Κουαρέσμα και Πέπε πρότειναν τον Μεριά στην Μπεσίκτας!

Κουαρέσμα και Πέπε πρότειναν τον Μεριά στην Μπεσίκτας!

To10.gr αποκαλύπτει μια φοβερή ιστορία για τον Γιασίν Μεριά, που... τρέλανε τους Πορτογάλους. Οι δηλώσεις θαυμασμού από Πέπε, Μεριά και η πρόταση στην ομάδα τους (Μπεσίκτας) να τον δει και να τον αποκτήσει!

Εως τον Ιούνιο, όταν και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης τον είδε στα γήπεδα της Ρωσίας με την εθνική Τυνησίας, ο Γιασίν Μεριά ήταν (σχεδόν) άγνωστος στο ευρωπαϊκό κοινό. Ηταν γνωστός μόνο στους πραγματικούς μύστες του σκάουτινγκ, αλλά και στους… Πορτογάλους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Με τα προσόντα του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, να προκαλούν τον ενθουσιασμό του Ρικάρντο Κουαρέσμα και του Πέπε! Τόσο, που τον… πρότειναν στη διοίκηση της Μπεσίκτας!

Η ιστορία δεν είναι φανταστική, ούτε… κρυφή. Ο ίδιος ο Κουαρέσμα, μετά το φιλικό παιχνίδι Πορτογαλία-Τυνησία 2-2, στις 28/05/2018, για την προετοιμασία των δύο ομάδών ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ, είχε μιλήσει δημόσια για την αξία του Μεριά. Αναφέροντας ότι του προκάλεσε τρομερή εντύπωση με τα προσόντα και τον τρόπο που αγωνίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι. Μάλιστα, δύο ημέρες μετά την αναμέτρηση η τουρκική εφημερίδα «Fotomac» ανέφερε σε ρεπορτάζ της ότι ο Κουαρέσμα ενημέρωσε τη διοίκηση της Μπεσίκτας για τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού και τότε της Σφαξιέν, αναφέροντας ότι πρέπει να τον παρακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο Πέπε και ο Κουαρέσμα μετέφεραν στους «Αετούς» ότι πρόκειται για πολύ ξεχωριστή περίπτωση. Με τον Πέπε να επιβεβαιώνει στην τουρκική εφημερίδα την ιστορία, σημειώνοντας πως «η Τυνησία έχει έναν πολύ δυνατό κεντρικό αμυντικό, έναν πολύ καλό παίκτη». Ενώ ο «Q7» ήταν ακόμη πιο εκδηλωτικός, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τον έβλεπα συνεχώς μπροστά μου, σε κάθε επίθεση, λες και αγωνιζόταν αριστερός και δεξιός μπακ και στόπερ»!

Το εντυπωσιακό είναι ότι και η Μπεσίκτας παραδέχθηκε ότι ο Μεριά μπήκε στη… λίστα των παικτών που θα παρακολουθούσε ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης στο Μουντιάλ. Με τη διαφορά ότι ο Φρανσουά Μοντέστο και τον παρακολούθησε και εισηγήθηκε την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Και εν τέλει, οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν έναν ποδοσφαιριστή που ήδη έχει εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες μεταγραφές της σεζόν για τον σύλλογο.

Για την ιστορία η αναμέτρηση Πορτογαλία-Τυνησία 2-2 είχε διεξαχθεί στο γήπεδο της Μπράγκα (28/05/2018). Για τους γηπεδούχους είχαν σκοράρει Αντρέ Σίλβα (22′) και Ζοάο Μάριο (34′), ενώ οι Αφρικανοί είχαν ισοφαρίσει με Μπαντρί (39′) και Μπεν Γιουσέφ (64′). Ο Μεριά είχε αγωνιστεί βασικός και στα 90 λεπτά, όπως και ο Κουαρέσμα, ενώ ο Πέπε είχε γίνει αλλαγή στο 63′.

ΔΕΙΤΕ ΕΚΤΕΝΗ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ