Μεταγραφή στα… σκαριά για Παναθηναϊκό

Μεταγραφή στα… σκαριά για Παναθηναϊκό

Ο Όμρι Άλτμαν μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» είναι ήδη 7,5 μήνες εκτός. 

Στο ντέρμπι με τον «αιώνιο αντίπαλο», στις 4 του περασμένου Μάρτη, ο Όμρι Άλτμαν έζησε τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Στην κυριολεξία δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, στη μάχη με τον Ολυμπιακό στο «Γ.  Καραϊσκάκης», ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού σε μία προσπάθεια αυταπάρνησης στην άμυνα υπέστη ρήξη χιαστών.

Η ζημιά, μάλιστα, έγινε στην καλύτερή του εμφάνιση πέρσι με τη φανέλα του «τριφυλλιού», λίγες μέρες πριν κλείσει τα 24 του χρόνια (γεννήθηκε στις 23/3/94). Έκανε την επέμβαση λίγο καιρό αργότερα στην πατρίδα του και δίνει μάχη για να επιστρέψει δυνατός. Η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει η επιστροφή κι αυτό οφείλεται σε μία αρθροσκόπηση που έκανε στο Ισραήλ το περασμένο καλοκαίρι. Έχει αργήσει τουλάχιστον 1,5 μήνα. Ο Παναθηναϊκός στην ενημέρωσή του τον Αύγουστο ανέφερε ότι «ο Άλτμαν αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση προς το τέλος Οκτωβρίου».

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έχει συμπληρώσει 7,5 μήνες εκτός (αν κι άλλοι παίκτες γυρίζουν στους 5 με 6 μήνες) κι ακόμα κάνει ατομικό πρόγραμμα. Δεν συμμετείχε στην προετοιμασία και φυσικά δεν θέλει να πάθει κάποια ζημιά που θα καθυστερήσει κι άλλο την επανένταξή του. Γι’ αυτό και εκτός από την αποκατάσταση δουλεύει πολύ και στη φυσική κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μετράει αντίστροφα. Δεν θα αργήσει η μέρα που θα μπει με την ομάδα. Το πιθανότερο είναι να τον δούμε σε δράση μετά τη νέα διακοπή για την Εθνική.

Ο Αλτμαν την περασμένη σεζόν είχε 19 αγώνες στο πρωτάθλημα με τρία γκολ και μία ασίστ, τέσσερα ματς στο Γιουρόπα και τρία στο κύπελλο. Να σημειωθεί ότι είναι τρίτος σε συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ό,τι αφορά το πράσινο ρόστερ. Έχει 13 ματς, τρία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δέκα στο Γιουρόπα, εκ των οποίων τα τέσσερα με τον Παναθηναϊκό. Πρώτος είναι ο Κάτσε με 29 συμμετοχές, δεύτερος ο Κουρμπέλης με είκοσι, τέταρτος ο Μακέντα με δέκα και πέμπτος ο Μουνιέ μ’ εννέα.

Σύστημα

Ο Ισραηλινός, ο οποίος είναι από τα πιο αγαπητά παιδιά στο Κορωπί (κολλητός του πάντως είναι ο Ινσούα) να θυμίσουμε ότι έχει τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και οι ετήσιες αποδοχές του κυμαίνονται κοντά στις 180.000 ευρώ. Απ’ όσα είδαμε και την περασμένη σεζόν, μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα, αλλά δεν είναι κλασικός εξτρέμ. Η φυσική του θέση είναι πίσω από τον φορ κι εκεί τον υπολογίζει ο Δώνης στο 4-2-3-1 ή κοντά στον επιθετικό στο 3-4-2-1. Όλοι στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι ο Άλτμαν μπορεί ν’ αποτελέσει ουσιαστικά μία νέα μεταγραφή. Σε ηλικία 24 ετών έχει ήδη παραστάσεις κι εμπειρία. Δεν είναι μικρό το γεγονός στο… χτίσιμο του χαρακτήρα ενός ποδοσφαιριστή να πάρει μεταγραφή στα 17 του χρόνια από το Ισραήλ, όπου δεν είναι τοπ το επίπεδο και μάλιστα από την Ακαδημία της Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη Φούλαμ. Στον αγγλικό σύλλογο είχε γεμάτη σεζόν με τις ρεζέρβες, αλλά δεν έπαιξε στην πρώτη ομάδα. Γύρισε στη Μακάμπι, συνέχισε στην Χάποελ Πετάχ Τίκβα και 22 ετών πήγε στη Χάποελ Τελ Αβίβ, τη μεγάλη αντίπαλο της Μακάμπι. Όταν παίρνεις νωρίς στην καριέρα σου μία τόσο δύσκολη απόφαση, σημαίνει ότι έχεις το θάρρος…

 Γνώριμος του Δώνη

Ο Δώνης δεν περίμενε να έρθει στον Παναθηναϊκό, ώστε να δει τις ικανότητες του Άλτμαν. Γνωρίζει εδώ και πέντε χρόνια τι ποδοσφαιριστής είναι ο Ισραηλινός, αν κι από τότε σίγουρα ο Άλτμαν εξελίχθηκε. Η πρώτη του συνάντηση με τον 49χρονο τεχνικό πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 2013-14. Ο ΑΠΟΕΛ με τον Δώνη στον πάγκο τη σεζόν 2013-14 ήταν στον ίδιο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με Μπορντό, Αϊντραχτ Φρανφκούρτης και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Άλτμαν.

Στο ματς του Ισραήλ στις 19/9/13 ο νεαρός παίκτης δεν ήταν καν στην αποστολή. Στον αγώνα της Κύπρου στις 28/11/13 μπήκε αλλαγή στο 80’ (0-0 το αποτέλεσμα). Ο Άλτμαν ήταν 19,5 ετών τότε. Ο Δώνης φυσικά τον είχε τσεκάρει στα ματς της Μακάμπι στο πρωτάθλημα, τα οποία  παρακολουθούσε στο πλαίσιο του σκάουτινγκ και είχε σχηματίσει εξαιρετική γνώμη. Πλέον, αναμένεται η επιστροφή του. Θα είναι σημαντικό να μπει στην ομάδα το συντομότερο. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη με τόσο μεγάλο διάστημα αποχής κι έπειτα από χιαστούς, αλλά ο Άλτμαν δεδομένα μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στο ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ