Ζει για τα ντέρμπι ο Μακέντα

Ζει για τα ντέρμπι ο Μακέντα

Ο Ιταλός βλέπει τις συγκρούσεις με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό ως μία τεράστια ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα του και φυσικά για να ξανακουστεί το όνομά του στην Ευρώπη.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήρθε στον Παναθηναϊκό για να αναγεννηθεί. Μετά τη διετία στη Νοβάρα και μάλιστα χωρίς να «ματώσει» τα δίχτυα στη Serie B, ο Ιταλός φορ, μόλις ενημερώθηκε για την πρόταση του «τριφυλλιού» δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτεί. Ο Παναθηναϊκός σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, είναι ένας τεράστιος σύλλογος με ισχυρό όνομα στην Ευρώπη κι ας έχει ξεθωριάσει η λάμψη του τα τελευταία χρόνια.

Ο Μακέντα, λοιπόν, υπέγραψε για τρία χρόνια με στόχο το restart. Πήρε τη φανέλα με το «9» σπίτι του και στα πέντε ματς, τέσσερα για το πρωτάθλημα (στα τρία βασικός) κι ένα για το κύπελλο (αλλαγή), μετράει τρία γκολ. Δύο κι ένα, αντίστοιχα, στις συγκεκριμένες διοργανώσεις. Ο 27χρονος επιθετικός ελπίζει στο τέλος της σεζόν, οπότε και θα κάνει ταμείο, ότι θα έχει σημειώσει έναν άκρως ικανοποιητικό αριθμό τερμάτων, προκειμένου και πάλι να αρχίσουν να τον προσέχουν οι σύλλογοι στα μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Το ότι έχει περάσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, είναι ένα παράσημο. Δεν μπορεί να το έχουν ξεχάσει στο εξωτερικό, ούτε και τον έχουν πάρει τα χρόνια. Στην καλύτερη ηλικία είναι και όσο ανεβαίνει η μετοχή του, ωφελημένος θα είναι ο Παναθηναϊκός που τον πήρε ελεύθερο και δεν του δίνει περισσότερες από 350.000-400.000 ευρώ καθαρά. Το ότι δεν τον έχουν ξεχάσει ενδεχομένως κάποιοι, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει ν’ ακούγεται.

Ο έμπειρος φορ το γνωρίζει αυτό και φυσικά ξέρει ότι τα ντέρμπι είναι για τους μεγάλους παίκτες. Το να βάλει δέκα γκολ συνολικά, ίσως να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία για κάποιον, αν δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτά σκορ σε ντέρμπι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν κάτι κοιτούν οι ξένοι είναι τα ντέρμπι. Εκεί, άλλωστε, έρχονται οι περισσότεροι κατάσκοποι, διότι λόγω δυναμικής των ομάδων, αυτά τα ματς προσφέρονται για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Ρωμαίος επιθετικός ζει για τα τρία ντέρμπι. Το αποψινό με τον ΠΑΟΚ και τα δύο στο λεκανοπέδιο. Εκτός του ότι αν σκοράρει θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τους στόχους του, θα ακουστεί το όνομά του ξανά. Το θέλει όσο τίποτα άλλο, να βρει δίχτυα στην Τούμπα, αλλά και εναντίον των ΑΕΚ, Ολυμπιακού. Γνωρίζει πολύ καλά επίσης, ότι τα γκολ κόντρα σε σπουδαίου αντιπάλους, σε καθιερώνουν στη συνείδηση των οπαδών.

Ο Μακέντα έχει κερδίσει την εκτίμησή τους, ωστόσο, θέλει να κερδίσει και την εμπιστοσύνη των φίλων του «τριφυλλιού» και φυσικά την καρδιά τους. Μην ξεχνάμε ότι ο Μακέντα επιλέχθηκε για τη μοναδική μεταγραφή άνω των 23 ετών που είχε δικαίωμα ο Παναθηναϊκός και στα ντέρμπι απ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές επιζητείς το κάτι παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ