ΟΦΗ – Βόλος 2-0: Με τον «αέρα» του Ευρωπαίου και τη… γκάφα του Σιαμπάνη (vid)

ΟΦΗ – Βόλος 2-0: Με τον «αέρα» του Ευρωπαίου και τη… γκάφα του Σιαμπάνη (vid)

Με «ώθηση» από την Ευρώπη και την κατάκτηση του Superbet Super Cup, ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-0 του Βόλου στο Παγκρήτιο και μπήκε νικηφόρα και στο νέο πρωτάθλημα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Ο ΟΦΗ είναι καλά και το δείχνει! Μετά τη νίκη του στον τελικό του Superbet Super Cup επί της ΑΕΚ και το εμφατικό 3-0 επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα πλέι οφ του Europa League, η ομάδα του Χρήστου Κόντη ξεκίνησε νικηφόρα και στη Super League, επικρατώντας του Βόλου με 2-0 στο γιορτινό Παγκρήτιο (περίπου 10-12 χιλιάδες κόσμος).

Ένα αυτογκόλ του Μάριου Σιαμπάνη μόλις στο 6ο λεπτό, απλοποίησε τα πράγματα για τους ανώτερους Κρητικούς που σκόραραν και δεύτερη φορά πριν την ανάπαυλα, αυτή τη φορά με πέναλτι του Νους. Την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Κωστούλας από τον Μεντίλ. Λίγα πράγματα από τον Βόλο που δεν κατάφερε να αντιδράσει σε όλο το ματς.

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό, όχι όμως και πολλές κλασικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στον καλό ρυθμό συνέβαλε το γρήγορο αυτογκόλ που ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να ανοιχτούν και να ψάξουν την ισοφάριση. Η καλύτερη ομάδα ήταν όμως ο ΟΦΗ που διπλασίασε τα τέρματά της στο 33′, μετά το πέναλτι που έκανε ο Μεντίλ στον Κωνστούλα και καταλογίστηκε μέσω VAR.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις του α’ μέρους η ομάδα του Κόντη άγγιξε το 3-0, αρχικά ο Σιέλης είχε μια ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Και λίγο αργότερα όταν ο Σιαμπάνης είχε μεγάλη επέμβαση σε ουτ του Αποστολάκη.

Να αναφέρουμε πως από το 14′ ο Βόλος είχε χάσει τον Μύγα με τραυματισμό (στη θέση του ο Πιέρ-Γκάμπριελ), ενώ σε μεγάλο μέρος του 45λεπτου η κατοχή άγγιξε ή και ξεπέρασε το 60% υπέρ των ασπρόμαυρων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με τον ΟΦΗ να κάνει συντήρηση δυνάμεων λόγω και του επαναληπτικού με τους Βούλγαρους στην Ευρώπη και τον Βόλο να θέλει αλλά να μην… μπορεί να δημιουργήσει επιθετικά μήπως και πετύχει κάποιο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το γρήγορο γκολ μόλις στο 6ο του αγώνα έκανε τα πράγματα ευκολότερα για τον ΟΦΗ που έτσι κι αλλιώς ήταν η καλύτερη ομάδα που έπαιζε στην έδρα της.

O MVP: Αρνητικός MVP ο Σιαμπάνης καθώς σε μια σχετικά εύκολη φάση δέχθηκε ένα σπάνιο αυτογκόλ κι άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη των Κρητικών.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

Ο διαιτητής Γιουματζίδης κλήθηκε από τον Κουμπαράκη στο VAR για δει την προβολή του Μεντίλ στον Κωστούλα και να καταλογίσει πέναλτι.

ΣΚΟΡΕΡ:

6’αυτ. Σιαμπάνης, 33πεν. Νους

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΦΗ: Χριστογέωργος, Νικολάου, Σιέλης, Κωστούλας (46′ Πούγγουρας), Κανελλόπουλος (83′ Καραχάλιος), Μπουχαλάκης (63′ Ανδρούτσος), Ντίκμαν, Αθανασίου (63′ Αϊτόρ), Θεοδοσουλάκης, Αποστολάκης και Νους (63′ Φούντας).

ΒΟΛΟΣ ELABET: Σιαμπάνης, Ροναέλ (24′ Μύγας), Κάργας, Χατίμ, Μεντίλ, Κόμπα (80′ Γρόσδης), Μπαρέ (80′ Χαραλαμπόγλου), Γκονζάλες (61′ Ρετζίς Κρέσπο), Τζόκα, Λάμπρου (46′ Φουρτάδο) και Ουρτάδο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Το Σάββατο (29/8) ο Βόλος υποδέχεται τον Ηρακλή στις 19:30 για τη 2η αγωνιστική, ενώ την Κυριακή (30/8) ο οΦΗ δοκιμάζεται στο «Βικελίδης» απέναντι στον Άρη.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ