Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-2

Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-2

Η ομάδα της Θράκης πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί των Βοιωτών. Μπεξιβανίδης και Γέντρισεκ οι σκόρερ των φιλοξενούμενων. Ο Σουμπίνιο το γκολ του Λεβαδειακού στις καθυστερήσεις. Δύο δοκάρια είχαν οι Βοιωτοί με τον Ιωαννίδη.

Η Ξάνθη είχε τα γκολ και ο Λεβαδειακός τα… δοκάρια στην αναμέτρηση των δύο ομάδων κι αυτό βέβαια σημαίνει πως η ομάδα της Θράκης πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1. Ήταν η τρίτη νίκη για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς στο πρωτάθλημα σ’ ένα παιχνίδι που ο Λεβαδειακός στάθηκε άτυχος καθώς είχε δύο δοκάρια με τον Ιωαννίδη.

Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του ματς στα πρώτα λεπτά και ήταν η ομάδα που κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα. Η υπεροχή μάλιστα των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μπαξεβανίδης έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Επασί.

Η Ξάνθη είχε χωρίς αμφιβολία καλύτερα πατήματα, έλεγξε τον ρυθμό του ματς και κατάφερε να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί είχε ο Λεβαδειακός.

Ο λόγος για την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 37’, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Οι Βοιωτοί δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους στην συγκεκριμένη φάση και σα να μην έφτανε αυτό, βρέθηκαν και πίσω στο σκορ λίγα λεπτά αργότερα.

Και δεύτερο δοκάρι ο Ιωαννίδης!

Αυτό πάντως που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η ατυχία του Λεβαδειακού και ειδικότερα του Ιωαννίδη, καθώς ο επιθετικός των Βοιωτών είχε και δεύτερο δοκάρι. Η φάση αυτή έγινε στο πέμπτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ξανά την τύχη στο πλευρό τους.

Ο Λεβαδειακός ήταν πολύ καλύτερος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και πίεσε την Ξάνθη και μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές εκτός από το δοκάρι του Ιωαννίδη στο 50’. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ο Ζίβκοβιτς είχε σωστές αντιδράσεις.

«Κλείδωσε» τη νίκη με Γέντρισεκ

Ο Λεβαδειακός είχε τα δοκάρια η Ξάνθη όμως τα γκολ και η ακριτική ομάδα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 70’. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Κάστρο και ο Γέντρισεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 για την Ξάνθη. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 91’ με γκολ του Σουμπίνιο, αλλά ήταν αργά για να «γυρίσουν» το ματς.

Το «κλειδί»: Η αδυναμία των παικτών του Λεβαδειακού να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Όταν κατάφεραν τελικά να σκοράρουν ήταν αργά.

Το 10άρι: Ο Γέντρισεκ πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ξάνθης ενώ είχε συμμετοχή στο πρώτο. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων.

Στον πάγκο: Ο Λεβαδειακός έχασε πολλές ευκαιρίες και οι επιθετικοί της ομάδας της Βοιωτίας δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά.

Γιατί κόουτς: Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Άκης Μάντζιος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο, απλά οι παίκτες του ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια κι αυτό στοίχισε στους γηπεδούχους.

Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-2

Διαιτητής: Βρέσκας.

Γκολ: 91’ Σουμπίνιο – 45’ Μπαξεβανίδης, 70’ Γέντρισεκ (πεν.)

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Φαβάρο(62’ Μαρκόφσκι), Παντελιάδης (85’ Στανόγεβιτς), Όμο, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (72’ Καθάριος).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας, Κοβάτσεβιτς, Κίκε (50’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς (85’ Αλμέιδα), Μπρίτο (73’ Μελισσόπουλος), Γέντρισεκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ