Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-3

Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-3

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τα ρέστα του στο δεύτερο ημίχρονο με το 1-0 στην πλάτη του και με καταιγιστική εμφάνιση γύρισε το ματς (1-3) πήρε τη νίκη και «έσβησε» την κάκιστη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Η κορυφή είναι και πάλι κόκκινη. Στην Κέρκυρα (Corfu αγγλιστί) ο Ολυμπιακός πήρε το «τρίποντο» που αναζητούσε (1-3) και με μπάλα επιπέδου Ολυμπιακού (μετά από καιρό μακριά από το Καραϊσκάκη) επέστρεψε στη φυσική του θέση στην 12η στροφή του πρωταθλήματος. Για να έρθει βεβαίως η νίκη για τον Ολυμπιακό χρειάστηκε ο Λεμονής να παίξει τα ρέστα του με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου καθώς το πρώτο 45λεπτο βρήκε την Κέρκυρα να προηγείται με 1-0 και τον Ολυμπιακό να έχει «εξαφανιστεί» στη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα.

Ο Λεμονής το γύρισε σε 4-4-2 έβαλε Τζούρτζεβιτς και Μάριν, ρίσκαρε παίζοντας με ένα κεντρικό χαφ (Ρομαό) αλλά είδε νωρίς τον Σισέ (46΄) να ισοφαρίζει το γκολ του Γρομητσάρη (16΄) και μετά τους Τζούρτζεβιτς και Μάριν να σκοράρουν μέσα σε τρία λεπτά και να «καθαρίζουν» το παιχνίδι.

Μετά την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός είναι πρώτος περιμένοντας βεβαίως και τον αυριανό αγώνα της ΑΕΚ με τον Πλατανιά μια και αν οι κιτρινόμαυροι επικρατήσουν θα τον ρίξουν στην δεύτερη θέση. Η ουσία είναι για τον Ολυμπιακό πως πέτυχε την Τρίτη συνεχόμενη νίκη και συνεχίζει στον σωστό δρόμο.

Μπήκε δυνατά αλλά 1-0

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς σε ένα ιδιαίτερα βαρύ τερέν από την βροχή και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Κέρκυρα. Μετά από το πρώτο 5λεπτο οι Ερυθρόλευκοι «εξαφανίστηκαν» από το γήπεδο με την Κέρκυρα να είναι αυτή που κατάφερε στην πρώτη της πολύ καλή στιγμή να προηγηθεί με τον Γρομητσάρη στο 16΄. Σε μια φάση που έγιναν απανωτά λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Η συνέχεια ανήκε στην Κέρκυρα που έλεγξε το ματς και είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να διπλασιάσει τα τέρματα της την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη. Το θέμα όμως για τον Ολυμπιακό ήταν πως τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά, τα λάθη ήταν συνεχόμενα, δεν μπορούσε να επιτεθεί ορθολογικά την ώρα που η Κέρκυρα καλά στημένη στο γήπεδο ήταν αυτή που κρατούσε τον έλεγχο του ματς.

Φουλ επίθεση και γρήγορα 1-1 από Σισέ

Ο Λεμονής βλέποντας την τραγική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε τα ρέστα του με την έναρξη της επανάληψης. Έβγαλε Ταχτσίδη και Πάρντο και πέρασε τον Μάριν στα άκρα και τον Τζούρτζεβιτς δίπλα στον Ανσαριφάρντ. Πήρε το μεγάλο ρίσκο αφήνοντας με το 4-4-2 μόνο του ουσιαστικά τον Ρομαό στον άξονα. Πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός κατάφερε με τον Σισέ (46΄) να ισοφαρίσει με το ματς να γίνεται ροκ καθώς και η Κέρκυρα είχε χώρους για αντεπιθέσεις.

Δοκάρι, ευκαιρίες και 1-3!

Το 4-4-2 άρχισε να λειτουργεί καλύτερα για τον Ολυμπιακό που κυριάρχησε και έψαξε το 1-2, έχοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Φορτούνη, Μάριν και δοκάρι με τον Ρομαό στο 58΄ έως ότου έρθει ο Τζούρτζεβιτς στο 65΄με σουτ από κοντά να κάνει το 1-2. Δύο λεπτά ήταν η ώρα του Μάριν να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με έξοχο πλασέ διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Το κλειδί: Το ρίσκο που πήρε ο Λεμονής στην επανάληψη λειτούργησε ευεργετικά για τον Ολυμπιακό που με το 4-4-2 έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και γύρισε γρήγορα και τελικά εύκολα το παιχνίδι.

Το 10αρι: Ο Μάρκο Μάριν έμεινε στον πάγκο από τον Λεμονή που όμως τον έριξε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γερμανό να προσφέρει τα μέγιστα και να σκοράρει για το 1-3. Πολύ καλός και ο Σισέ που ισοφάρισε σε 1-1.

Στον πάγκο: Ο Πάρντο ξεκίνησε βασικός αλλά δεν δικαίωσε τον Λεμονή που για χάρη του άφησε εκτός 11αδας τον Μάριν. Για αυτό και ο Κολομβιανός είδε τον αγώνα στην επανάληψη από τον πάγκο.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Λεμονή να αγνοήσει τον φορμαρισμένο Μάριν φάνηκε γρήγορα. Το καλό για τον Λεμονή είναι πως διόρθωσε το λάθος του άμεσα.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 1-0

Γήπεδο: Κέρκυρας
Διαιτητής: Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Μερκενίδης, Νικολαϊδης
Γκολ: 16΄Γρομητσάρης / 46΄Σισέ, 65΄Τζούρτζεβιτς, 67΄Μάριν
Κίτρινες κάρτες: 35΄Επστάιν, 45΄Αρτυματάς, 88΄Σιόντης, 91΄Ζιλέ

Κέρκυρα (Α. Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (82΄Ζορμπάς), Κρητικός (54΄Ντιόγκο), Γεωργίου (75΄Μπάουμαν), Παμλίδης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης

Ολυμπιακός (Τ. Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (Τζούρτζεβιτς), Πάρντο (46΄Μάριν), Σεμπά, Φορτούνης (68΄Ζιλέ), Ανσαριφάρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ