Στήνει μπλόκα ο Δώνης

Στήνει μπλόκα ο Δώνης

Που θα ζητήσει την προσοχή των παικτών του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού για να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Τον Παναθηναϊκό περιμένει την ερχόμενη Δευτέρα στην Τούμπα η πρώτη μεγάλη δοκιμασία στο φετινό πρωτάθλημα. Το αήττητο «τριφύλλι» θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη μία από τις άλλες δύο αήττητες ομάδες -κι εκ των πρωτοπόρων- του πρωταθλήματος (η άλλη είναι ο Ατρόμητος).

Το έργο των «πρασίνων» δεν θα είναι εύκολο, αλλά ο Γιώργος Δώνης πιστεύει σε θετικό αποτέλεσμα κι αυτό θα επιδιώξει να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του λίγο πριν μπουν στο γήπεδο. Ο 49χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» ανέλυσε τον ΠΑΟΚ στους παίκτες του και φυσικά είναι πολλά τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός. Η ανάλυση έγινε πριν την ήττα των Θεσσαλονικέων από τη Βίντι, όπου φάνηκε ότι έχουν αδυναμίες. Η Τον Δώνη δεν επηρεάζει, σε ό,τι αφορά την τακτική που θα επιλέξει στην Τούμπα, η ήττα του ΠΑΟΚ από τους Ούγγρους. Ο έμπειρος προπονητής του Παναθηναϊκού, άλλωστε, δεν στέκεται σε 2-3 παίκτες, αλλά στο σύνολο του αντιπάλου. Ας δούμε που στήνει μπλόκα για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να επιστρέψουν αήττητοι από τη Θεσσαλονίκη.

Φρένο στον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος φορ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό. Είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με πέντε γκολ σε επτά αγώνες. Τα τέσσερα στα ντέρμπι με ΑΕΚ, Αρη. Στα μεγάλα ματς έχει αποτελεσματικότητα και ο Δώνης ξέρει ότι δεν πρέπει οι κεντρικοί του αμυντικοί να χάσουν τη συγκέντρωσή τους ούτε μία στιγμή, διότι ο Σέρβος μπορεί να μην συγχωρέσει το παραμικρό λάθος. Επίσης, εκτός από καλή συνεργασία θα πρέπει να έχουν αποφασιστικότητα στις μονομαχίες μαζί του.

Απαντήσεις στις στημένες φάσεις: Ο Δώνης θα ζητήσει μεγάλη προσοχή τόσο στις εκτελέσεις φάουλ, όσο και στα κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει κομπίνες, ενώ διαθέτει αρκετούς ικανούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι. Εκτός του Πρίγιοβιτς, γκολ από εκτελέσεις στημένων έχουν σημειώσει κατά διαστήματα οι Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα. Μην ξεχνάμε ότι οι Θεσσαλονικείς επίσης διαθέτουν και καλά απευθείας χτυπήματα στα φάουλ με τους Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια. Πλην των αμυντικών, είναι εκ των ουκ άνευ ότι και ο Διούδης θα πρέπει να κάνει σπουδαίο παιχνίδι.

Να κόψει τα φτερά: Η δύναμη του ΠΑΟΚ αναμφίβολα είναι στα άκρα. Με τους Βιεϊρίνια, Μάτος να παίζουν συχνά σαν χαφ και δύο εκ των Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Λημνιού στα φτερά, οι  Θεσσαλονικείς ρίχνουν συχνά το βάρος εκεί. Εκτός των στόπερ, εξαιρετικά δύσκολη αποστολή θα έχουν και οι Ινσούα, Κουλιμπαλί, ενώ και οι παίκτες που θα επιλεγούν από τον Δώνη μπροστά, θα πρέπει να δίνουν αλληλοκάλυψη. Αν δεν ακολουθούν οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης κι όποιος άλλος παίξει στα άκρα (ανάλογα το σύστημα), το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.

Να τον βραχυκυκλώσει στον άξονα: Η απουσία του Μαουρίσιο είναι σημαντική για τον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος δίνει τον ρυθμό στο κέντρο, ενώ οι Βέρνμπλουμ, Κάνιας είναι σαφώς πιο αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές. Το βάρος θα πέσει λογικά στον Πέλκα ή στον Μπίσεσβαρ, αν επιλεγεί εκεί, για την ανάπτυξη από τον άξονα. Ο Δώνης θέλει να μπλοκάρει τον μεσοεπιθετικό που θα κινείται πίσω από τον Πρίγιοβιτς, ώστε να περιορίσει τον έναν τρόπο τροφοδοσίας του Σέρβου. Γι’ αυτό είναι πιθανό το «τριφύλλι» να παίξει 4-3-3. Αν ο Παναθηναϊκός ελέγξει το κέντρο, θα είναι σε θέση να κλέψει μπάλες και να βγάλει αντεπιθέσεις.

Να μην αιφνιδιαστεί: Ο γηπεδούχος είναι δεδομένο ότι θα επιχειρήσει από την αρχή ν’ ασκήσει πίεση για ένα γρήγορο γκολ και ο Δώνης δεν θέλει με τίποτα σε ένα παιχνίδι, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, να αιφνιδιαστεί η ομάδα του. Στόχος του 49χρονου τεχνικού, είναι να βρει απάντηση με ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά. Να μην επιτρέψει την ανάπτυξη, ώστε να αγχώσει ακόμα περισσότερο τον αντίπαλο, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στην ψυχολογία του μετά την ήττα από τη Βίντι. Όσο θα περνούν τα λεπτά με τον Παναθηναϊκό να κρατάει, τόσο θα γεμίζουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες του. Μην ξεχνάμε επίσης την κούραση. Ο Παναθηναϊκός θα πάει φρέσκος στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει αγώνα την Πέμπτη κι αυτό στην εξέλιξη της αναμέτρησης μπορεί να παίξει ρόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ