Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 0-2

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 0-2

Η ΑΕΚ πέρασε από τη Ριζούπολη... σβηστά και πήρε τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) με σκόρερ τους Μάνταλο και Λιβάγια, για την 7η αγωνιστική της Superleague.

Παίζοντας όσο χρειαζόταν, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει από την «κιτρινόμαυρη» Ριζούπολη με τη νίκη, επικρατώντας με 2-0 του Απόλλωνα και επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Η Ένωση με τα γκολ των Μάνταλου και Λιβάγια πήρε ένα «τρίποντο» που είχε ανάγκη, προκειμένου να κάνει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος την αντεπίθεση που θέλει για να πλησιάσει ξανά στην κορυφή.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν ανέβασαν ιδιαίτερα στροφές, έχοντας πιθανότατα στην άκρη του μυαλού τους και το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης. Ωστόσο, ο στόχος επετεύχθη με την Ένωση να κάνει τη… δουλειά και να παίρνει το «τρίποντο». Απέναντι σε έναν Απόλλωνα, που είχε κάποιες καλές στιγμές στο ματς, όμως σε γενικές γραμμές δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον Δικέφαλο. Τουλάχιστον επιθετικά.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους περισσότερους από τους λεγόμενους «βασικούς» ποδοσφαιριστές του από την αρχή, παρότι την Τρίτη ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπάγερν. Η Ένωση παρατάχθηκε με τα περισσότερα βαριά χαρτιά της στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να μπει από την αρχή του ματς δυνατά και να βρει τις λύσεις για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

Ωστόσο, αυτό δε συνέβη. Η ΑΕΚ έδειχνε μπλοκαρισμένη από τον τρόπο που την αντιμετώπιζε ο Απόλλωνας. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι του Δικεφάλου και φρόντισε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους Κιτρινόμαυρους. Που μέχρι το πρώτο 20λεπτο είχαν μόλις μία τελική, με ένα σουτ του Λιβάγια που έφυγε εκτός εστίας.

Αυτή η εικόνα της ΑΕΚ έδωσε… θάρρος στον Απόλλωνα, που αναζητούσε πλέον πιο επίμονα μια αντεπίθεση για να γίνει απειλητικός. Όπως και έκανε στο 33’, όταν ο Ακόστα βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Μπάρκα, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε απομακρύνθηκε από τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Αυτή η φάση αφύπνισε τους Κιτρινόμαυρους που… σοβαρεύτηκαν και κατάφεραν να σκοράρουν στο 37’, ανοίγοντας το σκορ! Ο Μάνταλος απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο τον Βαφέα και πλάσαρε υποδειγματικά τον Χουάντερσον, κάνοντας το 0-1 για την ΑΕΚ! Η Ένωση βρήκε έτσι αυτό που ήθελε και παρότι δεν έθελξε με την απόδοσή της, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα. Σε ένα ημίχρονο που γενικώς αντιμετώπισε δυσκολίες και δεν μπόρεσε να βρει τους χώρους για να κάνει το παιχνίδι της.

«Καθάρισε» ο Λιβάγια

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ευκαιρία και μάλιστα κλασική. Ο Λιβάγια νίκησε στον αέρα τον αντίπαλό του έπειτα από σέντρα του Χουλτ και ανάγκασε τον Χουάντερσον σε μια εντυπωσιακή επέμβαση στην γωνία του. Σε μια φάση που οι Κιτρινόμαυροι άγγιξαν το δεύτερο γκολ που θα «τελείωνε» ουσιαστικά το ματς από νωρίς.

Η Ένωση έδειχνε γενικώς πιο κινητική στο δεύτερο μέρος. Κάτι στο οποίο ενδεχομένως συνέβαλλαν και οι αλλαγές του Ουζουνίδη. Η αναγκαστική με τον Άλεφ στη θέση του Μοράν και εκείνη που είχε να κάνει με την τακτική, με τον Κλωναρίδη αντί του Πόνσε. Αφού και οι δύο παίκτες ήταν δραστήριοι και πιο ορεξάτοι.

Οι πρωταθλητές έγιναν και πάλι επικίνδυνοι στο 66’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Γκάλο που επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, χωρίς, όμως να βρει στόχο. Ο Απόλλωνας αντέδρασε και κατάφερε να ισορροπήσει ξανά το ματς, βγαίνοντας και πάλι στην επίθεση. Αφού ήταν σαφές πως ο χρόνος που κυλούσε δεν ήταν υπέρ του.

Ο Μπεντινέλι, μάλιστα, είχε μια καλή στιγμή στο 70’, ωστόσο το σουτ που δοκίμασε από καλή θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπάρκα.  Η ΑΕΚ απάντησε δύο λεπτά μετά με τον Λιβάγια, που σούταρε χωρίς κοντρόλ από το σημείο του πέναλτι μετά το γύρισμα του Χουλτ, σημαδεύοντας όμως ψηλά.

Η ΑΕΚ δεν είχε σκοπό να αφήσει για πολύ το παιχνίδι στην… τύχη του και στο 85’ το «καθάρισε» οριστικά. Ο Κλωναρίδης έκανε μια κούρσα από δεξιά, γύρισε εξαιρετικά παράλληλα με την εστία και ο Λιβάγια με ένα όμορφο πλασέ έκανε το 0-2. Ο Κροάτης φορ επέστρεψε έτσι στα γκολ και «κλείδωσε» τη νίκη για τον Δικέφαλο, που επέστρεψε επίσης στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα.

Το κλειδί: Το ότι η ΑΕΚ βρήκε ένα γκολ από το πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, παρότι δεν είχε πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Το δεκάρι: Ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ επέστρεψε και έδωσε τη λύση για την Ένωση στη Ριζούπολη, σκοράροντας σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Ουζουνίδη να μην ξεκουράσει κάποιους παίκτες που δεδομένα είχαν καταπονηθεί από συνεχόμενα παιχνίδια έκανε την ΑΕΚ να χάνει σε φρεσκάδα και να αντιμετωπίζει ζητήματα στο ματς και σε σχέση με τα τρεξίματά της.

Στον πάγκο: Ο Τάσος Μπακασέτας. Ο διεθνής άσος έδειξε κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ και την εθνική και δεν μπόρεσε να δώσει, όσα συνηθίζει.

Aπόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 0-2

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας
Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης
Βοηθοί: Κολοσιώνης, Δίπλαρης
Γκολ: 37’ Μάνταλος, 85’ Λιβάγια
Δοκάρια:
Κόκκινες:
Κίτρινες: Λιβάγια (42’), Σιμόες (45’+), Γκάλο (83’), Οριουέλα (79’)

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Ματζουράκης, 4-5-1): Χουάντερσον, Στάθης, Βαφέας, Κύργιας, Οριουέλα, Μπεντινέλι, Ντούρσο (78’ Γκονζάλες), Κονέ, Γκίνο, Τριάδης, Ακόστα (76’ Σικαμπάλα)

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μπακασέτας (75’ Μπογέ), Μοράν (46’ Αλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε (61’ Κλωναρίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ