Πανιώνιος – Ατρόμητος 2-2

Πανιώνιος – Ατρόμητος 2-2

Στο καλύτερο ίσως ματς που είδαμε φέτος στη Σούπερ Λίγκα, ο Ατρόμητος κατάφερε να αποφύγει την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, αποσπώντας 2-2 μέσα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν μεγάλη νίκη, ωστόσο ένα γκολ αυτογκόλ του Μπανανά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-2.

Σε ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη και εναλλαγή συναισθημάτων, ο Ατρόμητος έφυγε αήττητος από τη Νέα Σμύρνη, αποσπώντας 2-2 απέναντι στον Πανιώνιο για την 8η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν αγκαλιά με μια σπουδαία νίκη, καθώς προηγήθηκαν με γκολ του Μασούρα στο 87’, όμως εκείνοι που χαμογέλασαν τελευταίοι ήταν οι φιλοξενούμενοι.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Συγκεκριμένα, σςτο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από εκτέλεση ενός φάουλ, ο Μπανανά, υπό την πίεση του Κωτσόπουλου έστειλε, άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-2!

Μόνος πρώτος στην βαθμολογία ο Ατρόμητος με 20 βαθμούς, που είχε και δύο δοκάρια με τους Κουλούρη και Ρισβάνη! Στους 8 ο Πανιώνιος που υποχρεώθηκε στην 2η ισοπαλία του.

Κυρίαρχος ο Πανιώνιος, «μαγεία» Κόρμπου-Ντουρμισαϊ
Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-3-2-1. Στην κορυφή για τους κυανέρυθρους έπαιξε ο Ντουρμισάι ενώ για τους περιστεριώτες ο Κουλούρης.

Στο πρώτο μέρος είχαμε ματσάρα με τον Πανιώνιο να κυριαρχεί στα πρώτα 30 λεπτά και τον Ατρόμητο στο τέταρτο που απέμενε. Στο διάστημα κυριαρχίας τους οι γηπεδούχοι άσκησαν έντονη πίεση, έχοντας 2-3 καλές στιγμές συν το γκολ του Κόρμπου στο 30ο λεπτό. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν καλά, αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και να επιτεθούν ορθολογικά, ενώ η άμυνα τους ήταν ασταθής.

Στο 15’ οι κυανέρυθροι είχαν μια πολύ μεγάλη φάση, όταν μετά από την εξαιρετική μπαλιά του Σπιριντόνοβιτς ο Μασούρας σούταρε άστοχα στο μεταξύ του τετ α τετ με τον Μέγερι.

Το σκορ άνοιξε στο 30’ όταν μετά από εξαιρετικό 1-2 ανάμεσα στους Ντουρμισάι και Κόρμπο, ο δεύτερος πλάσαρε τον Μέγερι με υποδειγματικό τρόπο για το 1-0! Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ για τον αρχηγό του Πανιωνίου στο φετινό πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακή αντίδραση από τον Ατρόμητο
Η αντίδραση των φιλοξενούμενων εντυπωσιακή και μάλλον… αναπάντεχη με την κακή εικόνα που είχαν δείξει ως τότε. Ωστόσο Κουλούρης, Μούγιακιτς και Ουγκράι είχαν ένα 10λεπτο στο οποίο έκαναν σχεδόν ό,τι ήθελαν την άμυνα των γηπεδούχων.

Ετσι, το 1-1 δεν άργησε να έρθει καθώς έγινε μόλις 5 λεπτά αργότερα στο 35’. Μετά από σέντρα του Γιαννούλη (από αριστερά), ο Ρισβάνης κέρδισε στον αέρα τον Μπανανά, έκανε την κεφαλιά πάσα στον Κουλούρη και ο τελευταίος από κοντά σκόραρε με ωραίο σουτ. Αυτό ήταν το 7ο τέμα του Ελληνα επιθετικού σε οκτώ ματς στη Σούπερ Λίγκα.

Οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα από αυτή την εξέλιξη με τον Ατρόμητο να γίνει αυτός το αφεντικό του ματς και να έχει δύο ακόμη τεράστιες ευκαιρίες για να φέρει το ματς… τούμπα. Στο 37’ ο Κουλούρης είχε ένα δυνατό σου στο δοκάρι, ενώ στο 44’ ο Ουγκράι μετά από άψογη ατομική ενέργεια και σουτ ανάγκασε τον Κότνικ να προβεί σε μεγάλη απόκρουση προκειμένου να κρατήσει το 1-1 για την ομάδα του πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Μετά το 85′ έγινε… χαμός!
Ότι είδαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του Β’ μέρους και τις καθυστερήσεις δεν το είδαμε σε όλο το προηγούμενο 40λεπτο! Βεβαίως και στο διάστημα αυτό ο ρυθμός παρέμεινε καλός με τις ομάδες να κυνηγούν το νικητήριο τέρμα, ωστόσο οι φάσεις δεν ήταν πολλές μπροστά από τις δύο εστίες.

Τελικά όλο το… ζουμί ήρθε στα τελευταία λεπτά όπου ειχαμε απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων. Στο 87’ μετά από εξαιρετική κούρσα του Βασιλακάκη από τα δεξιά και σέντρα, ο Κουλούρης αστόχησε προ κενής εστίας! Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο… νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε την ομάδα του Κάναντι, καθώς ο Μασούρας με διαγώνιο σουτ στην αντεπίθεση, έβαλα ξανά μπροστά την ομάδα του!

Το ματς είχε πάρει φωτιά, με τον Ρισβάνη να έχει δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή μόλις δύο λεπτά αργότερα (89’)! Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω η αγωνία είχε φτάσει στο κόκκινο όμως όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος θα γνωρίσει την πρώτη του ήττα. Κι όμως αυτό δεν έμελλε να συμβεί απόψε.

Στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε φάουλ έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, η μπάλα βρήκε στον Μπανανά και κατέληξε στα δίχτυα του Κότνικ που δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ομάδα του από οδυνηρή ισοφάριση.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ»: Η αντίδραση και ο χαρακτήρας των φιλοξενούμενων και τις δύο φορές που βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Δεν κάμφθηκαν και τελικά κατάφεραν να μην ηττηθούν
ΤΟ «10ΑΡΙ»: Στη νοοτροπία των δύο ομάδων που έπαιξαν ανοιχτά κυνηγώντας το γκολ σε όλη τη διάρκεια του ματς και μας πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα
ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ: Ο Μπανανά ήταν ο αδύναμος κρίκος της άμυνας των γηπεδούχων. Φέρει ευθύνη τόσο στο πρώτο γκολ (έχασε την κεφαλιά από τον Ρισβάνη), όσο και στο δεύτερο που ήταν αυτογκόλ δικό του. Γενικότερα δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη
ΓΙΑΤΙ ΚΟΟΥΤΣ;
Η αδυναμία του Πανιωνίου να κρατήσει το προβάδισμα και τις δύο φορές που βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ούτε καν για μερικά λεπτά… Ο Ανιγκό θα έπρεπε να κάνει καλύτερη διαχείριση και μάθει στην ομάδα του να μην πανικοβάλλεται.

ΣΚΟΡΕΡ: 30’ Κόρμπος, 87’ Μασούρας, 90+4’αυτ. Μπανανά – 35’ Κουλούρης
ΔΟΚΑΡΙΑ: 37’ Κουλούρης, 89’ Ρισβάνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
27’ Κόρμπος, 74’ Ντουρμισάι, 76’ Μασούρας, 83’ Μπανανά, 90+4’ Πίρις-18’ Σάκιτς, 38’ Ουγκράι, 75’ Ρισβάνης, 90+2’ Μπουσούλατζιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Τάσος Σιδηρόπουλος

 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό): Κότνικ, Κόσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Οικονομίδης (63΄ Οικονομίδης), Κεϊτά, Κόρμπος (72’ Πίρις), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (77’ Τσιλούλης), Μασούρας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Μέγερι, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς (88’ Ουμπίδες), Ουγκράι (78’ Κωτσόπουλος), Μούγιακιτς (69’ Βασιλακάκης), Μπρούνο, Κουλούρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ