Λαμία – Λεβαδειακός 3-2

Λαμία – Λεβαδειακός 3-2

Λαμία και Λεβαδειακός είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά με τους Μπαράλες και Μπερτόλιο η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε τη νίκη με 3-2 επί των Βοιωτών σε ένα ματς θρίλερ στο τέλος. Με 10 παίκτες ο Λεβαδειακός από το 88' μετά από αποβολή του Καραχάλιου.

Η Λαμία υποδέχτηκε τον Λεβαδειακό για την 8η αγωνιστική της Superleague, σε ένα πολύ σημαντικό ματς μεταξύ δύο ομάδων που έχουν σαν πρώτο στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Λαμία έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας του ματς βγήκε με το μαχαίρι στα δόντια και κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου τα είχαν όλα. Καλές αντιδράσεις στην άμυνα, πολύ δουλειά στον χώρο του κέντρου τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και μια δεξιά πλευρά… όνειρο. Ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε τον Παντελιάδη να βλέπει… εφιάλτες και με τη βοήθεια του Καραμάνου κυριάρχησαν και αποτέλεσαν τη βάση της πολύ καλής εμφάνισης.

Ο πρώην ακραίος της ΑΕΚ έκανε κτήμα του τη δεξιά πλευρά και ετοίμασε το πρώτο γκολ για τον Μπερτόλιο μόλις στο 12’, ενώ ο Καραμάνος και πάλι από το ίδιο σημείο έδωσε την ευκαιρία στον Μπαράλες να σημειώσει το 3ο του γκολ στη διοργάνωση στο 24’ για το 2-0. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις αλλά ο Πλιάτσικας σημάδεψε το δοκάρι στο 28’. Από την άλλη ο Λεβαδειακός μόνο σε μια στιγμή έκανε αισθητή την παρουσία του αλλά ο Σαράνοβ νίκησε τον Σουμπίνιο στο 9’.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι παίκτες του Σανίνο σταδιακά ανέβαζαν στροφές την ώρα που οι γηπεδούχοι άρχισαν να… χάνουν λάδια. Ο Ιταλός βοήθησε την ομάδα του με τις αλλαγές που έκανε και κάπως έτσι ο Λεβαδειακός έφερε το ματς στα ίσα. Δράστες ήταν στο 60’ ο Ναγκίς που μετέτρεψε σε γκολ τη σέντρα του Παντελιάδη με άμεση εκτέλεση στο δεύτερο δοκάρι, ενώ στο 81’ ο Γιακουμάκης που είχε μπει ως αλλαγή έκανε το 2-2.

Οι γηπεδούχοι ήταν τυχεροί και βρήκαν άμεση απάντηση μη αφήνοντας να περάσουν παραπάνω από δύο λεπτά. Στημένη φάση από τα δεξιά με τον Καραγκούνη στο 83’ και ο Αντέτζο με… άλμα στον θεό έκανε το 3-2! Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ροκ με του Κουτσιάφτη να μοιράζει έξι κάρτες και να αποβάλει τον Καραχάλιο του Λεβαδειακού με δεύτερη κίτρινη στο 88’.

Τελικά η Λαμία με τα πολλά πήρε ένα ματς το οποίο στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε… περίπατος και επέκτεινε το αήττητο σερί της στα 5 ματς, ξεκολλώντας από τη ζώνη του υποβιβασμού, την ώρα που ο Λεβαδειακό έχασε για 7η φορά σε 8 ματς.

Το «κλειδί»: Η μεσοεπιθετική ποιότητα της Λαμίας η οποία έκανε τη διαφορά. Λίγες ομάδες έχουν παίκτες στην εμπροσθοφυλακή όπως οι Μπερτόλιο, Μπαράλες και Επστάιν. Ο Γερμανός μπορεί να κινήθηκε σε ρηχά νερά, αλλά οι δύο Αργεντινοί βρίσκονται με κλειστά μάτια και έκαναν άνω κάτω την άμυνα του Λεβαδειακού, σκοράροντας αμφότεροι.

Το 10άρι: Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. Ο δεξιός μπακ της Λαμίας έκανε πάρτι από την πλευρά του για 60’ τουλάχιστον λεπτά πριν κουραστεί. Έφτιαξε το πρώτο γκολ και ήταν μ’ονιμη πηγή κινδύνων για τους Βοιωτούς, συνεργαζόμενος πολύ καλά με τον Καραμάνο.

Στον πάγκο: Ο Μόισες Αντιλέχου. Ούτε λίγο ούτε πολύ είναι υπεύθυνος για τα δύο πρώτα γκολ που δέχτηκε ο Λεβαδειακός. Ειδικά στο 1-0 του Μπερτόλιο είχε πολύ αργή αντίδραση αφήνοντας τον Αργεντικό ελεύθερο να δράσει.

Γιατί κόουτς: Ο Μάκης Χάβος δεν κατάφερε να διατηρήσει σε καλό επίπεδο την συγκέντρωση των παικτών του και δεν έκανε γρήγορα τις αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα όταν σε ένα διάστημα στο δεύτερο μέρος έδειχνε να χάνει τον έλεγχο.

Λαμία – Λεβαδειακός 3-2

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιάφτης, Κωνσταντίνου, Γκάκας (βοηθοί), Γρατσάνης (4ος)
Γκολ: Μπερτόλιο 12’, Μπαράλες 24’, Αντέτζο 83’ / Ναγκίς 60’, Γιακουμάκης 81’
Κίτρινες κάρτες: Δημούτσος 80’ / Αντιλέχου 42’, Καραχάλιος (64’ και 87’), Ναγκίς 68’, Φαβάρο 84’, Ζησόπουλος 89’
Κόκκινη κάρτα: Καραχάλιος (87’ με δεύτερη κίτρινη)

Οι Συνθέσεις

Λαμία (Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Μπλάζιτς (57’ Σκόνδρας), Δημούτσος, Μπερτόλιο (79’ Οσμάν), Καραμάνος, Επστάιν (69’ Καραγκούνης), Μπαράλες

Λεβαδειακός (Σανίνο): Επασί, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου (66’ Φαβάρο), Μητρόπουλος (79’ Γιακουμάκης), Νανγκίς, Καραχάλιος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο (69’ Στανόγεβιτς), Μαρκόφσκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ