Η απόσταση ΑΕΚ-Μπακασέτα, ο ρόλος των Παστορέλο, Τσιρίλο, η αγορά του Γενάρη και το κιτρινόμαυρο πλαφόν

Η απόσταση ΑΕΚ-Μπακασέτα, ο ρόλος των Παστορέλο, Τσιρίλο, η αγορά του Γενάρη και το κιτρινόμαυρο πλαφόν

Το συμβόλαιο του Τάσου Μπακασέτα λήγει το καλοκαίρι, η πλευρά του παίκτη έχει ενημερώσει την ΑΕΚ για τις απαιτήσεις του, αλλά όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος, τα δεδομένα αλλάζουν και η ανανέωση απομακρύνεται.

Από την ημέρα που το όνομά του επέστρεψε στο προσκήνιο, λόγω του γκολ που πέτυχε κόντρας τον Ολυμπιακό, όλα τα νέα που τον αφορούν περιστρέφονται γύρω από το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει τις 30 Ιουνίου 2019. Με τον Τάσο Μπακασέτα -περί ου ο λόγος- να είναι ο παίκτης με τις λιγότερες πιθανότητες να μείνει στο ρόστερ της Ενωσης. Ακόμη και μετά τον Ιανουάριο…

Ο ήρωας του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τους Κιτρινόμαυρους, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της διοίκησης Μελισσανίδη. Διότι και το συμβόλαιό του λήγει, και ο ίδιος συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, με φόρα από την περσινή σεζόν, που ήταν η καλύτερη της καριέρας του, και την ίδια στιγμή το κασέ του ανεβαίνει επικίνδυνα, όπως και η εκτός συνόρων φήμη του. Και στη… μνημονιακή ΑΕΚ, τα οικονομικά δεδομένα για τους ποδοσφαιριστές και δη τους Ελληνες είναι συγκεκριμένα. Υπάρχει πλαφόν. Και μάλιστα χαμηλό.

Αυτή, όμως, είναι μια πρακτική που δεν συμμερίζεται ο ποδοσφαιριστής και οι εκπρόσωποί του. Ο Μπακασέτας έφυγε από τον Ευαγγελόπουλο, που τον εκπροσωπούσε από την αρχή της καριέρας του και υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία του Φεντερίκο Παστορέλο. Ενός εκ των κορυφαίων Ιταλών ατζέντηδων και γνωστού dealer της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πιάτσας.

Την υπόθεση του Ελληνα μεοσεπιθετικού χειρίζεται ο συνεργάτης του Παστορέλο, Μπρούνο Τσιρίλο. Ο οποίος μπορεί να έχει καλή σχέση με την Ενωση, αλλά από την άλλη έχει καλύτερη σχέση με τα… ευρώ. Και από τη στιγμή που ο παίκτης του έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, αλλά και δεδομένη πρόθεση να παίξει εκτός συνόρων, τώρα που είναι στην καλύτερη ηλικία του, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για την ΑΕΚ.

Στα 25 του χρόνια, με γεμάτες και άκρως παραγωγικές σεζόν πίσω του, ο Μπακασέτας θέλει να πάρει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει 600.000 ευρώ τον χρόνο. Ξέχωρα τα μπόνους επίτευξης στόχων. Με την ΑΕΚ να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά της. Αλλά όπως προαναφέραμε, τα δεδομένα για τους Ελληνες (και όχι μόνο) είναι συγκεκριμένα. Υπάρχει πλαφόν.

Τι θα γίνει; Εάν δεν βρεθεί χρυσή τομή -που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να βρίσκεται-

η ΑΕΚ είναι πιθανό να προσπαθήσει να τον πουλήσει τον Γενάρη, για να μην τον χάσει τσάμπα. Αυτό, βεβαίως, εμπεριέχει και έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο για την Ενωση. Διότι μπορεί ο παίκτης να εμφανίζεται ως «πιστός στρατιώτης» από τους «φίλους ΑΕΚ» και μπορεί πράγματα να είναι ευγνώμων στη νυν ομάδα του, αλλά η ευγνωμοσύνη και τα καλά θετικά αισθήματα δεν κλείνουν τα deal.

Με βάση, λοιπόν, όσα προκύπτουν αυτή τη στιγμή από τις δύο πλευρές, ο Μπακασέτας δύσκολα θα μείνει στην ΑΕΚ. Καθώς, όσο κι αν οι Κιτρινόμαυροι θέλουν αν τον διατηρήσουν, δεν θέλουν να χαλάσουν την πολιτική λιτότητας που ακολουθούν στα συμβόλαια, στέλνοντας μήνυμα σε όλους. Ένα μήνυμα, όμως, που μπορεί να εκληφθεί και αντίστροφα. Και να δημιουργήσει πρόβλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ