«Γιορτή για τη Θεσσαλονίκη το Άρης-ΠΑΟΚ, προβλέπω ανοιχτό ματς»

«Γιορτή για τη Θεσσαλονίκη το Άρης-ΠΑΟΚ, προβλέπω ανοιχτό ματς»

Ο Μιχάλης Γρηγορίου θεωρεί ότι ο ματς του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου θα είναι ανοιχτό.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε ως ουδέτερος για το κυριακάτικο ματς του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου. Σε δηλώσεις του στον «ARENA FM 89.4» αρχικά τόνισε: «Πρόκειται για μια γιορτή στο ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, μετά από χρόνια. Περιμένουμε να δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι, με βάση τα όσα έδειξαν οι δυο έως τώρα. Δεν θα έχει κάτι άλλο από σκοπιμότητες, περιμένω πολλές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε καλή ψυχολογία, μετά τις νίκες στα δυο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Είναι ουσιαστικός στο σκοράρισμα με κάθε αντίπαλο και σταθερός από πέρυσι. Ο Άρης έλειψε συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει κίνητρο στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο γήπεδό του. Πρέπει να δώσουμε έμφαση, στο να γίνει μια γιορτή. Και οι δυο παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι τα στοιχεία που δείχνουν».

Για τον Άρη είπε: «Από όσα είδαμε ως τώρα, ο Άρης έχει αρκετά καλή παραγωγή φάσεων, αλλά εντοπίζονται προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα και ειδικά στη μετάβαση από επίθεση σε άμυνα, είναι αρκετά ευάλωτος. Είναι σημαντικό να διορθώσει το στοιχείο αυτό, για να έχει ισορροπία στο παιχνίδι του. Είναι όμορφο ότι ο Άρης από παλιά θέλει να παίζει επιθετικά, έτσι τον συνηθίσαμε. Πολλά συγχαρητήρια στον Άρη, επανήλθε στο προσκήνιο όπως του αρμόζει. Έκανε πολλά βήματα μπροστά, έλειψε σε όλους. Παραμένει νέα ομάδα, με νέο κόουτς, καινούρια πρόσωπα και χρειάζεται το χρόνο της».

Για τις μονάδες που ξεχωρίζει στο ρόστερ του Άρη: «Δε θέλω να μένουμε σε πρόσωπα. Δε μπορώ να παραβλέψω ότι μου κάνουν εντύπωση ο Κουέστα, ο τερματοφύλακας, ενώ γενικά η επιθετική γραμμή είναι εξαιρετική. Πρόκειται για συγκροτημένη ομάδα, με καλές μονάδες. Στο άμεσο μέλλον, αρκετοί θα συζητηθούν για παραπάνω, για το εξωτερικό».

Για τις αρετές του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει ισορροπία σε επίθεση και άμυνα. Δεν θα δω τους αριθμούς, παρότι η στατιστική λέει αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει πολλές ευκαιρίες. Σκοράρει σε κάθε ματς σχεδόν. Ο ΠΑΟΚ έχει ανασταλτική ισορροπία, συνολικά σε λειτουργία, όχι μόνο η τετράδα της άμυνας και ο γκολκίπερ. Λογικό όμως να είναι πιο ισορροπημένος ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε σημαντικές διαφοροποιήσεις το καλοκαίρι, στηρίχθηκε στον περσινό κορμό, που τον έφερε ένα βήμα από τον τίτλο πέρυσι. Έχει την… πεπατημένη, ξέρουν όλοι τη φιλοσοφία του Λουτσέσκου».

Για το αν η έδρα παίζει ρόλο: «Ανάλογα, συνήθως δίνει άγχος στον γηπεδούχο, αν προηγηθεί ο αντίπαλος, αλλά αν προηγηθεί ο γηπεδούχος δίνει φτερά και κάνεις διπλή προσπάθεια».

Για τους ξένους διαιτητές: «Μου τέθηκε πολλές φορές η ερώτηση και δίνω την ίδια απάντηση. Υπάρχουν καλοί Έλληνες διαιτητές, που όμως αναγκάζονται και μπαίνουν σε κάποιο σοβαρό παιχνίδι, με άγχος, προκατάληψη, επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα που δημιουργούν στρες. Μόνοι μας, οι εμπλεκόμενοι, δίνουμε παραπάνω βαρύτητα απ’ ότι έπρεπε. Καλούμαστε να τους βοηθήσουμε. Το αποτέλεσμα είναι ότι και πέρυσι, επειδή πήγα στον τελικό ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, οι ξένοι τα πήγαν περίφημα. Χωρίς άγχος, κανείς δεν αμφισβητεί ό,τι δίνουν οι ρέφερι. Δεν έχει μουρμούρες. Στη διάρκεια του ματς τους βοηθούν άπαντες. Ως τώρα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και στη δουλειά μας είναι το πιο σημαντικό, άσχετα με τη διαδρομή πιο πριν. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Και σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ δεν έγιναν δέκτες για διαμαρτυρίες οι Έλληνες διαιτητές, ήταν άψογοι. Άρα και οι Έλληνες είναι καλοί, αρκεί να μη τους… φορτώνουμε”.

Για την επιλογή να μην εργαστεί σε κάποιο πάγκο αυτή τη στιγμή και το πως… κυλά ο χρόνος ενός προπονητή χωρίς ομάδα: «Για πρώτη φορά είπα να ξεκουραστώ από το καλοκαίρι και μετά. Με την έννοια της αποφόρτισης και την αφοσίωση στην οικογένεια. Έχω ευκαιρία για επιμόρφωση, σεμινάρια, ταξίδια στο εξωτερικό. Πάντα με το ποδόσφαιρο στην ημερήσια διάταξη φυσικά. Δίνεται η ευκαιρία για να μάθεις πράγματα, να αποκομίσεις εμπειρίες. Όταν είσαι σε ομάδα, δεν έχεις το χρόνο να τα κάνεις αυτά. Αν ήθελα να κάτσω σε πάγκο, είχα προτάσεις και είναι ευχάριστο, θα είχα καθίσει. Θέλω ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ, να κάνω κάτι ουσιαστικό, να έχω παρόν και μέλλον. Δε βιάζομαι στις επιλογές μου».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ