«Το Άρης-ΠΑΟΚ θα κριθεί στις στημένες φάσεις»

«Το Άρης-ΠΑΟΚ θα κριθεί στις στημένες φάσεις»

Ο Βασίλης Λάζος, ο οποίος αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες έδωσε τα δικά του προγνωστικά για το ντέρμπι

Ο Βασίλης Λάζος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1967 έως το 1975 και μετά έπαιξε και στον Άρη. Ήταν στέλεχος του Δικέφαλου στα δύο πρώτα Κύπελλα της ομάδας (1972 και 1974) και σε 157 συμμετοχές πέτυχε 9 γκολ.

Ο παλαίμαχος παίκτης μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96.1» για το κυριακάτικο ματς, αλλά ξετύλιξε και το κουβάρι των αναμνήσεων από το παρελθόν.

Σχετικά με τις μνήμες του από τα Άρης-ΠΑΟΚ είπε: «Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα παιχνίδι οπού ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Χαριλάου, την πρώτη νίκη που κάναμε στο κύπελλο και μετά πήραμε το τρόπαιο το 1972. Είναι ένα παιχνίδι που το θυμάμαι γιατί μέχρι εκείνη την εποχή ο Άρης μας κέρδιζε συνέχεια και μετά από αυτό έγινε η αλλαγή, βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να πάει πιο ψηλά.

Εγώ ξεκίνησα το 1967-68, είχα πάει στον ΠΑΟΚ με τον Σαράφη, ακόμα δεν είχε γυρίσει ο Κούδας από τον Πειραιά, ούτε ο Αποστολίδης από την Αμερική. Από εκείνη την περίοδο και μετά άρχισε να χτίζεται η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ, γύρισαν οι Αποστολίδης και Κούδας, γύρισε ο Τερζανίδης, ήρθε ο Ασλανίδης και άρχισε να χτίζεται αυτή η φοβερή ομάδα. Πήρα δύο κύπελλα με εκείνη την ομάδα το 1972 και το 1974. Μετά πήγα στον Άρη, οπού κάθισα έναν χρόνο στην εποχή του Καμπάνη. Εκείνη την εποχή είχαμε βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα αφού κερδίσαμε την ΑΕΚ με τον Άρη μέσα στο Χαριλάου».

Σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ είπε: «Ο Άρης έκανε μία πολύ καλή ομάδα, το γήπεδο έχει τα πλεονεκτήματα του αλλά και τα μειονεκτήματα του. Το παιχνίδι αυτό θα παιχτεί στην δύναμη περισσότερο, δεν θα έχει πολύ τεχνική. Οι χώροι θα είναι κλειστοί και το ματς θα κριθεί στα στημένα, ο ΠΑΟΚ έχει πιο ψηλή ομάδα και εκεί επαναλαμβάνω θα κριθεί το παιχνίδι. Το γήπεδο του Άρη, είναι πιο μικρό σε διαστάσεις και στο μάκρος και στο πλάτος, δηλαδή οι παίκτες θα είναι σαν να στοιβάζονται, δεν θα γίνουν πολλές φάσεις και θα κριθεί στα στημένα οπωσδήποτε. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο καλός στις στημένες φάσεις, πιο γυμνασμένος και πιο πειθαρχημένος από την ομάδα του Άρη, με αποτέλεσμα να ξέρει πως να αντιμετωπίσει αυτά τα ντέρμπι, γενικά ο ΠΑΟΚ είναι σε μία πολύ καλή κατάσταση».

Σχετικά με το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ: «Ο Ζαμπά είναι μεγάλο ταλέντο, αργότερα θα φύγει πιο ψηλά. Αυτά τα παιδιά όμως δεν ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα».

Σχετικά με το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη του Άρη: «Από τον Άρη μου αρέσουν πολλοί. Ο Κουέστα είναι καλός και ο Γκάμα είναι πολύ καλός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ