνιστικές οι φιλοξενούμενοι ήταν αήττητοι. Πλέον έχουν δύο ήττες. Ο Αστέρας από την πλευρά του αυτό το τελευταίο διάστημα έχει βρει το δρόμο του, μετρώντας δύο σερί νίκες. Συμβαίνει και εδώ το ίδιο. Αν η ομάδα της Τρίπολης νικήσει φτάνει στη βαθμολογία τον Λεβαδειακό, ο οποίος έχει 15 βαθμούς και είναι 7ος. Ντέρμπι, λοιπόν κι εδώ.

Όσο για τους υπόλοιπους επαρχιώτες μας, οι δύο παίζουν εκτός έδρας, η Λαμία στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης (Σάββατο 17:15) και ο Πλατανιάς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (Δευτέρα 19:30). Εντός έδρας αγωνίζεται μόνο η Κέρκυρα, έχοντας όμως πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό (Κυριακή 19:30).

Οι επαρχιακές ομάδες πολλές φορές ορίζουν την τύχη ενός πρωταθλήματος. Και αυτή, αν κρίνουμε από τις πρώτες 11 αγωνιστικές, φαίνεται να είναι μια τέτοια χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ