Αποκάλυψη: Εσώκλειστοι στο Ρέντη οι παίκτες

Αποκάλυψη: Εσώκλειστοι στο Ρέντη οι παίκτες

Απευθείας από το αεροδρόμιο στο προπονητήριο του Ρέντη οι παίκτες του Ολυμπιακού τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο Πέδρο Μαρτίνς ενημέρωσε ότι μέχρι το παιχνίδι με την Ντουντελάνζ, θα μείνουν όλοι στο προπονητήριο, για να αλλάξουν άμεσα την εικόνα.

Κάθε σύνολο, για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται να θέτει κανόνες που τηρούνται από όλους. Κανόνες αυστηρούς και δίκαιους. Αυτό προφανώς ισχύει και για τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Κάθε πρόβλημα, κάθε δυστοκία, κάθε κακό αποτέλεσμα, κάθε παθογένεια είναι απαραίτητο να λύνεται εσωτερικά και συνολικά. Διότι η ομοιογένεια του συνόλου αφορά σε κάθε τομέα. Με τον καταμερισμό ευθυνών να (πρέπει) είναι πάντοτε δίκαιος και να αφορά όλους και όχι τις μονάδες.

Ο Ολυμπιακός βιώνει τον τελευταίο μήνα μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων. Η ήττα από τον ΟΦΗ ήταν το 3ο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με την ΑΕΚ, αλλά και 4ο συνολικά, εάν βάλουμε στη ζυγαριά και το ατυχές αποτέλεσμα με τη Μίλαν. Κι αν στα τρία πρώτα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητά του και άξιζε νίκες, στο «Γεντί Κουλέ» η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Κάτι που είχε ως συνέπεια την απόφαση για λήψη μέτρων. Αμεσων και δραστικών.

Η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στην Αθήνα, μετά τον αγώνα με τους Κρητικούς, δεν είχε τον ανάλογο προορισμό για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Η αποστολή των Ερυθρόλευκων, με απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς, μετέβη στις 2 τα ξημερώματα στο προπονητήριο της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού, όπου και διανυκτέρευσε. Μία απόφαση που δεν ήταν πρόσκαιρη και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε μόνο μία βραδιά. Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέδρο Μαρτίνς ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές του πως το πρόγραμμα της εβδομάδας τους αλλάζει. Και πως πρέπει να ακυρώσουν οτιδήποτε εξωποδοσφαιρικό είχαν προγραμματίσει. Αλλά και ότι εφεξής θα πρέπει να ξεχάσουν τα σπίτια τους, καθώς θα μείνουν μέσα έως την Τετάρτη (25/10) όταν και θα αναχωρήσουν για το Λουξεμβούργο και την αναμέτρηση με την Ντουντελάνζ. Διάστημα στο οποίο θα είναι εσώκλειστοι στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Προσηλωμένοι στο να αλλάξουν την κάκιστη εικόνα του αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά και για να έχουν χρόνο να σκεφτούν, ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, τι λάθη έχουν κάνει και πώς πρέπει να τα διορθώσουν.

Οπως προκύπτει, μάλιστα, οι παίκτες των Πειραιωτών θα έχουν σήμερα λίγες ώρες «ελευθερίας», ώστε να μεταβούν στα σπίτια τους, να δουν τις οικογένειές τους και να πάρουν ό,τι πράγματα χρειάζονται για την παραμονή τους στο Ρέντη, αλλά και το ταξίδι στο Λουξεμβούργο.

Ο Μαρτίνς είναι σφόδρα ενοχλημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του και δεν το κρύβει. Ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του ακολούθησαν κανονικά την αποστολή στο Ρέντη και θα μείνουν και οι ίδιοι στους ξενώνες του Ρέντη, καθώς ο… εγκλεισμός ισχύει για όλους. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ακόμη και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού διανυκτέρευσε στις εγκαταστάσεις της ομάδας, για να στείλει σαφές μήνυμα σε όλους.

Στόχος του τεχνικού επιτελείου, αλλά και της διοίκησης, είναι να σφίξουν τα λουριά και να αντιληφθούν όλοι ότι δεν μπορούν, απαγορεύεται να κάνουν «δώρα» στους αντιπάλους τους και να παρουσιάζουν τόσο άσχημη εικόνα. Μάλιστα, στον Ολυμπιακό δεν κρύβουν την οργή τους για την αντιμετώπιση που είχαν από τη διαιτητική τριάδα, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι που δεν αφορά στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι οφείλουν να αποδίδουν βάσει της ποιότητάς τους, αλλά και βάσει όσων τους προσφέρονται.

Από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ντουντελάνζ, όλοι περιμένουν από τον Ολυμπιακό να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Διότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Με τη νίκη επί της σκληροτράχηλης ομάδας από Λουξεμβούργο να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, εάν οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ