Το πάθημα έγινε μάθημα, στην απολογία του Λουτσέσκου

Το πάθημα έγινε μάθημα, στην απολογία του Λουτσέσκου

Ο νομικός του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά άφησε στην άκρη τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αυτή τη φορά δεν έβαλε αυτογκόλ το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, στην εκδίκαση της έφεσης για την τιμωρία στον Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως είχε κάνει σε πρώτο βαθμό, στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Τότε ο Λάμπρος Μπίρδας είχε επικαλεστεί, μεταξύ άλλων, δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη περί χούντας, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε γίνει δίωξη από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Μόνο που ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μιλούσε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούσε να ελεγχθεί από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ. Ο δε, ισχυρισμός είχε πάει… περίπατο και ο Ρουμάνος είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 28.000 ευρώ.

Την Πέμπτη (18/10) το μεσημέρι, ο νομικός του ΠΑΟΚ άλλαξε τροπάριο. «Δεν επικαλούμαι ως λόγο ότι και άλλοι είπαν πιο σοβαρά πράγματα…» είπε.

Το… γκολ όμως, το δέχθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής όταν προσπάθησε να αθωώσει τον τεχνικό της ομάδας.

«Είπε ότι κάποιοι μας έκλεψαν το πρωτάθλημα. Δεν είχαμε υποκείμενο. Δεν είπε ποιος μας έκλεψε» σχολίασε αλλά η απάντηση ήρθε… πληρωμένη. «Ναι αλλά πέρσι το πρωτάθλημα το πήρε η ΑΕΚ άρα αυτήν εννοούσε».

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε να μην γίνει δεκτή η δίωξη υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να κατατεθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα με βάση τα δημοσιεύματα του Τύπου αν και κάτι τέτοιο αναφέρεται στο άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το άρθρο 20α του ίδιου κανονισμού «όπου προσδιορίζεται ο τρόπος με τον οποίο επιλαμβάνεται μίας υπόθεσης η πειθαρχική επιτροπή για δυσφημιστικές δηλώσεις. Δηλαδή, με καταγγελία από τον θιγόμενο, από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ ή από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας».

Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει την υπόθεση όχι επειδή δεν έχει λεφτά να πληρώσει αλλά επειδή η υποτροπή στις δυσφημιστικές δηλώσεις συνεπάγεται και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Και ο Ρουμάνος έχει αποδείξει ότι καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ