Σαλπιγγίδης: «Οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ»

Σαλπιγγίδης: «Οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου έπλεξε το εγκώμιο του ΠΑΟΚ, ο οποίος πηγαίνει φέτος φουλ για τον τίτλο.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στον «ARENA FM 89,4» για τον ΠΑΟΚ και τη φετινή πορεία του, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του, το 2015, να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Για το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας πριν τρία χρόνια είπε: «Αθόρυβα προέκυψε… Όπως και να γίνονταν όμως δε θα αποχωρούσα με φασαρία, ίσως με απλή δήλωση να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα και συναναστράφηκα. Δε μ’ αρέσει με τα λόγια μου να κάνω φασαρία, το σημαντικό για έναν αθλητή είναι να δείχνει πράγματα. Αμφιταλαντευόμουν να συνεχίσω ή όχι, δεν είχα ενέργεια, συζητούσα για τρεις μεταγραφικές περιόδους, δεν ήθελα μάλλον να συνεχίσω τόσο να παίζω ποδόσφαιρο και όλες οι προτάσεις μου φαίνονταν ελλιπείς.

Η ζωή είναι ωραία, όσο αγωνιζόμουν δεν είχα ελεύθερο πρόγραμμα, πάντα είχα ταξίδια, υποχρεώσεις, συνέπεσε ως προς το προσωπικό κομμάτι να έχω ένα ξεκίνημα με την οικογένεια μου, έχουν μεγαλώσει πλέον τα παιδιά, έχει έρθει και ένα τρίτο αγοράκι. Ο λόγος που δεν ασχολήθηκα με κάτι σε άλλο πόστο, είναι ότι ζω στιγμές με την οικογένεια μου που δεν γυρίζουν».

Για το ότι είχε συνομιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη είπε: «Όντως έγινε αυτό, βρεθήκαμε σε Αμερική και Θεσσαλονίκη, πριν ενάμιση χρόνο, δεν προχώρησε κάτι. Θα ήθελα να κάνω κάτι στον τομέα μου, στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι με ανθρώπους με αρνητική ενέργεια και αρνητικά. Λένε ότι κάνω δηλώσεις για να βρω θέση. Δεν ισχύει αυτό… Αν βρω κάτι να με γεμίζει θα ασχοληθώ».

Για τον Πρίγιοβιτς και τα γκολ που βάζει είπε: «Είναι ένας παίκτης με ποιότητα, που μπορεί να μετατρέπει μία προσπάθεια σε γκολ. Στην Ευρώπη το πληρώνεις αυτό για να το αποκτήσεις. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με στοιχεία τα οποία δε βοηθούν στο ομαδικό παιχνίδι αλλά έχει την ουσία του αγώνα, το γκολ. Αυτό που έχει ο ΠΑΟΚ ταιριάζει με αυτό που έχει ο Πρίγιοβιτς, για να ολοκληρώσει μια προσπάθεια. Όλη η ομάδα κάνει πολλά πράγματα πριν, και ο Σέρβος φορ είναι ο άνθρωπος που θα τελειώσει σωστά τη φάση. Ταίριαξε γάντι στην ομάδα. Ο τρόπος παιχνιδιού του Πρίγιοβιτς ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ. Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει βάθος στο ρόστερ του.

Την ιστορία την γράφουν τα χρόνια, τα στατιστικά του είναι αξιοζήλευτα. Γράφει ιστορία με αυτά αλλά ένας παίκτης που περνά από μια ομάδα για δύο χρόνια δεν μπορεί να μείνει στην ιστορία, όπως κάποιοι άλλοι. Ένας αθλητής μένει στην ιστορία, περνώντας από μία ομάδα και σημειώνοντας γκολ, γράφοντας συμμετοχές, μεγάλες εμφανίσεις και έτσι μένει στη συνείδησή του κόσμου. Το έχει χτίσει αυτό ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ. Όταν θα αποχωρήσει θα φανεί τι έχει πετύχει».

Ποια είναι η άποψή του για τον φετινό ΠΑΟΚ; «Είναι μία πλήρης ομάδα, ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο, έχει κυριαρχική παρουσία και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να υπάρξει διάρκεια. Στο ρόστερ επίσης υπερτερεί, έχει βάθος που δεν έχουν οι άλλες ομάδες και είναι ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα της ομάδας. Έχει πάρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα έως τώρα. Τίποτα παραπάνω δεν μπορώ να πω από το ότι στο τέλος πιστεύω ότι θα πανηγυρίζει τον τίτλο και θα είναι πρωταθλητής. Χρειάζεται όμως διάρκεια. Θα είναι κρίμα να μην τα καταφέρουμε φέτος. Θεωρώ ότι δεν μπορούν οι άλλες ομάδες να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ.

Υπήρχαν παιχνίδια που έμοιαζε ότι ίσως δεν μπορούσε να τα κερδίσει αλλά τα κέρδισε με το δικό του τρόπο. Έτσι είναι ο πρωταθλητής. Έζησα τα χρόνια που λέγαμε ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα και δεν τα καταφέρναμε γι’ αυτό επιφυλάσσομαι. Πέρσι κομβικό σημείο ήταν τα δύο περιστατικά με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αν δεν είχαν γίνει θα ήμασταν από πέρσι πρωταθλητές.

Όταν δίνουμε με τον τρόπο μας τυράκι, τους ωθούμε σε αυτό που δεν μπορούν να καταφέρουν και το καταφέρνουν με άλλο τρόπο. Οι άλλοι φέρθηκαν πονηρά γιατί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν αγωνιστικά στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, και πέσαμε στη φάκα».

Για την Εθνική ομάδα και τον Άγγελο Αναστασιάδη είπε: «Αποφάσισε η ΕΠΟ να στραφεί σε κάτι εγχώριο, είναι κάτι που ξέρει που θα βαδίσει, ευχόμαστε όλοι να αποδειχθεί σωστή επιλογή. Ελπίζω να καταφέρει να διατηρήσει την ταυτότητα που έχει αποκτήσει η ομάδα. Στα τελευταία παιχνίδια στενοχωρήθηκα γιατί αδικήσαμε τους εαυτούς μας, αξίζαμε κάτι καλύτερο».

Για την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη και αν μπορεί να την επαναφέρει σε υψηλό επίπεδο: «Ο Άγγελος μπορεί να πάρει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τεχνικά θέματα, επιλογές, γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση σωστά. Στην προηγούμενη προκριματική φάση έδειξε ότι μπορεί να πετύχει πράγματα η ομάδα».

Για το ποιος παίκτης τον εντυπωσιάζει στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξεχωρίζω κάποιον, δεν μπορώ να πω. Θα ήθελα να δω λίγο περισσότερο Ελλάδα στον ΠΑΟΚ. Δίνει η ομάδα βάση στην Ακαδημία της, δίνονται χρήματα και όλη αυτή η προσπάθεια και αυτοί οι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο, θα είναι ότι καλύτερο να βγουν περισσότεροι παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου. Υπάρχει ταλέντο και επενδύουμε σε αυτό».

Για τον Φάνη Τζανδάρη: «Το έζησα το παιδί, είναι ταπεινό και ήσυχο, πήρε κάποιες αποφάσεις και έχει την πορεία που έχει».

Για τον Πέλκα: «Είναι ένα παιδί, από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ότι κατάφερε, το κατάφερε με το σπαθί του. Είναι δύσκολο να πάρεις φανέλα βασικού, να αποτελείς τον κορμό της ομάδας. Φέτος η εικόνα του είναι καλή αλλά μπορεί να δώσει περισσότερα. Ταιριάζει στην ομάδα, η διεισδυτικότητα του και η κάθετη πάσα του είναι στοιχεία που δεν τα βρίσκεις εύκολα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ