ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

Ο ΠΑΟΚ έχοντας τον Λεό Ζαμπά σε δημιουργικό... οίστρο, νίκησε τον Παναθηναϊκό 2-0 και παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Μαρς πέναλτι αρνήθηκε στον Παναθηναϊκό ο Μάε στο 6'.

Μετά τις νίκες επί ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Αρη, ΠΑΟΚ επικράτησε και του Παναθηναϊκού και έκανε το 4 στα 4 στα ντέρμπι. Αυτή τη φορά, μάλιστα. Τα είχε όλα. Τη συνήθη εύνοια από τη διαιτησία, που άλλαξε τις συνθήκες του αγώνα, αλλά και πολύ καλή απόδοση, από τη στιγμή που ο Δανός διαιτητής Μάε, αποφάσισε να μην δώσει πέναλτι σε ξεκάθαρη ανατροπή του Μακέντα από τον Βαρέλα, μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Μία παράβαση, που δεν δόθηκε, και η οποία θα μπορούσε να έχει αλλάξει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Καθώς, όπως φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα, οι πιτσιρικάδες του Δώνη, ναι μεν είχαν όρεξη, διάθεση και πάθος για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να δείξουν ότι μπορούν να κοντράρουν τον ΠΑΟΚ, αλλά όσο περνούσε η ώρα η πίεση αυξανόταν. Και εν τέλει ο Δικέφαλος, βρήκε την ευκαιρία να δείξει την ανωτερότητά του. Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ με τους Πρίγιοβιτς (51′) και Λημνιό (76′), έχασε ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ και πορεύεται μόνος πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα. Εξάλλου, αυτή ήταν η 8η κατά σειρά νίκη στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, για το σύλλογο και τον διατηρεί σε απόσταση έξι βαθμών από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά και στο +2 από τον Ατρόμητο.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο μονομάχοι

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους «11» που έπαιξαν στο Βικελίδης. Κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης, Δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιερίνια και στο κέντρο της άμυνας οι βαρέλα και Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή οι Κάνιας και Βέρνμπλουμ, στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Μπίσεσβαρ. Στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ με δύο επιθετικούς τουτς Μακέντα και Καμπετσή σε σχηματισμό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κουλιμπαλή-Κολοβέτσιος-Μαυρομμάτης-Ινσούα. Στο χώρο του κέντρου οι Δώνης και Κουρμπέλης και στα φτερά οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης.

Δυσκολεύτηκε απέναντι στα «μωρά» του Δώνη

Ο Παναθηναϊκός, κατάφερε με την υπεραριθμία που δημιούργησε στο κέντρο, αλλά και με τους δύο επιθετικούς να δυσκολέψει αρκετά τον ΠΑΟΚ στην μεταβίβαση της μπάλας. Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Κάνιας και Βέρνμπλουμ ήταν μπλοκαρισμένοι με αποτέλεσμα οι αμυντικοί να προσπαθούν να φτιάξουν παιχνίδι με 40ρες μακρινές μπαλιές. Το άσχημο για τον Λουτσέσκου ήταν πως οι Ζαμπά και Πέλκας, παρότι είχαν διάθεση έδειχναν να μην μπορούν να προσφέρουν. Οι Πράσινοι, που ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο είχαν καταφέρει να ανεβάζουν και να παγώνουν, όποτε ήθελαν τον ρυθμό του αγώνα. Οι νεαροί Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης έβγαλαν μεγάλη διάθεση, ενώ ο Ινσούα έδειχνε να είναι απροσπέλαστος για τους Ζαμπά και Κάνιας

Από μια χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα χάθηκε μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Κάνιας από τα αριστερά είδε τον Βιερίνια να κάνει κίνηση προς την εστία του Διούδη, με τον Πορτογάλο να κάνει το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην φάση του Δικεφάλου τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Μπουζούκης με κάθετη πάσα βρήκε τον Μακέντα μέσα στην περιοχή με τον Βαρέλα να ανατρέπει τον Ιταλό, τους Πράσινους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι, αλλά τον Δανό διαιτητή να μην δίνει τίποτε.

Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε πολύ στο να μεταφέρει τη μπάλα στα καρέ του Διούδη και μόνο με σουτ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Λουτσέσκου όσο κυλούσε ο χρόνος άρχισε να ανεβάζει στροφές και να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα έχοντας την πρώτη του μεγάλη φάση στο μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ζαμπά από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Πρίγιοβιτς να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι πιάνοντας την κεφαλιά. Η αντίδραση του Διούδη ήταν εκπληκτική διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Ο Δικέφαλος μέχρι το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου αναζητούσε το γκολ με κάθε τρόπο, όμως αυτό δεν ήρθε γιατί ο Διούδης ήταν αρκετά σταθερός, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου ήταν φλύαροι στην τελική τους προσπάθεια.

Έγινε ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ήταν ΠΑΟΚ. Σοβαρός, πειθαρχημένος και αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά μετά την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους. Ο Μπίσεσβαρ από τα αριστερά βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη ο οποίος τον νίκησε και κράτησε το μηδέν στην άμυνα για τον Παναθηναϊκό.

Σκόραρε ο Πρίγιοβιτς

Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Πρίγιοβιτς με αποτέλεσμα να δει για τη μπάλα να καταλήγει στην εστία του. Ο Ζαμπά με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Σέρβο επιθετικό σε θέση για γκολ. Ο Πρίγιοβιτς με κοντινό πλασέ από κοντά και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έγινε απειλητικός μετά το λάθος του Ζαμπά στο 55′ όμωβς το σουτ που επιχείρησε ο Μπουζούκης έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη έξω.

Χαμένες ευκαιρίες και 2-0 με Λημνιό

Οι Ασπρόμαυροι που είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους στο παιχνίδι δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις μπροστά από την εστία του Διούδη. Άλλη μια ήταν αυτή στο 57′ όταν ο Μάτος γύρισε στον Ελ Καντουρί με τον Μαροκινό  από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το σουτ αλλά ήταν αρκετά άστοχο. Ο Δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 76ο λεπτό με τον Λημνιό. Ο νεαρός επιθετικός στην πρώτη του επαφή βρήκε δίχτυα μετά από μια ακόμα ασίστ του Ζαμπά.

Το «κλειδί»: Όταν σοβαρεύτηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο το ματς τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Δικέφαλος, ίσως να έκανε ένα από τα καλύτερα 45λεπτα στο πρωτάθλημα.

10άρι: Ο Πρίγιοβιτς για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν… Killer. Ο Σέρβος επιθετικός από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε μεγάλη διάθεση, παρότι οι συμπαίκτες του δεν τον «τάιζαν». Όταν αποφάσισαν να τον κάνουν φορ περιοχής και όχι περιφερειακό πέτυχε γκολ, ενώ με το παιχνίδι του βοήθησε την ομάδα του να είναι συνεχώς στην επίθεση και να απειλεί την εστία του Διούδη.

Στον πάγκο: Ο Παναθηναϊκός άντεξε για ένα ημίχρονο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στην συνέχεια μίλησε η εμπειρία και η θέληση και η ποιότητα των παικτών του Λουτσέσκου για να πάρουν το παιχνίδι. Όταν ο Δικέφαλος άρχισε να φορτσάρει, ο Δώνης δεν είχε τις λύσεις για να τον ανακόψει.

Γιατί κόουτς: Ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να είχε προχωρήσει νωρίτερα σε αλλαγές καθώς δύο- τρεις παίκτες ήταν σήμερα σκιά του καλού εαυτού τους.

Διαιτητής: Ο Γενς Μαε, δύσκολα έβαζε την σφυρίχτρα στο στόμα. Άφησε τα δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ  η πρώτη του κίτρινη κάρτα δόθηκε στο 79′ στον Κάτσε. Παράπονα είχαν και οι δύο ομάδες με την διαιτησία του Δανού ρέφερι.

ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός 2-0

Γκολ: 51′ Πρίγιοβιτς, 76′ Λημνιός
Κίτρινες: 79′ Κάτσε, 87′ Πρίγιοβιτς
Κόκκινες: –
Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ
Διαιτητής: Γενς Μάε (Δανία)
Βοηθοί: Χάινε Σόρενσεν (Δανία), Γιέσπερ Νταλ (Δανία)
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιάς)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Πέλκας (53′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (76′ Λημνιός), Ζαμπά (82′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (78′ Κάτσε), Χατζηγιοβάνης (64′ Χατζηθεοδωρίδης) , Μπουζούκης, Μακέντα, Καμπετσής (78′ Μουνιέ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ