«Να είναι όλοι πανέτοιμοι»

«Να είναι όλοι πανέτοιμοι»

Το μήνυμα του Πέδρο Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο για τα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο Πορτογάλος θέλει τους παίκτες σε εγρήγορση και ποντάρει σε όλους για τα μεγάλα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τι λένε οι ερυθρόλευκοι για την συνέχεια και τι περιμένει ο 48χρονος τεχνικός στο σημερινό ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σήμερα την Παναχαϊκή στην Πάτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Κυπέλλου. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να τελειώνουν σήμερα με την πρόκριση αλλά για να το πετύχουν θα πρέπει να έχουν και τη σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι.

Κι αυτό είναι που περιμένει να δει από τους παίκτες του ο Πορτογάλος προπονητής των πειραιωτών. Σωστή νοοτροπία και διάθεση. Ο Μαρτίνς άλλωστε ξέρει πολύ καλά πως μετά τον αγώνα με την Παναχαϊκή ακολουθούν πολύ σημαντικά παιχνίδια και θέλει όλους τους ερυθρόλευκους σε εγρήγορση. Θέλει όλους τους παίκτες στην «τσίτα», έτοιμους να μπουν στην «μάχη» και να παίξουν.

Γιατί τα παιχνίδια που έχει να δώσει το επόμενο εικοσαήμερο ο Ολυμπιακός είναι μεγάλες «μάχες» που αναμφίβολα θα κρίνουν πολλά. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Το έχει άλλωστε πει τόσες φορές ο Πορτογάλος προπονητής. Και καλά κάνει και το λέει γιατί δείχνει με αυτό τον τρόπο και την πίστη στην δουλειά που ο ίδιος έχει κάνει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

«Όλοι πανέτοιμοι» είναι η ατάκα που ακούστηκε στο Ρέντη από τον 48χρονο τεχνικό της ομάδας του λιμανιού. Κι όταν ο Μαρτίνς λέει «όλοι» το εννοεί. Ο Πορτογάλος κόουτς των ερυθρόλευκων έχει δείξει πως δεν αδικεί κανέναν παίκτη της ομάδας του. Δίνει ευκαιρίες και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο κόουτς των πειραιωτών θέλει να δεν την ομάδα του σε καλή ψυχολογική κατάσταση στα ματς, θέλει να δει τους παίκτες του έτοιμους να τα δώσουν όλα για να πετύχουν τους στόχους τους. Ο Μαρτίνς δεν είναι ο προπονητής που θα βάλει τις φωνές. Δεν είναι αυτός που θα «ουρλιάξει» στο Ρέντη. Έχει άλλη φιλοσοφία ο Πορτογάλος τεχνικός κι αυτό φάνηκε ακόμα και όταν έμειναν για μια μέρα στο Ρέντη οι ερυθρόλευκοι.

Είναι όμως δεδομένο πως οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν καταλάβει το μήνυμα και είναι κι αυτοί με την σειρά τους αποφασισμένοι να δώσουν το 100%. Ξέρουν πολύ καλά οι ερυθρόλευκοι τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων που ακολουθούν. Και είναι αυτοί που λένε στο Ρέντη ότι στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί ένα μεγάλο «πρέπει» για τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Το σίγουρο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας έχουν δυνατότητες να ξεπεράσουν τα «εμπόδια». Στο χέρι τους είναι να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν στα πολύ μεγάλα ματς που ακολουθούν κι αυτό άλλωστε έχει πει και ο Μαρτίνς.

Σε ότι αφορά τώρα το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, είναι δεδομένο με βάση και την αποστολή που ταξίδεψε στην Πάτρα, ότι ο Μαρτίνς θα κάνει πολλές αλλαγές. Αυτό λοιπόν που θέλει να δει ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι σωστή νοοτροπία από τους παίκτες του και φυσικά διάθεση.

Αυτά πάνε άλλωστε «πακέτο». Κανείς δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει το σημερινό παιχνίδι σαν αγγαρεία. Ευκαιρία είναι για πολλούς και όχι αγγαρεία. Όσοι το έχουν καταλάβει θα βγουν κερδισμένοι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, γιατί είναι δεδομένο πως παίκτες που προσπαθούν ο Μαρτίνς δεν τους «ξεχνάει». Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι να δείξει καλό πρόσωπο στην Πάτρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ