Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ο Έρικ Γέντρισεκ έχασε ένα πέναλτι και μία τεράστια ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στα Πηγάδια. Στο 21' είδε τον Μυστακίδη να ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως ο Μπρίτο ισοφάρισε και ο Σλοβάκος φορ ολοκλήρωσε την ανατροπή της Ξάνθης (2-1)!

Ξεκίνησε θέτοντας τις τέλειες βάσεις για να γίνει μοιραίος. Ο Έρικ Γέντρισεκ έχασε πέναλτι και μια τεράστια ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, όμως στο 77′ ήταν ο ίδιος που ολοκλήρωσε την ανατροπή της Ξάνθης στα Πηγάδια, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1). Έφτασε τα πέντε γκολ στη φετινή Superleague, άρα και τη δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ, και έφερε τους Ακρίτες στην 4η θέση και τους 15 βαθμούς, πάνω από Παναθηναϊκό και Άρη!

Η εικόνα του πρώτου 45λέπτου ήταν αρκετά παράξενη. Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυναμικά και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Οι Ηπειρώτες δυσκολεύονταν μέχρι και να περάσουν στο επιθετικό μισό τους. Το πρόβλημα των γηπεδούχων, που στην πορεία του ματς θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί καθοριστικό, ήταν αυτά τα δύο τελειώματα του Γέντρισεκ. Το πρώτο δε σε εκτέλεση πέναλτι στο οποίο σημάδεψε το κέντρο της εστίας, όμως ο Μάρκος Βελλίδης το αντιλήφθηκε αρκετά γρήγορα ώστε να καταφέρει να αποκρούσει. Πέναλτι το οποίο καταλογίστηκε με αυστηρότατη απόφαση του διαιτητή Μανούχου, μετά από ελαφρύ κράτημα του Αποστολόπουλου στον Μπρίτο.

Το δεύτερο τελείωμα του Σλοβάκου φορ έγινε λίγο αργότερα, όταν βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής, αλλά αστόχησε. Εν συνεχεία όμως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη «ξύπνησε» απότομα και για τα καλά. Δοκάρι με τον Αθανασιάδη στο 19′ (στην πρώτη επαφή του με την μπάλα), ευκαιρία με τον Αποστολόπουλο και γκολ με υπέροχη κεφαλιά του Μυστακίδη στο 21′, έπειτα από σέντρα του Ντόλοβατς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν ήταν τόσο ριζικά διαφορετική υπέρ της Ξάνθης. Οι Ακρίτες ήταν όμως ουσιαστικοί. Είδαν τον Ντουρίτσκοβιτς να ανεβάζει σημαντικά την απόδοσή του και το σύνολο του Γιάννη Πετράκη να περιορίζεται σε πιο παθητικό ρόλο, ποντάροντας στο επιθετικό δίδυμο των Αθανασιάδη – Μυστακίδη και εν συνεχεία Αθανασιάδη – Ξύδα για να απειλήσει. Η μόνη μεγάλη φάση των Ηπειρωτών ήταν μια κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 81′, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς.

Πριν από αυτό, ωστόσο, συνέβησαν πολλά. Πρώτος ο Μπρίτο σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι για να ισοφαρίσει σε 1-1 (64′), ύστερα από ασίστ του Ντουρίτσκοβιτς. Στο 67′ ο Κοβάτσεβιτς είχε ένα εξαιρετικό σουτ, βλέποντας τον Βελλίδη να του λέει «όχι» με τρομερή επέμβαση. Και στο 77′ Ο Γέντρισεκ πλάσαρε εξαιρετικά από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή για το τελικό 2-1, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Για… κερασάκι στην τούρτα, ένας παίκτης από κάθε ομάδα (Ντουρίτσκοβιτς και Μιχαήλ) αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Μανούχο!

Το «κλειδί»: Η επιμονή της Ξάνθης. Δεν ήταν καλύτερη από τον ΠΑΣ, αλλά δεν πτοήθηκε. Έτρεξε και επέμεινε, ξανά και ξανά, μέχρι να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Το10άρι: Ο Γέντρισεκ έγινε από μοιραίος, ήρωας, αλλά σίγουρα δεν ήταν ο κορυφαίος. Ο Ντουρίτσκοβιτς ήταν ορεξάτος στο δεύτερο μέρος και πιο καθοριστικός απ’ όλους για την ανατροπή, επομένως κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Ο Βελλίδης πραγματοποίησε επίσης δύο εκπληκτικές επεμβάσεις.

Στον πάγκο: Ο Αθανασιάδης έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Η μία με το σκορ στο 0-0 και η δεύτερη στο 2-1. Είναι θετικό το ότι κατάφερε να βρεθεί στις φάσεις, αλλά τα τελειώματά του δεν ήταν τα προσδοκώμενα.

Γιατί κόουτς: Ο Γιάννης Πετράκης είδε την ομάδα του να βγάζει αντίδραση από μόνη της στα μέσα του πρώτου μέρους, όμως δεν έκανε κάτι για να την ωθήσει στο δεύτερο. Ίσως χρειαζόταν μια αλλαγή επιπλέον για να τη βοηθήσει από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Γκολ: 63′ Μπρίτο, 77′ Γέντρισεκ / 21′ Μυστακίδης

Αποβολές: 90’+2′ Ντουρίτσκοβιτς, 90’+4′ Μιχαήλ

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας (57’ Καμαρά), Κοβάτσεβιτς, Μελισσόπουλος (46’ Κάστρο), Τζουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (79’ Κίκε), Γέντρισεκ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι – Νικολιάς, Σιόντης (87’ Γιάκος), Λίλα, Ντόλοβατς (83’ Βιντάλ), Μυστακίδης (65’ Ξύδας), Αθανασιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ