Τσιώλης : «Ατού του ΠΑΟΚ η ομοιογένεια και η εμπειρία»

Τσιώλης : «Ατού του ΠΑΟΚ η ομοιογένεια και η εμπειρία»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε του Παναθηναϊκού.

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στον ARENA FM 89.4 για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα στο παιχνίδι του Δικέφαλου και τα σημεία στα οποία κρίθηκε η αναμέτρηση της Τούμπας.

Αρχικά για το πλάνο του Παναθηναϊκού το οποίο έπεσε στην παγίδα του ΠΑΟΚ είπε: «Υπάρχει ένας βασικός κανόνας προπονητικά, για το πως προσεγγίζεις έναν αγώνα. Ο φιλοξενούμενος στην Τούμπα, στο Καραϊσκάκης, στη Λεωφόρο, δεν γίνεται να σχεδιάσει μόνο το ανασταλτικό κομμάτι. Αν θες να πάρεις αποτέλεσμα πρέπει να σχεδιάσεις πως θα σκοράρεις. Ήταν γρήγορος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο αμυντικά κι επιθετικά, όμως στο δεύτερο δεν είχε το πλάνο για να βγάλει τελικές, να απειλήσει, να κρατήσει τη μπάλα. Χωρίς γκολ δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα στην Τούμπα, κι αυτό φάνηκε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ βγάζει όλο αυτό το κέρδος που έχουν οι ομάδες με συνοχή. Και τα πράγματα να μην του πάνε καλά, υπάρχει εμπιστοσύνη ότι το παιχνίδι θα το κερδίσει. Εισπράττει ο ΠΑΟΚ αυτό που λέμε, ότι είναι μια ομάδα με ομοιογένεια και εμπειρία. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει που λένε, και φαίνεται στον ΠΑΟΚ».

Για τα ατού του Δικεφάλου: «Είναι πολύ δύσκολο για τους νέους ποδοσφαιριστές να πάρουν τις θέσεις των παλαιών. Ο Βέρνμπλουμ μου άρεσε πολύ πάντως χθες, διάβασε ωραία το ματς, έδειξε πλούσια προσόντα και προσήλωση στο πλάνο. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και χθες αυτό φάνηκε. Ο Ζαμπά δείχνει σε μερικά παιχνίδια ότι είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής επίσης και μπαίνει στην ομαδικότητα του ΠΑΟΚ. Αυτό που μου αρέσει όμως περισσότερο από όλα είναι ο Πρίγιοβιτς, και το πόσο εύκολα βρίσκει γκολ. Είναι μεγάλα πλεονεκτήματα και μεγάλα όπλα αυτά. Το πρόβλημα για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ είναι πως θα αντιμετωπίσεις τον Μάτος και τον Βιεϊρίνια, γιατί στηρίζεται στους ακραίους επιθετικούς του επιθετικά. Δημιουργεί υπεραρυθμία από τα άκρα και η ποιότητά των ποδοσφαιριστών αυτών, τους βοηθάει να σκοράρουν κιόλας. Ο Μάτος το έχει κάνει πολλές φορές. Αν δεν μπορέσεις να σχεδιάσεις πως θα ανακόψεις αυτούς τους ποδοσφαιριστές, έχεις προβλήματα».

Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος: «Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει περίπου η ίδια κατάσταση με πέρσι, ίσως σε λίγο καλύτερη μορφή όμως μιας και είναι μπροστά από νωρίς σε σχέση με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ακόμη πάντως είναι νωρίς σίγουρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ