ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-0

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-0

Ήττα σοκ στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ (1-0) για τον Ολυμπιακό που ήταν κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη είχε ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν βρήκε το γκολ ενώ στο 91΄ο διαιτητής Σέζος αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Ποτουρίδη μέσα στην περιοχή.

Σοκ για τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο που παρουσιάστηκε αγνώριστος απέναντι στον ΟΦΗ και υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα με 1-0! Οι ερυθρόλευκοι ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ να βρίσκει ένα εξαιρετικό γκολ με τον Βουό στο 35΄και να παίρνει έτσι με αυτό τον τρόπο μια πολύτιμη νίκη, την πρώτη του στο πρωτάθλημα! Ένας Ολυμπιακός που εκτός από την δική του κακή παρουσία είδε και τον διαιτητή Σέζο στο 91΄να του αρνείται καθαρό πέναλτι όταν σε σουτ του Νάτχο μέσα από την περιοχή ο Ποτουρίδης έδιωξε σαν… τερματοφύλακας με τα χέρια. Μια απόφαση του Σέζου που στέρησε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να σώσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα ματς όμως που είναι δεδομένο πως αποτελεί το χειρότερο φετινό των Πειραιωτών.

Μια ήττα για τους ερυθρόλευκους που σαφέστατα τους βάζει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για το κυνήγι του πρωταθλήματος καθώς πλέον μετά απο 7 αγωνιστικές βρίσκονται 6 βαθμούς μακριά από την κορυφή! Μπορεί στην επανάληψη ο Ολυμπιακός να βελτιώθηκε αισθητά και να είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει με κυριότερη αυτή του Γκερέρο στο 71΄που από πολύ κοντά με κεφαλιά σημάδεψε τον Στρέζο, όμως αυτή η βελτίωση δεν στάθηκε ικανή ούτε για να μπορέσει να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Απο την άλλη ο ΟΦΗ έπαιξε ψυχωμένα, με πάθος και δύναμη απο την αρχή και δεν θύμισε σε καμία των περιπτώσεων την ομάδα που… παραδόθηκε στον ΠΑΟΚ και πέταξε λευκή πετσέτα από νωρίς κόντρα στην ΑΕΚ.

Η κακή βραδιά του Ολυμπιακού φάνηκε από νωρίς με τον ΟΦΗ να είναι κυρίαρχος στο ξεκίνημα, να απειλεί και να βρίσκει τον γκολ με τον Βουό την ώρα που τίποτα στον Ολυμπιακό δεν λειτουργούσε σωστά. Ο Τουρέ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό στο ρόλο του δεκαριού που είχε αλλά και όλα τα ατού των ερυθρολεύκων εκτός ματς. Ο Μαρτίνς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε Νάτχο, Φετφατζίδη, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον ΟΦΗ όμως το γκολ δεν ήρθε ούτε όταν (από το 65΄) έπαιξε 4-4-2 με τον Μάνο δίπλα στον Γκερέρο.

Το 10αρι: Ο Βουό πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και οδήγησε τον ΟΦΗ στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη έχοντας και την… πολυτέλεια να ξεχαστεί από όλη την άμυνα του Ολυμπιακού μέσα στην «καρδιά» της.

Το κλειδί: Η κακή παρουσία του Ολυμπιακού οδήγησε το ματς στο τελικό αποτέλεσμα. Ναι μεν οι παίκτες του ΟΦΗ υπερέβαλαν εαυτό όμως το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αργά στο παιχνίδι παίζοντας απέναντι σε μια ομάδα που κλείστηκε καλά για να κρατήσει το 1-0 ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα. Βεβαίως αν ο Σέζος έδινε ως όφειλε το πέναλτι ίσως, τουλάχιστον για τον Ολυμπιακό, να έφευγε έστω με έναν βαθμό από το Ηράκλειο.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς αποφάσισε να βάλει στο ματς το δίδυμο Γκιγιέρμε-Καμαρά και τον Τουρέ μπροστά τους στον άξονα και όπως φάνηκε έκανε λάθος. Ο Τουρέ ήταν ανέτοιμος ενώ η παρουσία του Νάτχο στην επανάληψη άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού. Ήταν όμως αργά όπως αποδείχθηκε.

Στον πάγκο: Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι στον Ολυμπιακό που δεν δικαίωσαν την παρουσία τους στην βασική ενδεκάδα. Ο Τουρέ ήταν εκτός αγώνα ενώ στην φάση του γκολ ο επιθετικός του ΟΦΗ βρίσκεται μόνος του μέσα στην περιοχή με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να έχουν χάσει τελείως τη φάση και τον Μιράντα να τον καλύπτει από το οφσάιντ. Ο Λάζαρος δεν βοήθησε, ο Φέτφα που μπήκε αλλαγή επίσης, δεν πήρε ενέργειες από τα μπακ του και βεβαίως δεν πήρε γκολ από τους επιθετικούς. Ουσιαστικά μόνο ο Ποντένσε ήταν αυτός που προσπαθούσε να δώσει πράγματα.

ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 1-0

Σκόρερ: 35΄Βουό
Δοκάρι: 42΄ Τσιμίκας
Κίτρινη: Πλατέλλας, Ποντένσε, Μιράντα, Νάστος, Κυριακίδης
Διαιτητής: Σέζος

ΟΦΗ: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Νάστος, Κοροβέσης (68΄Κοιλιάρας), Κυριακίδης, Μεγιάδο, Κουτσιανικούλης (77΄Κομεσίδης), Πλατέλλας, Βουό (81΄Αραβίδης)

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά (46΄Φετφατζίδης), Τουρέ (46΄Νάτχο), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (65΄Μάνος), Γκερέρο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ