Λάρισα – Λαμία 1-2

Λάρισα – Λαμία 1-2

Η ομάδα του Μάκη Χάβου νίκησε εκτός έδρας την Λάρισα με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Μπαράλες και Επστάιν τα γκολ της Λαμίας που έπαιξε από το 75’ με δέκα παίκτες.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Λαμία επικρατώντας εκτός έδρας της Λάρισας με 2-1. Μια σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους, ύστερα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η Λαμία κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με ανατροπή και δέκα παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο δεύτερο μέρος.

Προηγήθηκε η Λάρισα με γκολάρα Ντέλετιτς

Η Λάρισα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μ’ ένα υπέροχο γκολ του Ντέλετιτς στο 29’. Ο μεσοεπιθετικός της θεσσαλικής ομάδας έδειξε τις ικανότητες του καθώς με έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα σαράντα μέτρων, χωρίς κανείς αντίπαλος του να τον ανακόψει.

Ο Ντέλετιτς έφτασε στην περιοχή της Λαμίας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοβ. Ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ για τους γηπεδούχους αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «βυσσινί». Θα περίμενε κάποιος ότι το γκολ αυτό θα έδινε ώθηση στους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η Λαμία ήταν αυτή που κατάφερε να «γυρίσει» το ματς.

Ανατροπή σε 20 λεπτά

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο μέρος, καθώς κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 48’. Σκόρερ του 1-1 ήταν ο Μπαράλες ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Μόρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο γκολ στο 55’, όταν ο Επστάοιν βρέθηκε τετ α τετ με τον Κρίστινσον, αλλά ο τερματοφύλακας της Λάρισας έκανε καλή απόκρουση.

Ότι όμως δεν κατάφερε στο 55’ το πέτυχε δέκα λεπτά αργότερα ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν καλή κόντρα επίθεση από δεξιά με τον Βασιλαντωνόπουλο. Ο αμυντικός της Λαμίας έκανε την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Εσπτάιν και ο Γερμανός έκανε το 1-2 για την Λαμία με κοντινό σουτ.

Πίεση της Λάρισας – με 10 η Λαμία

Η Λάρισα πίεσε στο τελευταίο 15λεπτο ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και η αλήθεια είναι πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους μετά την αποβολή του Βάντερσον. Η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες στο 75’ και η Λάρισα «έκλεισε» τους φιλοξενούμενους ψάχνοντας το 2-2. Η Λάρισα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 91’ όταν ο Μόρας από πολύ κοντά σούταρε άουτ, ενώ ήταν εξουδετερωμένος ο τερματοφύλακας της Λαμίας. Τελικά η Λαμία άντεξε και κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη.

Το «κλειδί»: Η Λαμία κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπαράλες κι αυτό βοήθησε τους φιλοξενούμενους. Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για την Λαμία ότι έκανε το 1-1 στο 48’.

Το 10άρι: Ο Ντένις Επστάιν έκανε πολύ καλό παιχνίδι και ήταν ο κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων. Προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Λάρισας και ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ των φιλοξενούμενων.

Στον πάγκο: Η αμυντική γραμμή της Λάρισας θα μπορούσε να έχει καλύτερες τοποθετήσεις και στα δύο γκολ της Λαμίας.

Γιατί κόουτς: Θα περίμενε κάποιος καλύτερη διαχείριση από πλευράς γηπεδούχων του γκολ που πέτυχε ο Ντέλετιτς. Οι «βυσσινί» όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το προβάδισμα τους κι αυτό ήταν σημαντικό πρόβλημα για την Λάρισα.

Λάρισα – Λαμία 1-2

Διαιτητής: Κομίνης

Γκολ: 29’ Ντέλετιτς – 48’ Μπαράλες, 65’ Επστάιν.

Λάρισα: Κρίστινσον, Κόεφ, Γκόλιας, Μόρας, Χούμπτσεβ, Φατιόν, Μπάλλας (75’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντέλετιτς, Σαχίτι, Πίτι, Μπαργκάν (70’ Κούνιτς)

Λαμία: Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Σκόνδρας, Δημούτσος (68’ Μπερτόλιο), Μπλάζιτς (63’ Οσμάν), Επστάιν (83’ Ασίγκμπα), Καραμάνος, Μπαράλες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ