Βασίλης Τοροσίδης: Το ξερό του το κεφάλι…

Βασίλης Τοροσίδης: Το ξερό του το κεφάλι…

Το απόλυτο ρεκόρ του Τοροσίδη: 19 γκολ σε 18 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα και απολογισμό 17 νίκες και 1 ισοπαλία για τον Ολυμπιακό! Το 30ο γκολ στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, το πρώτο στο Κύπελλο μετά από 11 χρόνια και 10ο με κεφαλιά - Ολα τα facts του... σκόρερ Βασίλη Τοροσίδη!

Τον Ιανουάριο του 2007 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, κατηφορίζοντας από την Ξάνθη στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Εξι χρόνια αργότερα πραγματοποίησε το μεγάλο όνειρό του. Μια μεταγραφή στο εξωτερικό. Τον Ιανουάριο του 2013 χωρίς να το πολυσκεφτεί μετακόμισε στην Ιταλία για χάρη της Ρόμα. Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της γειτονικής χώρας και μία από τις σπουδαιότερες στη Γηραιά Ηπειρο. Το περασμένο καλοκαίρι έχοντας συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες από τα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε στη Serie A, με τις φανέλες των Τζιαλορόσι (2013-2016) και Μπολόνια (2016-2018) γύρισε στην Ελλάδα και τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, για να βοηθήσει τους Πειραιώτες να επιστρέφουν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Τοροσίδη!

O 33χρονος μπακ, που κοσμεί με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα και αποτελεί πρότυπο για τα μικρά παιδιά, την περασμένη Πέμπτη στο παιχνίδι του Europa League με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, μετά την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι. Ο διεθνής άσος με το… ξερό του το κεφάλι άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των Πειραιωτών (0-2) και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, προκειμένου να πετύχει μια υπερπολύτιμη νίκη.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Βασίλης Τοροσίδης σκόραρε ξανά και πάλι με κεφαλιά. Αυτή τη φορά απέναντι στην Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο έμπειρος άσος μάλιστα άνοιξε και πάλι το δρόμο για τη νίκη, ενώ λίγο αργότερα έδωσε την ασίστ στο γκολ του Ναουέλ για το 2-0.

https://www.youtube.com/watch?v=kX_Fuu-jWbM

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε ο «ερυθρόλευκος» μπακ στο θεσμό του Κυπέλλου, μετά από σχεδόν 11 χρόνια! Συγκεκριμένα, τελευταία φορά που είχε σκοράρει στη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση ήταν στις 16 Ιανουαρίου του 2008 στον θρίαμβο του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό με 4-0! Τότε είχε πάρει το «ριμπάουντ» μετά το σουτ του Λούα Λούα και είχε σκοράρει με πλασέ, κάνοντας το 2-0.

Παράλληλα, αυτό ήταν το 30ο γκολ που πέτυχε ο Βασίλης Τοροσίδης σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και το 10ο που πετυχαίνει με το κεφάλι! Επίσης, αυτό ήταν το δεύτερο γκολ που σκοράρει ο Ολυμπιακός στη φετινή σεζόν σε πρώτο ημίχρονο! Το άλλο ήταν του Γκερέρο με τη Μίλαν στην Ιταλία, για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League. Ο Τοροσίδης μάλιστα είναι ιδιαίτερα γουρλής, καθώς σε 29 ματς που έχει σκοράρει οι ομάδες του έχουν πάρει 26 νίκες, ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο και 2 φορές η ομάδα του ηττήθηκε. Στην καριέρα του έχει βάλει μία φορά δύο γκολ και ήταν απέναντι στην ΑΕΚ τη σεζόν 2009/2010. Τότε είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική εμφάνιση, είχε κάνει σμπαράλια τους Κιτρινόμαυρους και είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη με 2-1.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει σκοράρει συνολικά 19 γκολ σε 18 ματς! Σε αυτά τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει 17 νίκες και 1 ισοπαλία, αυτή με τον Εργοτέλη (1-1) στην Κρήτη τη σεζόν 2009-2010. Αυτή ήταν και η πιο παραγωγική χρονιά του Τοροσίδη με τα ερυθρόλευκα, καθώς σκόραρε 5 γκολ!

Αναλυτικά τα γκολ του ανά σεζόν με τη φανέλα των Πειραιωτών:

2006/2007: 1 γκολ
2007/2008: 2 γκολ
2008/2009: 4 γκολ
2009/2010: 5 γκολ
2010/2011: 3 γκολ
2012/2013: 2 γκολ
2018/2019: 2 γκολ

Τη φετινή σεζόν ο 33χρονος μπακ έχει αγωνιστεί ήδη σε 8 παιχνίδια και έχει καταγράψει 312 λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, έχει παίξει σε 6 ματς για το Europa League, 3 προκριματικά και 3 στους ομίλους, 1 παιχνίδι στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο. Η παρουσία του όμως δεν είναι σημαντική μόνο για τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για τα αποδυτήρια, καθώς πρόκειται για έναν πολύπειρο παίκτη, με σπουδαίες παραστάσεις, που έχει να δώσει και να μάθει πολλά στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Μια ηγετική μορφή, που γύρισε για να επαναφέρει τους Πειραιώτες στην κορυφή. Το έχει βάλει σκοπό, έχει πείσμα, πάθος, θέληση, αλλά και τον τρόπο για να τα καταφέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ