«Το Άρης- ΠΑΟΚ είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα»

«Το Άρης- ΠΑΟΚ είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα»

Ο Παναγιώτης Κερμανίδης θυμήθηκε τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην εποχή του και τόνισε ότι στο παρελθόν είχαν μεγαλύτερη αίγλη.

Ο Παναγιώτης Κερμανίδης μίλησε για το προσεχές ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο Χαριλάου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου τόνισε ότι σε αυτά τα παιχνίδια σημαντικότερο ρόλο παίζει η ψυχή.

Στις δηλώσεις του στον «FAIR PLAY FM 96.1» αρχικά τόνισε: « Τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην εποχή μας είχαν άλλη αίγλη και άλλη οντότητα. Τα γήπεδα ήταν παντού γεμάτα. Αυτό το παιχνίδι ήταν το ντέρμπι του Βορρά. Καθόριζε ποιος θα είναι το αφεντικό στην πόλη. Τότε για να πάρεις εισιτήριο έπρεπε να ψάχνεις μήνες. Τα παιχνίδια και για εμένα ως παίκτη ήταν καταπληκτικά. Τα παιδιά που αγωνίζονται τώρα δεν μπορούν να το καταλάβουν. Είτε το παιχνίδι γινόταν στην Τούμπα είτε στο Χαριλάου η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Πρέπει να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ να παίζω στο Χαρίλαου.

Έπαιξα το πρώτο ντέρμπι κόντρα στον Άρη όταν ήρθα στην Ελλάδα το 1973 μέσα στην Τούμπα. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί χάσαμε ενώ παίζαμε μονότερμά τον Άρη. Με το που μπήκα μέσα στο παιχνίδι ο Άγγελος Σπυρίδων με προειδοποίησε ότι θα μου σπάσει τα πόδια. Αυτά τα παιχνίδια ήταν τεράστιας σημασίας. Θυμάμαι και ένα παιχνίδι στο Χαρίλαου που κερδίσαμε 2-1 με ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Το Άρης- ΠΑΟΚ ήταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Οι δυο σύλλογοι έχουν τεράστια ιστορία. Θα ήταν ωραίο να διατηρηθεί όλο αυτό μέχρι σήμερα».

Για τις ομάδες σήμερα: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σαν ομάδα. Έχει ένα τεράστιο μπάτζετ για τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την δυναμικότητα που έχει ο Άρης. Έχει επανέλθει στην κατηγορία με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν ρόλο τα λάθη και η ψυχή που βγάζει κάθε ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θα είναι άσχημο που δεν θα υπάρχει κόσμος του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου. Νομίζω πρώτη φορά οι παίχτες του ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσουν τόσο εχθρική ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι στο Χαριλάου θα υπάρχει πιο εχθρική ατμόσφαιρα ακόμα και από το Καραϊσκάκη».

Για τις απουσίες των δυο ομάδων: «Δεν παίζουν ρόλο οι απουσίες σε αυτά τα παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές είναι ισάξιοι και τα ροστερ είναι πολύ μεγάλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ