Αποτράπηκε «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και Άρη στο ΑΠΘ (vid)

Οι Αστυνομικές Αρχές απέτρεψαν τη συνάντηση των οπαδών που είχε κανονιστεί να γίνει στα μέσα στους χώρους του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Αποτράπηκε «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και Άρη στο ΑΠΘ (vid) | to10.gr

Χθες (20/10) το βραδύ, την παραμονή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο Χαριλάου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα (21/10) με την παρουσία μόνο φίλων των κίτρινων διάλεξαν οι φανατικοί οπαδοί των δύο ομάδων για να λύσουν τις διαφορές τους εκτός γηπέδων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr το «ραντεβού θανάτου» των δύο πλευρών κανονίστηκε για χθες (20/10) το βράδυ στις 23:00. Ως τόπος διεξαγωγής της συμπλοκής επιλέχτηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χάρη στα αντανακλαστικά των αστυνομικών δυνάμεων το ραντεβού αποτράπηκε και οι οπαδοί των δύο ομάδων γύρισαν στα σπίτια τους χωρίς συμπλοκές.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Λίγο μετά τις 22:00 χθες (20/10) το βράδυ περίπου 100 οπαδοί του Άρη επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Από εκεί παρέλαβαν τα «πολεμοφόδια» τους και κινήθηκαν προς το εσωτερικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι κρανοφόροι νεαροί με τα ρόπαλα στα χέρια, εγκαταστάθηκαν μπροστά στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και περίμεναν τους αντίπαλους.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν εγκαίρως τους οπαδούς του Άρη και ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων για το επικείμενο ραντεβού. Περισσότεροι από 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στο γήπεδο της Τούμπας.

Σκοπός της Αστυνομίας ήταν να εμποδίσει τη δεύτερη ομάδα οπαδών να κινηθεί εντός του ΑΠΘ. Δικυκλιστές των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποιούσαν συνεχείς διελεύσεις περιμετρικά του ιδρύματος. Σε κομβικά σημεία πέριξ του πανεπιστημίου τοποθετήθηκαν διμοιρίες της ΥΑΤ. Το ΑΠΘ είχε περικυκλωθεί και η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ σε αυτό είχε καταστεί αδύνατη.

Στις 12:00 τα μεσάνυχτα οι οπαδοί του Άρη αποχώρησαν από το πανεπιστήμιο με πορεία.

Ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε επτά προσαγωγές νεαρών που κινούνταν περιμετρικά του ΑΠΘ και κρίθηκαν ύποπτοι. Οι οπαδοί του Άρη κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του κεντρικού συνδέσμου στην περιοχή της Χαριλάου. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονή τους εντός του ΑΠΘ κάποιοι από τους οπαδούς του Άρη πυρπόλησαν μία μοτοσικλέτα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την ΥΑΒΑΧ.

Δείτε και ένα βίντεο με στιγμιότυπα από τα όσα συνέβησαν:

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο