Βαρέλα: Ο καλύτερος αμυντικός και με αποδείξεις

Βαρέλα: Ο καλύτερος αμυντικός και με αποδείξεις

Τον είπανε «βράχο», τώρα «breast» ότι παρατσούκλι κι αν του έχουν δώσει, ο Φερνάντο Βαρέλα, είναι ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος και με αποδείξεις.

Το μεγαλύτερο ατού του ΠΑΟΚ, τη φετινή σεζόν έναντι των συνδιεκδικητών του τίτλου, είναι ότι διατήρησε τον βασικό κορμό του. Αυτό που ήθελε και ζητούσε επίμονα από τον Ιβάν Σαββίδη και τα στελέχη της ομάδας το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ παίζουν μαζί παραπάνω από έναν χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Φέτος ο Δικέφαλος εκτός ότι έχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα, εκτός ότι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η αμυντική του γραμμή σ’ αυτά τα έξι παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα.

Οι Θεσσαλονικείς  το πέτυχαν γιατί έχουν ένα πολύ καλό και δεμένο αμυντικό δίδυμο που εμπνέουν εμπιστοσύνη τους Βαρέλα και Κρέσπο. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι

από πέρσι -μετά από ένα χρόνο προσαρμογής- έχει εξελιχθεί σε «βράχο» στα μετόπισθεν του Δικεφάλου. Ο τραυματισμός του στην μέση στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης δημιούργησε έντονη ανησυχία για την συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Άρη. Τελικά, όμως, θα είναι διαθέσιμος

Και στα έξι ματς για τα προκριματικά του Champions League ήταν βασικός και αν εξαιρεθεί ο εντός έδρας αγώνας με την Μπενφίκα είχε σταθερότατη παρουσία. Έχει χάσει, μέχρι στιγμής, από τα 14 συνολικά επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ, μόνο δύο, του Κυπέλλου με τον Άρη και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Αστέρα, λόγω  τιμωρίας. Έχει σκοράρει ένα τέρμα, το πρώτο στο εκτός έδρας ματς με την Βασιλεία. Επίσης, έχει υποπέσει μόλις σε δύο φάουλ, παρότι αγωνίζεται ως στόπερ. Δεν κάνει συχνά λάθη, όπως πέρσι στο ξεκίνημα της σεζόν, δεύτερος στις επεμβάσεις με οκτώ και πρώτος σε αποκρούσεις με τρεις, μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ. Ενδεικτικό της ποιότητας που διαθέτει ο Φερνάντο Βαρέλα είναι ότι έχει δεχθεί από πέρσι μόλις τέσσερεις κίτρινες κάρτες σε 48 επίσημα παιχνίδια.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ