Μουσλίμοβιτς: «Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει και ωριμάζει»

Μουσλίμοβιτς: «Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει και ωριμάζει»

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς μίλησε για τον ΠΑΟΚ με τον οποίο δέθηκε ιδιαίτερα στα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ήταν ένας από τους ξένους που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά αγάπησε και δέθηκε κι αυτός πολύ την ομάδα. Το «Αλάνι» μίλησε στον «Libero 107,4» για τον Δικέφαλο, αλλά και για τα μαθήματα που κάνει σε σχολή προπονητικής.

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του ως προπονητής είπε: «Είναι πολλά… Τώρα καταλαβαίνω ότι δεν ήξερα πολλά για το ποδόσφαιρο! Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι μέσα στο γήπεδο, από ότι προπονητής. Πρέπει να είσαι σταθερός, δεν πρέπει να σκέφτεσαι μόνο για τον εαυτό σου. Πρέπει να σκέφτεσαι τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου. Δεν είναι εύκολο. Είμαι χαρούμενος που το κάνω όμως. Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Μεγαλώνω και πνευματικά».

Για το ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε: «Είναι δύσκολη η απάντηση. Όπου και να ήμουν κάτι προσπαθούσα να μάθω. Ο καθένας μπορεί να σου μάθει κάτι. Κρατούσα ότι ήταν σημαντικό για μένα και για το μέλλον μου. Είχα πολλούς μεγάλους προπονητές. Τον Σπαλέτι, τον Ρανιέρι, τον Σάντος. Στην πορεία της καριέρας τους, έγιναν ακόμα μεγαλύτεροι. Μεγάλωσαν μετά, μεγαλώνω κι εγώ. Από τον καθένα μαθαίνεις κάτι, ακόμα και από τους συμπαίκτες σου. Έχω παίξει με πολλούς, έξυπνους και μεγάλους παίκτες που έγιναν μεγάλοι προπονητές, όπως ο Ίβιτς, Κονσεϊσάο, ο Κοστίνια… Δε μπορώ να πω ότι κάποιος ξεχώρισε γιατί ο καθένας είχε να μου δώσει κάτι».

Για τον ΠΑΟΚ είπε: «Τον βλέπω κάθε χρόνο τον ΠΑΟΚ από τότε που έφυγα. Ωριμάζει πολύ η ομάδα χρόνο με το χρόνο. Μαθαίνει από τα λάθη του, κάναμε κάποια λάθη πέρσι. Δε θέλω να γυρνάω εκεί όμως. Κερδίσαμε την ΑΕΚ, κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι στην ομάδα έχουν καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο, παίζεται στο γήπεδο. Εκεί πρέπει να γίνονται όλα. Δε χρειάζεται να σκέφτεσαι τους διαιτητές. Όταν είσαι καλός στο γήπεδο κανείς δε μπορεί να σου πάρει τίποτα. Βλέπω την νοοτροπία, πως παίζουν, πως καλύπτουν τους χώρους. Βλέπω μια ασφάλεια για το μέλλον».

Για το παιχνίδι με τον Άρη που ακολουθεί: «Ο ΠΑΟΚ γίνεται μεγάλος σύλλογος στην Ευρώπη και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει στο γήπεδο χωρίς να σκέφτεται τι πρέπει να γίνεται έξω από αυτό. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για το αν θα ξανάρθει στην Τούμπα με τις δύο του κόρες: «Θα έρθω όσο το δυνατόν συντομότερα! Περιμένω και ένα τρίτο παιδί τώρα, δεν ξέρω αν θα είναι κόρη! Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη στήριξη τους. Κάντε ότι μπορείτε για να φέρετε το πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ