Του έδωσε ένα σκληρό μάθημα

Του έδωσε ένα σκληρό μάθημα

Προσπάθησαν, πάλεψαν, μόχθησαν,αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Για την ακρίβεια δεν άξιζαν και κάτι παραπάνω. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν ένα πολύ σκληρό μάθημα που είναι σίγουρο πως θα τους βοηθήσει στη συνέχεια.

Το παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας έδειξε πολλά. Πρώτον για τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ. Δεύτερον για τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό και τρίτον για τη διαιτησία. Πάμε να τα δούμε αναλυτικότερα. Θα ξεκινήσω από τον Δανό ρέφερι της αναμέτρησης. Ελπίζω οι Έλληνες συνάδελφοι του να έκατσα να δουν το ματς. Ο λόγος; Μα για να δουν πως ακριβώς σφυρίζει και διαχειρίζεται ένα παιχνίδι τέτοιου επιπέδου ένας σύγχρονος και μοντέρνος διαιτητής. Ελάχιστα σφυρίγματα, λίγες διακοπές και παρατηρήσεις με αποτέλεσμα να πάρει το ματς έναν γρήγορο ρυθμό και να απολαύσουμε ένα όμορφο θέαμα. Οι Έλληνες από την άλλη, σχεδόν στο σύνολο τους, δίνουν πολλά φάουλ και προσπαθούν με τον τρόπο τους να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού παίρνοντας το ρόλο αυτό από τους ποδοσφαιριστές.

Για τον ΠΑΟΚ τι να πει κανείς. Ο Δικέφαλος του Βορρά συνεχίζει ακάθεκτος για τον τίτλο. Με οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και έχοντας παίξει μέσα σε αυτές τις αγωνιστικές όλα τα ντέρμπι τι παραπάνω να ζητήσει ο κόσμος του και ο Ρουμάνος τεχνικός από την ομάδα; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει ότι με τις διαμορφωθείσες συνθήκες έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής του να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γνωρίζει ότι αν περάσει την επόμενη εβδομάδα από το Περιστέρι τότε έχει τη δυνατότητα να τερματίσει χωρίς την παραμικρή απώλεια μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου, βάζοντας στους συνδιεκδικητές του τίτλου πολύ δύσκολα. Σκεφτείτε μόνο τι έχει να γίνει σε ένα τέτοιο σενάριο να κάνουν μία, όχι περισσότερες, γκέλες οι ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Με δεδομένο ότι διαθέτει τον καλύτερο, με διαφορά, επιθετικό της Superleague και ακραίους που όχι μόνο απειλούν, αλλά και σκοράρουν, ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα. Σήμερα οι γηπεδούχοι έβγαλαν στο χορτάρι της Τούμπας την ποιότητα τους και έδειξαν σε φίλους και αντιπάλους ότι όταν τους πάει το ματς δεν χάνουν από κανένα. Χάρηκα ιδιαίτερα για το Ζαμπά γιατί πραγματικά γουστάρω παίκτες σαν τον Βραζιλιάνο. Σύγχρονος εξτρέμ, με ταχύτητα και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που σίγουρα αν προσεχθεί μπορεί να φθάσει ψηλά.

Για τον Παναθηναϊκό από την άλλη τα κουκιά είναι μετρημένα. Οι πράσινοι φέτος είναι μια ομάδα που έχει συγκεκριμένα προτερήματα και αδυναμίες. Πέρα από την απειρία που υπάρχει σε μερικούς παίκτες, κάποιοι άλλοι σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό δεν θα είχαν θέση ως βασικές λύσεις. Το σύνολο που έχει φτιάξει ο Γιώργος Δώνης είναι αυτό που λέμε ειδικών συνθηκών. Κανείς δεν κρίνεται φέτος. Ο Έλληνας τεχνικός ορθώς έχει επιλέξει να χτίσει μια ομάδα που θα στηρίζεται στο δημιουργικό, επιθετικό ποδόσφαιρο μαθαίνοντας στα » παιδιά» του να πηγαίνουν την μπάλα πάντα μπροστά και ποτέ πίσω. Να παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής, να μην αρέσκονται στις λεγόμενες επαγγελματικές νίκες, να μην σκέφτονται πως να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου τους, αλλά να προσπαθούν να φτιάξουν φάσεις, να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από την τρέχουσα σεζόν. Ποιο; Να κερδίσουν αυτοπεποίθηση αυτά τα παιδιά, να μάθουν τα βασικά σωστά και του χρόνου έχει ο Θεός. Μέσα από ήττες σαν αυτή της Τούμπας οι νέοι παίκτες παίρνουν μαθήματα και γίνονται άντρες….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ