Θέος: «Το προβάδισμα ο Άρης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

Θέος: «Το προβάδισμα ο Άρης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

«Το παιχνίδι θα είναι ένα ντέρμπι από όλες τις πλευρές. Όσοι το παρακολουθήσουν, θα απολαύσουν ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών ευρωπαϊκού παιχνιδιού», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θέος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο πρώην υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη και του Ολυμπιακού, Τάσος Θέος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και εξήγησε γιατί θεωρεί τους κίτρινους φαβορί του ντέρμπι της Κυριακή.

Επίσης είπε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού του έλεγαν για το πόσο «ζεστή» έδρα είναι το Κλεάνθης Βικείδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Θέος:

-Για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: Όταν βλέπεις να υπάρχει υγεία τότε ελπίζεις ότι θα έρθουν καλύτερες και πιο εύκολες μέρες. Πρέπει να υπάρχει πλάνο για αυτά τα δεδομένα, αλλιώς θα υπάρχει ημερομηνία λήξης όσο καλή και αν είναι η ομάδα. Πρέπει να υπάρχουν γερές βάσεις για να στηριχθούν οι ομάδες.

-Για την πορεία του στον χώρο: Προπονητικά εδώ και χρόνια ασχολούμαι με τις ακαδημίες. Αυτό μου αρέσει και προσπαθώ να προσφέρω και εγώ ένα λιθαράκι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το τελευταίο Πρωτάθλημα του Άρη ήταν το Κ17 το 2012 και ήταν πανελλήνιο με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε παίξει στην Τρίπολη. Η φουρνιά του Άρη αλλά και του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλές εκείνη τη χρονιά. Πρέπει να βλέπουμε πόσα παιδιά από αυτά που βγήκαν πρώτα στην Ελλάδα, εντάχθηκαν στην πρώτη ομάδα ή συνέχισαν σε υψηλό επίπεδο. Τα τελευταία 5 χρόνια στον Ολυμπιακό πήραμε Πρωταθλήματα και εκεί είχαμε την ανάδειξη παικτών όπως ο Ρέτσος, ο Ανδρούτσος και ο Νικολάου. Τους ξέρει όλη η Ευρώπη. Ο Τσιμίκας επίσης, ο οποίος ήταν από τις πρώτες μεταγραφές όταν πήγα. Όλα αυτά είναι δικά μου παιδιά, όπως και στον Άρη ο Γιαννώτας, ο Διούδης, ο Μπουγαϊδης, ο Γιαννίτσης. Τα Πρωταθλήματα είναι καλά, γιατί εκεί βλέπουμε και την πίεση που αντέχουν αυτά τα παιδιά σε μικρή ηλικία, και αν μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.

Για εμάς που ασχολούμαστε με τις ακαδημίες είναι αν θα σταθούν στα επόμενα χρόνια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, το οποίο είναι δύσκολο, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτά τα 10 χρόνια που βρίσκομαι στις ακαδημίες, 5 στον Άρη και 5 στον Ολυμπιακό, βλέπω ότι τα παιδιά έχουν μέλλον. Είναι μια ηθική ικανοποίηση για εμάς που ασχολούμαστε με αυτά τα παιδιά. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και είναι ένας συνδυασμός. Δεν σημαίνει ότι ο πρωταθλητισμός είναι αυτοσκοπός, αλλά από την άλλη πρέπει να μάθουν σε μικρή ηλικία από την Κ17, να αρχίζουν να είναι πολύ ανταγωνιστικοί και να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε ματς υψηλού επιπέδου, για να μπορέσουν να σταθούν στο Χαριλάου, στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό, η κάθε ομάδα να προσεγγίσει σωστά τις ακαδημίες της. Με αυτό τον τρόπο οι ομάδες θα έχουν μόνο όφελος, γιατί θα βγουν παίκτες και μπορεί αν σταθούν ικανοποιητικά να έχουν και οικονομικό όφελος οι ομάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Διούδης και ο Γιαννέτος άφησαν πολλά εκατομμύρια στο σωματείο. Βέβαια οι διοικήσεις εκείνη την εποχή μπορούσαν να το διαχειριστούν καλύτερα.

-Για την πορεία του Άρη μέχρι τώρα: Πρώτον, και παλαιότερα είχα δώσει συγχαρητήριο στον κ. Ερέρα, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα, με καινούριο ρόστερ, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο. Παρουσίασε ένα ολοκληρωτικό, επιθετικό ποδόσφαιρο και κάνει ένα παιχνίδι πρωτοβουλίας. Αυτό στις πρώτες αγωνιστικές όλοι το αναγνώρισαν. Ακόμη και στην Αθήνα, που είμαι εγώ, το άκουγα πολύ συχνά στους ποδοσφαιρικούς κύκλους. Βέβαια, είχα επισημάνει, πριν το παιχνίδι με τα Γιάννενα, ότι πρέπει να αρχίσουν και οι παίκτες και ο προπονητής να μπαίνουν στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, οι αντίπαλες ομάδες αρχίζουν να “διαβάζουν” τον Άρη και να τον παρακολουθούν, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές ήταν καινούρια και δεν γνώριΖαν τα χαρακτηριστικά τους. Άρα κάθε παιχνίδι πρέπει να το προσεγγίσει ανάλογα και ο προπονητής, αλλά και οι παίκτες. Αυτό το είδαμε και στα Γιάννενα και στη Νέα Σμύρνη αλλά και στο Χαριλάου, στο Άρης- ΠΑΟΚ. Εκεί ήταν άτυχος και ο Άρης, σε κάποια καίρια σημεία του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, μπορούσε να πάρει το ματς αλλά δεν μπήκε το πέναλτι.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο και η κάθε έδρα έχει την ιδιαιτερότητα της. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Σίγουρα ο κάθε προπονητής θα κοιτάει την ομάδα του και τα δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά και πάνω σε αυτά θα στηρίζεται. Πάντα όμως, πρέπει να κοιτάμε και τον αντίπαλο και να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου. Ο Άρης είναι μια καινούρια ομάδα και γι’αυτό δίνω συγχαρητήρια στον κ. Ερέρα. Σιγά σιγά βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες αρχίζουν να γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, άρα μπορούν να μας δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Αυτό πρέπει να το διαχειριστεί ανάλογα ο προπονητής αλλά παίζει ρόλο και το ρόστερ. Ελπίζω η ομάδα να μην μένει μόνο στο καλό θέαμα, αλλά να έχει και αποτέλεσμα. Στην τελική μένει η βαθμολογία και το αποτέλεσμα. Κανείς δεν θυμάται μια απλώς καλή εμφάνιση. Είναι σημαντικό ο Άρης να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Αυτός ο στόχος θέλει υπομονή από τον κόσμο του Άρη, αλλά και από τα στελέχη του. Ο Ερέρα δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία του σαν προπονητής και σαν ομάδα, γιατί είναι κάτι το οποίο αρέσει, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπολογίζουμε και τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι είναι έμπειρος και έξυπνος προπονητής. Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα του.

-Για το Άρης- Ολυμπιακός που έρχεται και την άποψη του: Σίγουρα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με δύο πολύ καλές ομάδες, με πολύ ποιοτικό ρόστερ. Και ο Άρης έχει να αποδείξει πράγματα, γιατί έρχεται από μία βαριά ήττα. Θα δώσω ένα πλεονέκτημα λόγω έδρας και λόγω εγωισμού στον Άρη. Οι παίκτες του έχουν δυνατή προσωπικότητα. Ο κόσμος δίνει μια δύναμη και μία ώθηση στους ποδοσφαιριστές και αυτό το είδα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Εκτός από αυτό, το έχω ακούσει και από άλλους ποδοσφαιριστές. Η έδρα του Χαριλάου είναι η πιο καυτή στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Άρης πρέπει να σκεφτεί ότι παίζει με μια ποιοτική ομάδα, με ένα δυνατό ρόστερ, γιατί και ο Ολυμπιακό θέλει να αποδείξει πράγματα. Θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Το παιχνίδι θα είναι ένα ντέρμπι από όλες τις πλευρές. Όσοι το παρακολουθήσουν, θα απολαύσουν ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών ευρωπαϊκού παιχνιδιού.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ