Η «καψούρα» του Μελισσανίδη με τον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς και το παρασκήνιο του deal με την ΑΕΚ

Η «καψούρα» του Μελισσανίδη με τον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς και το παρασκήνιο του deal με την ΑΕΚ

To10.gr αποκαλύπτει πώς και γιατί η ΑΕΚ αποφάσισε να κινηθεί αστραπιαία και δυναμικά για την απόκτηση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, αλλά και το τηλεφώνημα του Μελισσανίδη που «τελείωσε» τη μεταγραφή του 19χρονου Βόσνιου χαφ.

O Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς αποτελεί μια πολύ μεγάλη επένδυση για την ΑΕΚ, που ήρθε τις προηγούμενες μέρες σε συμφωνία με την Ζελέζνιτσαρ για την απόκτηση του 19χρονου Βόσνιου χαφ. Ο γιος του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς ετοιμάζεται να βαδίσει στα βήματα του σπουδαίου πατέρα του, με στόχο να τον ξεπεράσει. Να γράψει τη δική του ιστορία με τα κιτρινόμαυρα και να πανηγυρίσει με την ΑΕΚ τίτλους.

Πρόκειται για μια μεταγραφή με παρόν και μέλλον, που στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ. Μιας και δεν θα προχωρούσαν σε αυτή την κίνηση, καταβάλλοντας συνολικά ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, απλά και μόνο επειδή ο 19χρονος άσος κουβαλά ένα τόσο βαρύ όνομα.

Η προσθήκη του Σαμπανάτζοβιτς γίνεται μετά από μελέτη αρκετού καιρού, μέσα στον οποίο οι άνθρωποι της ΑΕΚ σιγουρεύτηκαν για το ταλέντο και τις δυνατότητες του αμυντικού χαφ της Ζελέσνιτσα και τον έκαναν δικό τους. Με τη συμφωνία να προβλέπει πως ο Σαμπανάτζοβιτς θα ενταχθεί στην Ένωση από το καλοκαίρι, ολοκληρώνοντας τη φετινή χρονιά με τη νυν ομάδα του.

Το «τσεκ» του Παπαγεωργίου και το τηλεφώνημα του «Λύμπε»

Το όνομα του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς έπεσε στο τραπέζι της ΑΕΚ πριν από περίπου ένα μήνα. Ο άνθρωπος που πρότεινε τον 19χρονο Βόσνιο στον Δικέφαλο δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Ο σκάουτερ της Ένωσης που έχει μεγάλο κύκλο επαφών στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχε διακρίνει το ταλέντο του Σαμπανάτζοβιτς τζούνιορ τόσο από τις εμφανίσεις του στη Ζελέζνιτσαρ, όσο και με την εθνική Βοσνίας.

Έτσι, αφού μελέτησε τα δεδομένα της υπόθεσης, πρότεινε στα υπόλοιπα μέλη του τιμ της ΑΕΚ τον παίκτη. Έπειτα από μια διεξοδικότερη ανάλυση της περίπτωσής του, στην Ένωση αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτησή του. Αφού έκριναν πως πρόκειται για παίκτη με παρόν αλλά και πολύ μέλλον.

Εκείνος που έκανε την πρώτη επαφή με την Ζελέζνιτσαρ αλλά και τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο «Λύμπε» επικοινώνησε με τον παλαίμαχο άσο της Ένωσης, τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον που υπάρχει και τον γιο του και από εκείνη τη στιγμή, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της. Καθώς με τη διαμεσολάβηση και του πατήρ Σαμπανάτζοβιτς, οι επαφές μεταξύ των δύο συλλόγων προχώρησαν άμεσα.

Το τηλεφώνημα του «Τίγρη» που… τελείωσε την μεταγραφή

Είναι γνωστό πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει προσωπική άποψη για κάθε παίκτη που φορά ή πρόκειται να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς γνωρίζει όσο λίγοι από το ποδόσφαιρο και όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα, ξέρει να ξεχωρίζει ταλέντα. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έχει εξελιχθεί ήδη σε «καψούρα» του ηγέτη του Δικεφάλου.

Ο «Τίγρης» έχει παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του εν δυνάμει Κιτρινόμαυρου και εκτιμά πως μπορεί να γράψει ιστορία με την ΑΕΚ. Μιας και οι δυνατότητές του δείχνουν ικανές να τον κάνουν να ξεπεράσει ακόμα και τον σπουδαίο πατέρα του.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τις πληροφορίες της απο το 10.gr η μεταγραφή του «Σάμπα» στην ΑΕΚ έκλεισε επί της ουσίας, με ένα τηλεφώνημα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο «Τίγρης» επικοινώνησε με τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, με τον οποίο διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις από την περίοδο που συνυπήρχαν στην ΑΕΚ και τον έπεισε να δεχθεί την πρόταση της Ένωσης.

Αυτό που φέρεται να κέρδισε μεταξύ άλλων τον Ρέφικ ήταν το πόσο καλά έδειξε να γνωρίζει τον γιο του και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μιας και ο ηγέτης της Ένωσης είχε άποψη και μάλιστα απόλυτα ενημερωμένη για τα πεπραγμένα του 19χρονου άσου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ