Ολυμπιακός : Το τρίγωνο του Μιλάνο, έτοιμο για τη μάχη της Κρήτης

Ολυμπιακός : Το τρίγωνο του Μιλάνο, έτοιμο για τη μάχη της Κρήτης

Νάτχο, Γκιγιέρμε και Τουρέ ετοιμάζει ο Μαρτίνς για την Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ. Βλέπει εντεκάδα και ο Κούτρης. Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στο γαϊτανάκι των πιθανών αλλαγών και γιατί ο Πορτογάλος γυρίζει... ανάποδα τον κύκλο του rotation

Δεδομένο πρώτο: Ο Ολυμπιακός μόλις χθες συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά σχεδόν… ολόκληρος στην περίοδο αυτής της εθνικής διακοπής.

Δεδομένο δεύτερο: Από τους 15 διεθνείς που επέστρεψαν, θέση στη… μάχη της Κρήτης διεκδικούν οι 13 καθώς η τιμωρία του Κώστα Φορτούνη και ο τραυματισμός του Αχμέντ Χασάν στερούν από τους Ερυθρόλευκους δύο βασικούς «πρώτης γραμμής».

Δεδομένο τρίτο: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρατήρησε με μεγάλη προσοχή καιρό τώρα πως η προηγούμενη «εθνική διακοπή» μπορεί να μην έφερε τραυματισμούς, αλλά στοίχισε σημαντικά στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας. Η ομάδα που έφυγε από τον Ρέντη μετά το 5-0 επί του ΠΑΣ και εκείνη που επέστρεψε για το 2-1 με τον Αστέρα σαφώς είχε άλλη ταχύτητα.

Και μιας και ο Πορτογάλος δεν είναι από εκείνους που αφήνουν πράγματα στην τύχη; Φαίνεται πως είναι έτοιμος να λύσει και αυτή την «άσκηση». Διότι ο Ολυμπιακός μπαίνει την Κυριακή σε ένα τούνελ 22 ημερών που κρύβουν επτά διαφορετικές αναμετρήσεις στο καλεντάρι του. Ματς κάθε τρία 24ώρα. Όπερ σημαίνει, δεδομένη ανάγκη της χρήσης του rotation. Τι σκέφτεται λοιπόν ο 48άχρονος; Να δώσει έναν μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής των διεθνών του που μόλις επέστρεψαν. Κοινώς να ποντάρει σε μεγάλο βαθμό εν όψει ΟΦΗ σε εκείνους που δεν έφυγαν αυτό το διάστημα καθόλου από τον Ρέντη. Ή τέλος πάντων να επενδύσει σε εκείνους, αλλά και σε όσους επέστρεψαν μια ώρα αρχύτερα. Όπως δηλαδή ο Μπίμπρας Νάτχο που μπορεί να έπαιξε δύο ματς με το Ισραήλ, αλλά έχει ενταχθεί στις προπονήσεις του Ολυμπιακού από την Δευτέρα.

Ο Νάτχο λοιπόν και ο Γκιγιέρμε με τον Τουρέ αναμένεται να είναι το «τρίγωνο» της μεσαίας γραμμής στο Ηράκλειο. Το τρίγωνο που έκλεψε… καρδιές στο Μιλάνο και η επιστράτευση του ώστε πέραν της τιμωρίας του Φορτούνη να καλυφθούν και οι άλλοι. Ο Μαντί Καμαρά που επέστρεψε χθες στο Ρέντη από τη Γουινέα (μέσω Ρουάντα!) αλλά ακόμη και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που έχασε όλο αυτό το διάστημα προπονήσεων καθώς ήταν με την εθνική Ανδρών. Με αυτή την διαχείριση, προφανώς εν όψει Πέμπτης και Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο ο Μαρτίνς θα τους έχει όλους «φρέσκους». Το εγχείρημα του λοιπόν, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αρκεί βεβαίως να επιβεβαιωθεί.

Η παρουσία Νάτχο και Τουρέ δεν θα είναι και οι μοναδικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με εκείνο που αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ στον «επίλογο» της περασμένης ειδικής διαδρομής. Ο Γκερέρο θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του τραυματία Χασάν, ενώ την πόρτα του αρχικού σχήματος χτυπούν ακόμη οι Τοροσίδης (αντί του Ομάρ), Κούτρης (αντί Τσιμίκα), Μιράντα (αντί Μεριά) αλλά και ο Ναουέλ. Χθες στο διπλό η «δοκιμή» της άμυνας ήταν Τοροσίδης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας. Η αίσθηση που υπάρχει όμως είναι ότι ο Κούτρης λογικά θα πάρει την ευκαιρία του στο Ηράκλειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ