Παναθηναϊκός : Ο Διούδης και η απόφαση να μείνει εκτός ο Βλαχοδήμος

Παναθηναϊκός : Ο Διούδης και η απόφαση να μείνει εκτός ο Βλαχοδήμος

To10.gr εξηγεί τους λόγους που ο Ουζουνίδης αποφάσισε να αλλάξει τον τερματοφύλακά του σε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως αυτό με τον Ατρόμητο.

Πολλοί σκέφτηκαν πως σε ένα μήνα από τώρα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν θα είναι στον Παναθηναϊκό, φεύγοντας για την Μπενφίκα. Και πως γι’ αυτό τον λόγο ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τον Σωκράτη Διούδη να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ατρόμητο, ώστε να προετοιμάζει το έδαφος της επόμενης μέρας.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι εντελώς  διαφορετική. Και είναι γεγονός πως στριφογύριζε πολύ καιρό η σκέψη στο μυαλό του Ουζουνίδη να χρησιμοποιήσει τον Διούδη σε κάποιο από τα εκτός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια, ο Έλληνας προπονητής προόριζε να αλλάξει τερματοφύλακα στο ματς της Τρίπολης απέναντι στον Αστέρα, αλλά μία εβδομάδα νωρίτερα η ομάδα του είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό και προτίμησε να μην πειράξει τίποτα όσον αφορά τους πρώτους έντεκα. Στο αμέσως επόμενο εκτός έδρας ματς όμως, στο χθεσινό με τον Ατρόμητο, έκανε πράξη τη σκέψη του.

Ο λόγος είναι ότι είχε διακρίνει διαφορετική εικόνα – προς το χειρότερο – του Βλαχοδήμου από τη Λεωφόρο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως και ολόκληρης της ομάδας. Ο νεαρός τερματοφύλακας παρουσιάζεται… κέρβερος στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά όχι και στα παιχνίδια μακριά απ’ αυτό. Και επιβεβαιώθηκε αυτό και στην Τρίπολη, που έφερε ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε και με το οποίο οι Πράσινοι ηττήθηκαν.

Ο Ουζουνίδης διέκρινε αλλαγή κυρίως στην ψυχολογία του Βλαχοδήμου. Ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στους συμπαίκτες του, στον τρόπο που τους μιλούσε και τους καθοδηγούσε. Το είχε συζητήσει, μάλιστα, μαζί του και ο Βλαχοδήμος γνώριζε πως θα μείνει εκτός του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο Σωκράτης Διούδης δικαίωσε τον Ουζουνίδη για την επιλογή του. Και όχι μόνο για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει στο Περιστέρι, αλλά και για την επιμονή του το περασμένο καλοκαίρι να τον αποκτήσει και να τον κάνει το νούμερο 2 των γκολπόστ, μέχρι να φύγει ο Βλαχοδήμος.

Άλλωστε, όταν η Μπενφίκα αποφασίσει να πάρει τον Βλαχοδήμο, ο Παναθηναϊκός δεν θα αναζητήσει αντικαταστάτη, αλλά θα προωθήσει τον Διούδη σαν βασικό τερματοφύλακα. Και δεν αποκλείεται το χθεσινό παιχνίδι στο Περιστέρι να αποτελεί την αρχή της αλλαγής σκυτάλης στα πράσινα γκολπόστ.

Όσο για τον Χουλτ και την επιλογή να μείνει κι εκείνος στον πάγκο στο ματς του Περιστερίου, δύο πράγματα έπαιξαν ρόλο. Από τη μία ο Ουζουνίδης είχε το ίδιο σκεπτικό με εκείνο του Βλαχοδήμου, θέλοντας να δοκιμάσει κάτι το διαφορετικό σε αυτό το εκτός έδρας ματς, από την άλλη η φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με τον Σουηδό μπακ σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ